سحر تاجبخش، رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر عدم امکانپذیری در خصوص پیشبینی یقینی وضعیت آب و هوا از تمامی رسانهها تقاضا کرد که خبرها همان باشد که هواشناسی اعلام کرده است. نباید کلمات و مفاهیم هواشناسی را تغییر داد.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، وی گفت: آب و هوا امروز یک دانش میان رشتهای است. در تمامی حوزهها از جمله کشاورزی، آب، صنعت، محیط زیست، بهداشت و... کاربرد دارد و در میان تصمیمات خرد تا کلان دیده میشود. هرچند که هوا خیلی سرد نیست اما شرایط به نحوی است که باید در دمای منفی دو یا سه نیز تصمیمات جدی اتخاذ کنیم. با افزایش دما طی تابستان پارسال، هر روز سازمان هواشناسی کشور در وزارت نیرو برای مدیریت منابع برق فعال بود.
او اضافه کرد: هواشناسی در تصمیمات خرد مانند سفر و تصمیمات کلان موثر است. تغییر اقلیم در دنیا از سویی موجب افزایش رخداد پدیدههای حدی و از سوی دیگر موجب کاهش پیشبینی پذیری این رخدادها شده است بنابراین پیشبینی رخدادها دشوار شده است. کشورهای دیگر نیز همین گونه هستند. چند وقت قبل در اسپانیا بعضی جان خود را بر اثر جاری شدن سیل از دست دادند بنابراین غولهای هواشناسی دنیا نیز با این مخاطرات روبرو شدهاند. تغییرات اجتناب ناپذیر است و ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. پاییز سال گذشته تمام الگوهای داخلی و خارجی، وضعیت پربارشی را نشان میداد اما سال ۱۴۰۲ پاییزی خشک را پشت سر گذاشتیم. بر این اساس باید در تصمیمگیریهای کلان سناریوهای متفاوت را در نظر بگیریم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: نباید تصور کنیم پیشبینیها یقین و وحی منزل است و حتما اتفاق میافتد. باید در رابطه با پیشبینیها سناریوهای متفاوتی را در نظر بگیریم.
تاجبخش اضافه کرد: موضوع پیشبینی آب و هوا در دنیا به چالشی تبدیل شده است و در هیچیک از مراکز بزرگ دنیا پیشبینی یقینی انجام نمیشود و همه بر اساس احتمالات است. یکی از مشکلات هواشناسی این است که پیشبینیها یقینی و قطعی نیست که بتوان برنامهها را بست و سناریوی دیگری تعریف نکرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.