گفت و گوی تابناک با میثم محمد حسنی

تهیه کننده اولین برنامه طراحی لباس در تلویزیون ایران: نهادهای فرهنگی، زباله تولید می کنند!

تهیه کننده برنامه «نوآ» در شبکه نسیم، تولیدات نهادهای بودجه بگیر فرهنگی را، نهایتا زباله هایی به درد نخور می داند که حتی برای بازیافت هم به کار نمی آید.
کد خبر: ۱۲۸۲۱۱۲
|
۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۸ 08 January 2025
|
15685 بازدید
|

محمد حسنی، تهیه کننده متفاوت در رسانه ملی؛ نهادهای فرهنگی، زباله تولید می کنند/

میثم محمد حسنی، را شاید بتوان هنرمند و  تهیه‌کننده ای برای هنر، در سطوح متعدد این عرصه  توصیف کرد. با بسیاری از هنرمندان کار کرده و خود نیز از همین طایفه است. گرافیست است، در دلصدا موسیقی تولید کرده و با خواننده های مطرحی تعامل داشته و دارد. او حالا تهیه کنندگی برنامه ای متفاوت درباره مدل لباس بانوان در شبکه نسیم را بر عهده دارد که قسمت پایانی آن این هفته پخش می شود.
 به گزارش سرویس فرهنگی تابناک، میثم محمد حسنی، میهمان تابناک بود و با حضور در اتاق شیشه ای مصاحبه،  از دغدغه های خود و تیم همراهش در ساخت مجموعه «نوآ» سخن گفت. او امیدار است که جنین کارهایی به نتیجه مطلوب در بحث حجاب و عفاف منجر شود. 
محمد حسنی، از ضرورت پرداختن ویژه‌تر به کارهای ایجابی در حوزه‌های فرهنگی، به‌ویژه بحث حجاب و عفاف، سخن گفته و در این میان نتیجه کار نهادهای فرهنگی را بی‌خاصیت، ارزیابی کرد.
متن و فیلم صحبت های وی با خبرنگار تابناک در ادامه می آید.
 

ابرچالش

محمد حسنی از موضوع حجاب به عنوان اَبَر چالش فرهنگی یاد کرده و بر ضرورت انجام کار ایجابی در این حوزه تأکید کرد. به گفته وی، در داستان مربوط به مهسا امینی، ما دیدیم که بر سر موضوع حجاب و عفاف، چه اتفاقاتی افتاد و چه سر و صدایی در سطح جهانی به پا شد.
وی به ماجراها، رخدادها و تصمیم های متعدد در موضوع حجاب و عفاف در سالهای گذشته اشاره کرده و گفت: «بعد از اتفاقات مربوط به مهسا امینی و حوادث متعاقب آن، انگیزه‌ای در ما ایجاد شد که نشان بدهیم هم می‌توان لباس و مدل‌های جذاب برای خانم‌ها طراحی کرد که مورد استقبال عموم قرار بگیرد و هم اینکه این مدل‌ها با معیارهای ایرانی و اسلامی تطابق کامل داشته باشد.» او با بیان اینکه موضوع پوشش چالش خانواده‌های ماست، گفت: «امروز پیدا کردن لباس شیک و مناسب برای فردی که می‌خواهد لباسی بلند و با حجاب داشته باشد، بسیار سخت شده است، در حالی که در کشور ما باید شرایط برای این نوع لباس‌ها مهیاتر باشد.»
وی افزود: «همه این چالش‌ها باعث شد که به فکر تولید برنامه‌ای در رسانه ملی باشیم که بر اساس آن، مدل‌ها و طراحی‌های متناسب با طرح‌های اصیل ایرانی، حتی برگرفته از مؤلفه‌هایی مثل فرش و کاشی، به‌صورت به‌روز شده، در اختیار علاقمندان قرار گیرد. تا جایی که من تحقیق کردم، بعد از انقلاب و حتی قبل از آن، چنین برنامه‌ای در تلویزیون ما وجود نداشته است و در کشورهای دیگر نیز کارهای محدودی انجام شده است که آمریکا با دو یا سه برنامه تلویزیونی از همین کشورهاست
تعداد بازدید : 403

