محمدباقر قالیباف در نشست مشترک همدلی سران و معاونان قوای سه گانه با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر گفت: اگر بخواهیم مقطعی از تاریخ را با انقلاب اسلامی مقایسه کنیم، عید سعید غدیر خم شبیه ترین به آن است؛ عیدی که اکمال دین و عید ولایت بود که به برکت امام در تاریخ تکرار شد.
به گزارش تابناک؛ وی افزود: امام مجددا اسلام را زنده کرد و عزت را به امت اسلامی برگرداند و امر ملی را در کشور ما احیا کرد و مردم ایران را به ملت قوی در سایه دین شکل و حضور داد و به واقعی در مسیر احکام الهی پیش برد؛ فتح الفتوح امام این بود که تحولی در انسان ها و یکایک جوانان ایجاد کرد که این امانت دست یکایک ماست که باید قدر بدانیم.
رئیس مجلس گفت: امام مردم باور بود و ایمان به مردم داشت و همیشه دغدغه مردم به خصوص مستضعفین و محرومان را داشت. این جمله را امام فرمودند آنهایی که تا انتهای خط با انقلاب هستند، آنهایی هستند که طعم استضعاف و فقر را چشیدند و باید اولویت ما آن ها باشد. به برکت امام است که ما طعم استقلال را چشیده و از زیر سلطه آمریکا و همه سلطهگران خارج شدیم و عزت نفس و اعتماد به نفس پیدا کردیم و « ما میتوانیم» را عینیت بخشیدیم و اینها مسیری است که به عنوان مسیر راه شهدا و امام شهدا تحت رهبری مقام معظم رهبری باید پیش ببریم.
وی با تشکر از رییس جمهور برای میزبانی جلسه گفت: پیش از این چنین جلسه ای در دولت شهید رییسی بدون حضور قوه قضاییه تشکیل شد اما امروز این جلسه به برکت ایام دهه مبارک فجر و حضور هر سه قوه تشکیل شد. در این جا همه کسانی حضور دارند که خوب و بد کشور با عملکرد آن ها برای کشور رقم میخورد؛ به تعبیر مقام معظم رهبری، بدانیم که فردای قیامت خدا بیشتر از کارهای نکرده ما نسبت به کارهای کرده ما، توضیح میخواهند.
قالیباف بیان کرد: با توجه به آغاز اجرای برنامه هفتم و شروع به کار مجلس و دولت، هر چند وقت یکبار این جلسه بر محور کار برگزار شود.
تداوم انقلاب در گرو وحدت است
رئیس مجلس با بیان اینکه انقلاب را وحدت به پیروزی رساند، گفت: تداوم انقلاب در گرو وحدت است؛ در جلسه معارفه آقای اژهای گفتم که باید قوا با یکدیگر همدلی و همکاری داشته باشیم اما اگر این موضوع منجر به همافزایی نشود، چه خاصیتی دارد پس باید خروجی هم افزایی باشد که ذینفع نهایی باید مردم به خصوص محرومان و مستضعفین باشند و آن هایی که در زیر فشارهای اقتصادی له می شوند و به حرمت اسلام و اهل بیت و دین دم نمی آورند و به ما چیزی نمی گویند.
وی افزود: هر اسمی همچون وحدت، وفاق و همدلی میخواهیم بگذاریم اما خروجی آن باید مشخص شود؛ دوستان گفتند که این جلسه برای همدلی و حل مشکل مردم است پس از نصیحت بگذریم؛ اینجا ما همه مسئولیم و باید برویم کاری انجام بدهیم.
قالیباف بیان کرد: وحدت، همدلی، وفاق باید سیستمی و تشکیلاتی و با شاخص همراه باشد. باید شاخص داشته باشد چون ما در چارچوب قانون کار میکنیم.
رئیس مجلس افزود: همواره رییس جمهور در جلسات تاکید داشتند که وفاق دو شاخص سیاستهای رهبری و برنامه هفتم را دارد؛ باید این موضوع مبنای کار ما باشد و بسنجیم که آیا با این شاخص در مسیر گره گشایی از کار مردم هستیم یا خدای نکرده جریانات فرعی و حاشیهای ما را از متن اصلی دور میکنند.
مجلس به دنبال مچ گیری نیست
رییس مجلس بیان کرد: ما در مجلس حین انجام وظایف قانونی و نظارتی، تذکرات لازم را می دهیم اما خدا شاهد است که هرگز دنبال مچ گیری نیستیم و هرگز در کمین ننشسته ایم که یک ضعف دولت را برجسته کنیم بلکه می خواهیم کمکی کرده و کاری برای مردم انجام دهیم. طبیعتا حرکت دولت و مجلس قوه قضاییه هم منجر به این اتفاق شود.
وی افزود: ما در یک شرایطی هستیم که نمیتوانیم همه کارهای خوب را انجام بدهیم و نمیتوانیم بگوییم یک کاری فوری است و باید فقط آن را انجام دهیم؛ وقت و امکاناتمان اجازه چنین کاری را نمی دهد.
قالیباف با تاکید بر اینکه برنامه هفتم میثاق ملی ماست، گفت: در سال ۱۴۰۴ سند چشمانداز ۲۰ سال تمام می شود و تنها سند اصلی ما برنامه هفتم است لذا باید برنامه هفتم مبنای کار ما باشد لذا پیشنهاد می کنم کارهایی که طبق برنامه هفتم مهم و فوری و با اولویت مسائل اقتصادی است را انتخاب کرده و مشکلات را حل کنیم.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه باید اقدامات ملموس باشد، گفت: طبق آمارها تورم از ۴۰ درصد به سمت ۳۰ درصد رفته و نقدینگی کاهش پیدا کرده است؛ من نقدی به این آمارها ندارم اما اگر از مردم سوال کنید، مردم چنین حسی رو ندارند. لذا باید تلاش همه در این جهت باشد که مردم چنین حسی داشته باشند چراکه حتی حس یک موضوع مهمتر از خود موضوع است.
