یافتههای این تحقیق نشان داد که حجم مغز نوزادان پسر بیشتر از مغز نوزادان دختر بود و همچنین نوزادان دختر به طور متوسط ماده خاکستری بیشتری داشتند و این در حالی است که در مغز نوزادان پسر به طور متوسط ماده سفید بیشتری وجود دارد.
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، ماده خاکستری از اجسام سلولهای عصبی و دندریتها تشکیل شده و مسئول پردازش و تفسیر اطلاعاتی مانند حس، ادراک، یادگیری، گفتار و شناخت است. ماده سفید نیز از آکسونها تشکیل شده که رشتههای عصبی بلندی هستند که نورونها را از قسمتهای مختلف مغز به یکدیگر متصل میکنند.
یومنا خان، دانشجوی دکتری در مرکز تحقیقات اوتیسم که این مطالعه را رهبری کرد، در این باره میگوید: «مطالعه ما یک سوال قدیمی را حل کرد که آیا مغز مردان و زنان در بدو تولد متفاوت است یا خیر؟ ما از قبل میدانستیم که در مغز نوجوانان و بزرگسالان تفاوتهایی وجود دارد؛ اما حالا یافتههای ما نشان میدهد که این تفاوتها از اولین روزهای زندگی وجود دارد.
یکی از مشکلاتی که در تحقیقات گذشته در این زمینه وجود داشته است، حجم نمونه بود. تیم کمبریج این مشکل را با تجزیه و تحلیل دادههای پروژه توسعه انسان کانکتوم که در آن نوزادان بلافاصله پس از تولد اسکن مغزی MRI دریافت میکنند، حل کردند. داشتن بیش از ۵۰۰ نوزاد تازه متولد شده در این مطالعه به این معنی است که از نظر آماری، نمونه برای تشخیص تفاوتهای جنسی در صورت وجود آنها ایدهآل است.
مشکل دوم این است که آیا هرگونه تفاوت جنسی مشاهده شده میتواند به دلیل عوامل دیگری مانند تفاوت در اندازه بدن باشد یا خیر؟ تیم کمبریج دریافت که به طور متوسط، نوزادان پسر حجم مغز بیشتری از دختران دارند.
پس از در نظر گرفتن این تفاوت در حجم کل مغز، مشخص شد زنان به طور متوسط حجم بیشتری را در نواحی ماده خاکستری مربوط به حافظه و تنظیم هیجانی داشتند؛ این در حالی است که مردان به طور متوسط حجم بیشتری در نواحی ماده خاکستری درگیر در پردازش حسی و حرکتی را داشتند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.