دو سال حرکت روی لبه تیغ

به گفته این تهیه‌کننده، کار تهیه و تولید مجموعه نوآ حدود دو سال طول کشی. او در عین حال از چالش های تهیه کنندگی برنامه ای مرتبط با حجاب  نیز روایت کرد و گفت: «در موضوع طراحی لباس، به خاطر مباحثی همچون تبرج و غیره، کار ما سخت بود و به نوعی حرکت روی لبه تیغ بود. واقعاً کار سختی داشتیم، اما بعد از دو سال، خدا را شکر به مرحله پخش از شبکه نسیم رسیدیم و دو ماه از پخش آن در این شبکه می‌گذرد.»
وی که قائل به ارائه پیام‌های غیرمستقیم در موضوعاتی همچون حجاب است، گفت: «شرطی که با همکاران و دوستان بسته بودیم این بود که از طراحی‌هایی استفاده کنیم که در ابعاد متعدد زیبایی و پوشیدگی و تناسب، بتوانیم ابتدا آن را به خانواده خودمان پیشنهاد کنیم و از آن استفاده کنند.»
این فعال هنری به برداشت‌های اشتباه از حجاب و عفاف و تصمیم گیریهای مبتنی بر همین اشتباه، اشاره کرده و گفت: «این نوع روش ها، برداشت ها و تحلیل های نادرست باعث تدبیرهای اشتباه می شود  و نتیجه همه آنها این می‌شود که امروز افرادی و خانم‌هایی را در فضای مجازی ببینیم که اتفاقاً حجاب دارند و چادر هم سرشان است، اما رفتار و شیوه عملکردشان عین تبرج است و اتفاقا خطر آن‌ها بیشتر نیز هست. اگر فکری اساسی‌تر برای این حوزه نشود، سال‌های بعد مشکلات جدی‌تری خواهیم داشت، یعنی اتفاقاتی مشابه مهسا امینی بسیار بیشتر خواهد شد.»
 

 و اما نهادهای بودجه بگیر

محمد حسنی درباره عملکرد نهادهای فرهنگی و بودجه‌گیر برای حجاب و عفاف گفت: «اصلاً کاری از سوی نهادها انجام نشده است که بخواهیم آن را ارزیابی کنیم. نهایتاً محصول و تولیداتی ارائه شده است که در حد زباله است و حتی نمی‌توان آن را بازیافت کرد. علاوه بر این، اگر تصمیمی هم گرفته شده، چون آقایان در کف جامعه نیستند، محصول تولیدی‌شان نیز به هیچ دردی نمی‌خورد. مثلاً وقتی یک سرود در جامعه مطرح و بولد می‌شود، انواع نهادهای تبلیغاتی و ظاهراً فرهنگی شروع به تولید سرود می‌کنند و نهایتاً سرودهای مزخرفی به مردم تحویل می‌دهند که البته واکنش مردم هم مشخص است.»
تهیه کننده برنامه مدلینگ در تلویزیون ایران: نهادهای فرهنگی، زباله تولید می کنند!
وی افزود: «۹۰ درصد این عملکردها و کارها برای بیلان کار و برای گرفتن بودجه است و اگر این بودجه‌ها را از آن‌ها بگیریم، همین زباله‌ها را هم نخواهند توانست تولید کنند. ۹۰ درصد نهادها به همین شکل‌اند. به جای این‌ها باید بودجه‌ها را به مؤسسات مردمی و جاهایی که کار هنری و علمی انجام می‌دهند، تخصیص داد. افرادی که به‌صورت حرفه‌ای کار می‌کنند و تخصص لازم را دارند و می‌دانند که با پیام غیرمستقیم چگونه فرهنگ و ایده مورد نظر را ترویج دهند.»
وی به یک جریان مهم و هدفمند نیز در بحث حجاب اشاره کرده و گفت: «در یک جا از نبود لباس مناسب یا پر شدن بازار یا طراحی‌های نامناسب گلایه می‌کنیم، اما یک جا هم وجود دارد که خانمی بلاگر، ظاهراً با حجاب کامل است. این فرد به انتقاد از منتقدین نبود لباس مناسب برای خانم‌های علاقه‌مند به حجاب می‌پردازد. ما سخت می‌گیریم که مثلاً این لباس جلو بازه، تنگه و... واقعاً هم موضوع مهمی نیست. شما در فضای مجازی می‌بینید که بلاگرهایی با حجاب وجود دارند، اما به نظرم وضعیتشان از بی‌حجاب‌ها بدتر است. این‌ها مثل قارچ هی دارند رشد می‌کنند و به یک مسیر دیگری می‌برند. عین تبرج، کار آن‌هاست. منتها این ضعف و خلأ عدم حضور به نظرم جبهه رسانه‌ای ما بوده که در این حوزه هیچ کاری نکردیم یا فقط بر گشت ارشاد و حجاب بان‌ها تمرکز کرده‌ایم
 