وی افزود: ما باید با گفتار و عمل خود به گونه ای کار کنیم که مردم هم حس و هم باور کنند که مشکلات اقتصادی آن ها کم شده است لذا باید موضوع معیشت مردم در اولویت ما باشد.
پرداخت کالابرگ الکترونیک جزء موضوعات مهم و فوری ما است
قالیباف اظهار داشت: پرداخت کالابرگ الکترونیک به مردم موضوعی است که در جلسات درباره آن بحث شده و رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه هم بر آن تاکید دارند؛ واقعیت این است که ما در طول چند سال گذشته تورم ۴۰ درصدی داشتیم و حقوق مردم نسبت به تورم رشد پیدا نکرده و به دنبال آن قدرت خرید مردم به شدت پایین آمده است لذا باید قدرت خرید را در ۷ دهک پایین جامعه حفظ کنیم که تنها راه حفظ آن پرداخت کالابرگ الکترونیک برای حداقل ۱۲ و یا ۱۳ قلم کالای خوراکی و جهیزیه آن ها است که در اینجا تورم کمر مردم را نشکند.
وی با بیان این که پرداخت کالابرگ الکترونیک جزء موضوعات مهم و فوری ما است، بیان کرد: دولت نیز بر این موضوع اهتمام دارد و آقای وزیر هم گفت که این کار از ماه مبارک رمضان شروع میشود؛ همه باید بسیج شویم.
قالیباف در مورد وضعیت انرژی گفت: انرژی ثروت ملی ما است. اگر با نگاه بهره وری به موضوع انرژی نگریسته شود به اهمیت آن بیشتر پی می بریم. الحمدلله اراده دولت هم بر این است و جلساتی در حال برگزاری است و مجلس و قوه قضاییه نیز همراه هستند، وقتی می گوییم انرژی، اینطور تفسیر نشود که همه دنبال گران کردن قیمت انرژی بروند؛ اعتقادم این است که اولین گام و تنها روش، افزایش قیمت انرژی نیست.
وی تصریح کرد: اولین منفعت از صرفه جویی و بهینه کردن انرژی را مردم باید ببرند و بعد نوبت دولت و سیستم می رسد؛ این موضوع در قانون آمده و اراده قوا نیز بر همین است.
قالیباف در مورد موضوع مسکن گفت: وقتی با مردم صحبت میکنیم می گویند به ما یارانه ندهید بلکه به ما خانه دهید آن وقت خودمان می توانیم مشکلات زندگی مان را حل کنیم. باید همه در این موضوع کمک کنند. شاید احتیاج به اصلاح روش ساخت باشد. بارها در دولت شهید رئیسی هم گفتم که کجای قانون نوشته که دولت باید خانه بسازد، خانه را باید مردم بسازند. ما باید برای مردم تسهیل گری کنیم، در این موضوع توزیع نرمال جمعیت و پراکنش هم مهم است.
در مسیر حل مشکلات مردم تمام قد در خدمت دولت هستیم
وی گفت: تاب آوری جامعه در مقابل مسائل اقتصادی بیشتر از این نیست و نباید بیشتر از این به مردم فشار آورده شود؛ ما در مجلس شورای اسلامی قول می دهیم در این راه تمام قد در خدمت دولت هستم. از دید ما احتیاج به قانون جدیدی برای خیزش اقتصادی دولت نیست و قوانین دائمی فعلی کفایت می کند اما اگر احتیاج به قانون جدیدی باشد، قول می دهیم در کمترین زمان ممکن این کار را انجام دهیم و بدون تاخیر در صورت لزوم قانون برنامه را اصلاح می کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که باید از کارهای حاشیه ای پرهیز کنیم، اظهار داشت: تمام تلاش دشمن این است که دو قطبی سازی ایجاد کند، دو قطبی سازی که در ظاهر مشروعیت بدهد، حیدری نعمتی می کند، کشور را از مدار کار و فعالیت خارج می کند و به حاشیه می برد، نباید این اتفاق بیافتد ما باید توجه کنیم و از مسیر اصلی خارج نشویم و مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکنیم.
وی تاکید کرد: بدون تعارف ممکن است اختلاف نظر در موضوعات مختلف باشد اما باید کلام و حرف مقام معظم رهبری فصل الخطاب همه ما در تمامی عرصه های اعم از سیاست داخلی، در سیاست خارجی و اقتصاد باشد؛ باید به این موضوع وفادار بوده و پیش برویم.
قالیباف خاطرنشان کرد: انقلاب برای دین و دنیای مردم بوده که باید به هر دو برسیم و بدانیم اندیشه سیاسی امام چنین چیزی بوده است لذا باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به اثبات برسانیم که کارنامه ما در این حوزه به خصوص مسائل اقتصادی قابل قبول نیست.
رئیس مجلس با بیان این که در مجلس دوازدهم دنبال این هستم که تنقیح را به سامان برسانیم؛ بیان کرد: ۱۲ هزار قانون وجود دارد که بعضا با هم متضاد بوده و منسوخ شدند که برخی غیرشفاف و منسوخ شده است، لذا به دنبال این هستیم که همه ۱۲ هزار قانون به یک سوم تقلیل پیدا کند، سپس سراغ ۱۱۵ هزار آیین نامه و دستورالعملی می رویم که این کار سیستم بروکراسی کشور را پالایش کرده و به آن چالاکی می دهد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.