امروز پیکرهای سید مقاومت، شهید سید حسن نصرالله و یار دیرین او شهید سید هاشم صفی الدین بر روی دستان جمعیتی بی شمار و پرخروش در لبنان، سرزمین سروها تشییع خواهد شد. سکوت توام با هراس سیاستمداران و رسانههای صهیونیستی و غربی از برگزاری این مراسم، حکایت از عمق تاثیرگذاری آن بر کلان روندها و گفتمان مقاومت در منطقه و جهان دارد. در این خصوص نکاتی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد؛
نخست اینکه روندهای گفتمان ساز، تمدن زا و فرهنگی در طول تاریخ دارای "نقاط عطف"بودهاند. به این معنا که یک حادثه، خیزش یا حرکت فراگیر، فارغ از شکل ظاهری آن، پیامی موثر، فرازمانی و فرامکانی را به مخاطبان خاص و عام ارائه میکند. چنین قاعدهای در خصوص تشییع پیکر رهبران شهید مقاومت در بیروت نیز صادق است. بی دلیل نیست که دستگاههای تبلیغاتی و امنیتی دشمن طی هفتههای منتهی به برگزاری مراسم امروز، از هیچ گونه اقدامی در ممانعت از شکل گیری این خیزش پرمعنا و تاریخ ساز فروگذار نکرده و حتی در روایتگریهای رسانهای خود تلاش مذبوحانهای را در سانسور یا تقلیل آن به یک مراسم ساده صورت دادهاند. با این حال شدت زلزله گفتمانی -مردمی امروز به اندازه ایست که لرزه نگارهای مستقر در اتاقهای فکر و عملیات دشمن قدرت محاسبه و پیشگیری از آن را ندارد. این زلزله گفتمانی، دارای پس لرزههایی است که ارزش و عیار آنها از خود پدیده اصلی کمتر نخواهد بود. بنابراین، حماسهای که امروز در بیروت شاهد آن خواهیم بود، تاریخ ساز بوده و روز ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ میلادی را به نقطه ثقل و مبنای تبلور قدرت نرم مقاومت در سرتاسر دنیا مبدل میسازد.
نکته دوم، معطوف به قدرت نرم مقاومت و جایگاه آن در عرصه بین المللی جهاد تبیین است. اخیرا رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از مردم آذربایجان شرقی، به نکته اساسی و مهمی در این خصوص اشاره فرمودند: مسئله امروز ما تهدید سختافزاری دشمن نیست بلکه تهدید نرمافرازی است. معنای تهدید نرمافزاری دستکاری افکار عمومی، ایجاد اختلاف و ایجاد تردید در محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن است.
اصلیترین مصداق محکمات انقلاب اسلامی، منظومه مقاومت و ابعاد گفتمانی -تمدنی آن است. جبهه مقاومت در طول سالها و دهههای پس از اشغال فلسطین توسط رژیم نامشروع و منحوس صهیونیستی، بارها قدرت سخت خود را به رخ دشمنان کشیده است. انعقاد آتش بس اخیر در لبنان و غزه، خروجی و محصول این مقاومت تمام عیار میدانی و خالصانه در برابر دشمنان آمریکایی و صهیونیستی در منطقه بوده است. اما تا زمانی که قدرت نرم مقاومت تبلور تام و مطلق در عرصه بین المللی پیدا نکند، شرط کافی برای پیروزی بر جبهه باطل محقق نخواهد شد. امروز، همان میعادگاه و بستری است که قدرت نرم مقاومت در فرامتن و بستر آن ظهور و بروز پیدا خواهد کرد و جبهه حق را به سوی تکمیل پیروزی خود بر دشمن رهنمون میسازد.
نکته سوم، به نقش حماسه امروز در شکل گیری امت اسلامی و متعاقب آن، تمدن نوین اسلامی مربوط میشود. وفق آنچه رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید فرمودهاند، "محوریت قوانین قرآن"، "ایمان"، "علم"، "اخلاق"، "مجاهدت مداوم "و "حکومت مردمی"، از شاخصههای مهم تمدن نوین اسلامی محسوب میشود. در مراسم تشییع رهبران شهید مقاومت در بیروت، همه این اجزا و مولفهها به نحوی نمود پیدا خواهد کرد:جایی که نه تنها گفتمان سازش با دشمن صهیونیستی در سایه تاسی به گفتمان مقاومت به چالش کشیده میشود، بلکه فراتر از آن شاهد چینش ملموس اضلاع گذار به تمدن نوین اسلامی در کنار یکدیگر خواهیم بود. قطعا مسئولیت بزرگ امت واحد اسلامی پس از پایان مراسم تشییع امروز به گونهای جدیتر و حتی متفاوتتر از گذشته آغاز خواهد شد. انشاالله.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.