تعطیلات متعدد مدارس موجب افت شدید تحصیلی در تمامی پایهها شده و استانداردهای لازم در این باره محقق نشده است.
به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، فرشاد ابراهیمپور؛ عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره تغییر تقویم آموزشی کشور اظهار کرد: در حال حاضر بحثی در کمیسیون آموزش مجلس درباره تغییر تقویم آموزشی مطرح نشده است، اما باید طرحی ارائه شود تا وزارت آموزش و پرورش بتواند زمان پایان سال تحصیلی را به تأخیر بیندازد. به عنوان مثال، جریان آموزش حداقل برای دانشآموزانی که امتحانات نهایی ندارند، تا نیمههای خرداد ادامه یابد.
وی افزود: ما به شدت به دنبال طرح و پیگیری این مسئله هستیم و باید موانع موجود در این مسیر برطرف شود.
اصل داستان این طرح به قانون سال ۱۳۷۶ برمی گردد. در سند تحول بنیادین آموزشوپرورش بر انعطافپذیری تقویم آموزشی تأکید شده و پیشنهاد شده است که اختیار برنامهریزی به استانها سپرده شود. اما مانع اصلی این موضوع، قانون مصوب مجلس در سال ۱۳۷۶ است که آغاز و پایان سال تحصیلی را بهطور مشخص از مهرماه تا اردیبهشتماه تعیین کرده و این ساختار صلب، امکان تغییر را از استانها گرفته است.
حالا تمام حرف مجلسی ها، کشاندن این دوره، از اردیبهشت ماه تا نیمه های خرداد است تا زمینه جبران تعطیلات ناخواسته و افت تحصیلی دانش آموزان فراهم شود. اما معلوم نیست که در خرداد ماه، شرایط برای برگزاری کلاس ها، بدون مشکل برق و هوای آلوده و ... مهیا خواهد بود یا نه.
بر اساس سند ملی برنامه درسی، در دوره ابتدایی باید ۹۲۵ ساعت آموزش در طول سال تحصیلی محقق شود. اما نتایج آزمونهای بینالمللی تیمز نشان میدهد که در ایران، این میزان تنها حدود ۶۲۰ ساعت است و در میان ۵۸ کشور شرکتکننده، پایینترین رتبه را داریم. همچنین ۱۰۰۰ ساعت موردنیاز در دوره متوسطه نیز محقق نشده است.
طرح تغییر تقویم آموزشی کشور در مجلس گذشته مطرح شد و بارها در رسانهها اخباری از احتمال تغییر تقویم مدارس منتشر شد اما در نوبت طرح در صحن علنی مجلس باقی ماند و با به پایان رسیدن عمر مجلس قبل و طرح نشدن در صحن مجلس، پرونده آن نیز بسته شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.