در طول 13 مادهای از لایحه برنامه پنجم که در جلسات صبح و عصر امروز مجلس مورد بررسی قرار گرفت، اختیاراتی به شورای عالی انقلاب فرهنگی داده شد که با انتقاد برخی نمایندگان مواجه شد.
به گزارش خبرآنلاین، مصطفی کواکبیان نماینده سمنان یکی از این نمایدگان بود که یادآورشد در اموری که مجلس قانون گذاری میکند، شورای عالی انقلاب فرهنگی حق ورود ندارد. از این رو مجلس در بررسی لایحه برنامه باید راسا اقدام به تصویب قانون کند، نه اینکه مواردی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار کنیم.
نماینده معترض دیگر جمشید انصاری نماینده زنجان بود که تاکید کرد تفویض اختیار قانون گذاری از مجلس به هر مرجع دیگری حتی شورای عالی انقلاب فرهنگی، خلاف قانون اساسی است. رئیس مجلس هم با بیان اینکه تکالیفی که بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی گذاشته شده، نوعی سیاستگذاری است و نه قانون گذاری، این تذکرات را وارد ندانست.
گفتنی است، نمایندگان مجلس در بررسی ماده دوم لایحه برنامه پنجم، دولت را موظف کردند که بر اساس نقشه مهندسی فرهنگی کشور و نظامنامه پیوست فرهنگی که تا پایان سال اول برنامه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی میرسد نسبت به تهیه پیوست فرهنگی برای طرحهای مهم و جدید اقدام نماید.
همچنین نمایندگان مجلس در بررسی ماده 10 لایحه برنامه پنجم، دولت را "موظف " کردند به منظور ساماندهی فضای رسانهای کشور، مقابله با تهاجم فرهنگ بیگانه و جرایم و ناهنجاریهای در چارچوب سیاست و ضوابط مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسانهای و فراهم آوردن زمینه بهره برداری حداکثری از ظرفیت رسانهای اقداماتی را انجام دهد.
نمایندگان در بند 11 لایحه برنامه پنجم نیز برای شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف کردند و آن اینکه این شورا باید به تدوین سیاستها و مقررات مورد نیاز و ایجاد تقویت ساز و کارهای اجرایی برای ارتقاء سلامت و ساماندهی محتوای دیداری، شنیداری و نوشتاری در فضای رسانهای کشور بپردازد.