فاصله مردم و حکومت مدام بیشتر می شود

محمد حسنی دستاوردها و پیشرفت‌های فرهنگی کشور را بسیار پایین ارزیابی کرده و با اشاره به اتفاقات بسیار خوب در حوزه‌های امنیتی، دفاعی و نظامی، بر ضرورت کار اساسی در حوزه فرهنگی نیز  تأکید کرد. او گفت: «متأسفانه در این حوزه فاصله مردم و حاکمیت هر روز بیشتر شده و باز هم بیشتر خواهد شد. با توصیه‌های تحمیلی و شدید و اینکه به مردم بگوییم  گوش و چشمتان را ببندید، کاری درست نمی‌شود. ما در حوزه رسانه‌ای و نظام رسانه‌ای جریان انقلاب هم در این باره ضعیف عمل کرده‌ایم. لذا در برنامه نوا، تلاش‌مان این بوده است که با همین شناخت و مبتنی بر کار حرفه‌ای و ارائه پیام غیرمستقیم، همان اهداف اساسی را دنبال کنیم.»
محمد حسنی، تهیه کننده متفاوت در رسانه ملی؛ نهادهای فرهنگی، زباله تولید می کنند/

کمیسیون حداقلی فرهنگی، برای فرهنگ جریمه تصویب می کند

وی درباره اعمال جریمه برای حجاب‌ها و بی‌حجاب‌ها در مصوبه عفاف و حجاب در مجلس و آن هم توسط نمایندگانی که هیچ علاقه‌ای به عضویت در کمیسیون فرهنگی نداشته‌اند، گفت: «در چنین شرایطی، کمیسیون‌های دیگری مثل انرژی و صنعت و غیره کلی طرفدار دارند و دلایل آن هم مشخص است. اما فرهنگ در همه ادوار مظلوم ترین بوده است. همین ها می آیند و تصمیماتی این چنینی را برای فرهنگ می گیرند. ولایت‌پذیری این افراد نیز به نظرم مسئله‌دار است. به قول مالک اشتر، این‌ها از اسلام فقط بقل قل کلمات عربی را بلدند.»
ولایت‌پذیری این افراد نیز به نظرم مسئله‌دار است. به قول مالک اشتر، این‌ها از اسلام فقط به مخرج درست کلمات عربی توجه داشته‌اند
این تهیه‌کننده ادامه داد: مگر می‌شود اسم خودت را ولایت‌مدار بگذاری و دنبال ایده‌ها و طرح‌ها و برنامه‌های ولی فقیه خود نباشی؟ حضرت آقا گفتند فرهنگ آن چیزی است که حاضرم جانم را برایش بدهم. این عین فرمایش حضرت آقاست. اما چرا برای شما مسائل فرهنگی و کمیسیون فرهنگی اولویت ندارد؟ آن وقت به جای کار اساسی و کار ایجابی، به دنبال جریمه کردن و اذیت کردن هستید.  خود ما دو سال است که درگیر این فضا هستیم و تا حالا کسی پیام نداده است. جالب است که از بیت به ما پیام رسیده و نظراتی داده‌اند که بعداً خبرش منتشر خواهد شد، اما از طرف آقایان هیچ‌گاه ارتباطی و پیگیری در جریان نبوده است.»
وی با بیان این که طراحان لباس در ایران با مشکلات جدی مواجه هستند، گفت: آن‌ها می‌گویند وقتی کسی نیست که لباس‌هایشان را ببیند و از آن‌ها استقبال کند، مجبورند به فروشندگان عمده‌ای مراجعه کنند که سلیقه‌های متفاوتی دارند. به خاطر معیشت و غم نان، چاره‌ای ندارند. این یکی از مشکلات بزرگی است که جمهوری اسلامی نتوانسته آن را حل کند و عمده تقصیر به عهده وزارت ارشاد است.
تهیه کننده برنامه مدلینگ در تلویزیون ایران: نهادهای فرهنگی، زباله تولید می کنند!

