تاریخ تهران به دوره پهلوی که رسید، دروازههای شهر را برداشتند و تهران از حصار ناصری خارج شد. در همان دوران بود که محدوده میدان امام حسین(ع) امروزی به پایتخت اضافه شد.
میدان امام حسین
به گزارش «تابناک» به نقل از همشهری آنلاین، کمکم رفتوآمد در این بخش از شهر زیاد شد و طولی نکشید که در ابتدای دهه ۲۰ خورشیدی، میدانی در این محدوده بنا شد.
در نخستین نقشهای که در سال۱۳۱۷ از تهران کشیده شد، هنوز نشانی از ساخت این میدان نیست، ولی گویا در میانه سالهای ۱۳۱۹ تا ۱۳۲۳ این میدان بنا شده است. در آن زمان آبنمایی ۳طبقه در میانه میدان وجود داشت و دور تا دور این میدان تازهساز، حوض، فواره و چمن بود، اما پس از ۱۰ سال، ۴مجسمه اسب نیز در میانه میدان قرار گرفت و به محلی برای بازی بچهها و عکس گرفتن تهرانیها تبدیل شد.
رفتوآمدها برای استفاده از سینما و تفریحات این میدان باعث شد تا بازار شهرستانیها هم در این میدان دایر شود.
در اواخر دهه ۴۰ که مسجد امام حسین(ع) در ضلع شمالغربی و بیمارستان جورجانی در ضلع شرقی ساخته شد، یکباره تعداد مراجعهکنندگان به این تکه از شهر افزایش پیدا کرد؛ به همینخاطر فضای میدان برای تردد وسایل نقلیه کافی نبود؛ همین موضوع باعث شد مجسمه اسبها از میدان برداشته و طرح ساخت زیرگذر در این میدان اجرا شود.
این میدان که تا ابتدای دهه ۹۰ شکل سابقش را حفظ کرده بود، در سال ۱۳۹۲ و در قالب طرح پیادهراه آیینی ـ مذهبی شهر تهران تغییر کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.