باتری زیستی که انرژی خود را از دو نوع قارچ تأمین می‌کند

محققان سوئیسی باتری زیستی جدیدی طراحی کرده‌اند که از دو نوع قارچ برای تولید انرژی استفاده می‌کند و در بسته‌بندی سه‌بعدی تجزیه‌پذیر و غیرسمی قرار دارد.
کد خبر: ۱۲۸۴۵۴۰
|
۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲ 21 January 2025
|
434 بازدید

به گزارش سرویس علم و فن آوری تابناک، این نوآوری توسط تیمی از محققان موسسه فدرال علوم و فناوری مواد سوئیس (EMPA) انجام شده است. این موسسه در گذشته نوآوری‌هایی در زمینه‌های مختلف، از جمله ساعت‌های امگا، سینه‌بند‌های ورزشی سریع خشک‌شونده و چمن مصنوعی تیم فوتبال آرسنال، داشته است.

اگرچه در گذشته باتری‌هایی با استفاده از میکروب‌ها و باکتری‌ها ساخته شده‌اند، اما این اولین بار است که دو نوع قارچ به طور هم‌زمان برای تولید انرژی به کار گرفته می‌شوند. این سیستم بیشتر شبیه به یک سلول سوختی است تا یک باتری، چرا که از متابولیسم قارچ‌ها برای تبدیل مواد مغذی به انرژی استفاده می‌کند.

چاپ 3بُعدی یک باتری با استفاده از 2 نوع قارچ + عکس - پایگاه خبری ملت ما

ایجاد یک باتری زیستی با استفاده از دو نوع قارچ برای تولید انرژیدر این سلول، یک آند از قارچ مخمری ساخته شده است که با استفاده از متابولیسم خود، الکترون‌ها را آزاد می‌کند. در طرف دیگر، یک کاتد با قارچ پوسیدگی سفید پوشانده شده است که با تولید آنزیمی خاص، این الکترون‌ها را جذب و هدایت می‌کند.

ساخت این باتری زیستی برای تولید انرژی سه سال طول کشید و شامل تحقیقاتی برای تولید اجزای سلول با استفاده از چاپ سه‌بعدی بود. محققان توانستند ترکیب ویژه‌ای از قارچ‌ها و جوهر سلولزی ایجاد کنند که هم رسانای الکتریکی باشد و هم به سلول‌های قارچی آسیب نرساند. همچنین این جوهر به عنوان محیطی برای تغذیه قارچ‌ها با قند‌های ساده عمل می‌کند.

این باتری زیستی با استفاده از دو نوع قارچ انرژی تولید می کند

این جوهر ویژگی‌های جالب دیگری هم دارد: تجزیه‌پذیر است، برای چاپ سه‌بعدی مناسب می‌باشد و به قارچ‌ها کمک می‌کند تا تغذیه شوند. علاوه بر این، بعد از تمام شدن عمر باتری، این ماده به تجزیه سلول کمک می‌کند.

دکتر گوستاو نیسترم، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی گفت: «چاپ سه‌بعدی این باتری‌ها باعث می‌شود که باتری‌ها در هر شکل و اندازه‌ای ساخته شوند و مقدار قارچ‌های به کار رفته در آنها بر اساس نیاز انرژی تنظیم گردد.»

این باتری زیستی با استفاده از دو نوع قارچ باعث تولید انرژی می‌شوداین نوع از باتری زیستی برای دستگاه‌های پرقدرت مانند: گوشی‌های موبایل یا ساعت‌های هوشمند مناسب نیستند، چرا که انرژی زیادی تولید نمی‌کنند. باتری‌های قارچی می‌توانند بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌ولت انرژی تولید کنند و برای چند روز ۳ تا ۲۰ میکروآمپر برق تحویل دهند.

این باتری زیستی با استفاده از دو نوع قارچ انرژی تولید می کند

این میزان انرژی بیشتر برای دستگاه‌های کوچک و در محیط‌های خارجی مانند: کشاورزی و تحقیقات محیطی مفید است. به عنوان مثال، این باتری‌ها می‌توانند حسگر‌های کوچک برای اندازه‌گیری دما، نور و رطوبت را تغذیه کنند.

دکتر کارولینا رییس، دیگر پژوهشگر این پروژه توضیح داد: «جالب است که این باتری‌ها می‌توانند آنها را در حالت خشک ذخیره و به سادگی با افزودن آب و مواد مغذی در محل، فعال کنند.»در حال حاضر، EMPA هنوز زمان دقیق تجاری‌سازی این باتری‌ها را اعلام نکرده است. با وجود این، محققان اشاره می‌کنند که هنوز کار‌هایی باقی مانده است تا این باتری‌ها قدرتمندتر شوند، عمر طولانی‌تری داشته باشند و شاید قارچ‌های دیگری هم به این فرایند اضافه شوند تا کارایی آنها افزایش یابد./ منبع تک ناک

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