مردم باید دخیل در تصمیمات باشند

به گفته محمد حسنی، تا زمانی که حلقه‌های اتصال به درستی شکل نگیرند و مردم در تصمیم‌گیری‌ها دخیل نشوند، هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد. مسئولین باید به جای نگاه از بالا به پایین، مردم را در این تصمیم‌گیری‌ها مشارکت دهند. 
این فعال فرهنگی با بیان این که با  گشت ارشاد، و حجاب بان و .... نتیجه درست به دست نیاورده ایم، گفت: به نظر من، دفاع از دین به مبتذل‌ترین شکل ممکن در حال انجام است و جریان نفوذ اینگونه می خواهد. اما فعلا هیچ راهی جز کارهای غیرمستقیم، مانند تولید برنامه‌های تلویزیونی و استفاده از فضای مجازی، وجود ندارد. باید به سمت روش‌های غیرمستقیم برویم.
به گفته او، ما با سه مشکل اصلی مواجه هستیم: فاصله مسئولین با مردم، سپردن کارها به افراد غیرمتخصص و شرایط فعلی که روز به روز به وخامت می‌انجامد. ولی این به معنای ناامیدی نیست. باید کار خود را ادامه دهیم.
وی در پایان با اشاره به برگزاری کنسرت عاشورایی به بهیه کنندگی خود، در ایام محرم و موفق بودن چنین ایده هایی، گفت: آینده، نهایتا در اختیار جبهه حق است و این جبهه حق به وضوح نمایان تر خواهد شد. اما ممکن است بعضی از همین تصمیم‌گیران در حوزه حجاب و مسائل دیگر، روزی در مقابل جبهه حق قرار بگیرند.  ما همواره نگران پروزه نفوذ بوده و هستیم و روزی همه این ها روشن خواهد شد.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
با این که ظاهرا ارزشیه اما کارهاش اتفاقا مدرن و جذاب دراومده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
مگر شما کارهاشو دیدی خودت میگی ارزشی چطور می‌تونه چطور می‌تونه کارهای مدرن و جذاب تولید بکنه با این فکر بسته،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
آقا یکبرا این پروژه نفوذ رو برملا کنید دیگه. همه هم که دارن می نالند از نفوذ
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
کدوم پروژه نفوذ همه سرکار هستید فقط کار یک عده متوهم و افکارشون شده نفوذ و از این موضوع و آب گل آلود ماهی گرفتن
راسل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
احسنت..دانشمند لازما مکتب شناس نباید باشد آزاد اندیش خداشناس هم از درد بسیارداند..آفرین برادرخوبم..نه افراطی وجود داره در نظرات ونه بیگانه سخن گفتن..واقعیت محض...خداوند نگهدارهمه خرمندان وایران دوستان عالم
محمدرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
صدتا مثل تو هم بیاد نمیتونه کاری کنه از پیش ببره کدوم کشک کدوم پشم کدوم دوغ همه اش الکی هستش
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
حرف‌های ایشان کاملاً درسته صد ها نهاد فرهنگی و بودجه بگیر دراین مملکت است که به خدا جمع آوری آنها کلی به نفع جامعه است فقط یک جوانمرد لازم داره این کارها را بکند تا بوجه آنها هزینه جوانان و آبادانی کشور شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
ان‌شاءالله طبق گفته شما در این حوزه بتونید غیر مستقیم و درست کار کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
حرفایی درست که امیدوارم عمل کردن شما نیز همینطور باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
حرفهای درستی میزنند ایشون و امیدوارم بتونن تو این راه هم موفق باشند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
به همین آقای رائفی پور اجازه بدن روزی نیم ساعت در تلویزیون برای مردم حرف بزنه...خود من با حرفهای ایشان خیلی مسائل برام روشن شد...باید در کنار جوانان بود نه در مقابل جوانان...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
رائفی قهرمان محبوب کل ایران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
ژست منتقد ولی خوب میگیرین انصافا
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