شناسایی پشه آئدس در استان‌های شمالی و جنوبی

مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که تا نیمه بهمن ماه ۱۴۰۳، ۱۱۰۹ مورد بیماری تب دنگی در کشور شناسایی شده است. همچنین هیچ گزارشی از بیماری زیکا در ایران ثبت نشده است.
کد خبر: ۱۲۸۸۸۳۵
|
۲۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۶ 15 February 2025
|
757 بازدید

شناسایی پشه آئدس در استان‌های شمالی و جنوبی

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، بیماری تب دنگی که پیش از سال ۱۹۷۰ تنها در ۹ کشور اپیدمی شدیدی داشته، اکنون در ۱۴۱ کشور جهان گزارش می‌شود. این بیماری در مناطق آفریقا، آمریکای لاتین، مدیترانه شرقی، آسیای جنوب شرقی و غرب اقیانوسیه شیوع یافته است. میزان بروز بیماری تب دنگی در سال‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

در ایران، از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال ۱۴۰۲، ۷۴ مورد تب دنگی و ۵۴ مورد بیماری چیکونگونیا گزارش شد که همه این موارد از خارج از کشور وارد شده بودند. در سال جاری، از ابتدای ۱۴۰۳ تا ۱۵ بهمن ماه، ۱۱۰۹ مورد تب دنگی شناسایی شده است که ۹۰۵ مورد آن انتقال محلی و مابقی مربوط به افرادی است که در خارج از کشور مبتلا به این بیماری شده‌اند.

مناطق اصلی انتقال محلی تب دنگی شامل شهرستان‌های بندرلنگه در استان هرمزگان و چابهار در استان سیستان و بلوچستان بوده‌اند. همچنین، بیشتر بیماران مبتلا به تب دنگی سابقه سفر به کشور‌های امارات متحده عربی، پاکستان و عمان را دارند.

پشه آئدس و گسترش آن در کشور

طبق گزارش‌ها، پشه آئدس اجیپتی که ناقل بیماری تب دنگی است، از اسفند ۱۳۹۸ در استان هرمزگان شناسایی شده و در حال حاضر در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و گیلان گسترش یافته است.

همچنین از هفته سوم تیرماه ۱۴۰۳، پشه آئدس آلبوپیکتوس در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، محمودآباد و نور استان مازندران، بیله سوار استان اردبیل و شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی شناسایی شده است.

در پاسخ به این تهدیدات، نظارت‌های مستمر حشره‌شناسی در مبادی مرزی زمینی، هوایی، دریایی و ریلی کشور برای شناسایی و کنترل گسترش این پشه‌ها در حال انجام است.

وضعیت بیماران و پیشگیری‌ها

تا کنون یک مورد مرگ در پی انتقال بیماری دنگی از خارج از کشور گزارش شده و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است. اقدامات پیشگیرانه شامل مبارزه با پشه‌های ناقل و نظارت مستمر بر مناطق آسیب‌دیده در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت