حجت الاسلام و المسلمین علیرضا پناهیان با نفی بازی مار و پله که متکی بر تاس انداختن است، توصیه کرد شطرنج بازی کنند و اولی را دارای نگاه حماری و دومی را داری روح انسانی دانست. تفسیر پناهیان از این بازیها را میبینید و میشنوید.
شطرنج نیز بازی غیرهمزمان (نوبتی) هست وقتی سطح دو بازیکن نزدیک و همسان نباشد باخت طرف ضعیف تقریبا قطعی است اما در بازی همزمان مثل سنگ کاغذ قیچی یا بازیهای مبارزه کشتی، کاراته، جودو و ... احتمال پیروزی طرف ضعیفتر ولی باهوشتر و با تدبیرتر وجود دارد.
متاسفانه ما الان اسیر و گرفتار و مجبور به بازی پینگ پونگی، شطرنج و ... شدیم و چون طرف ما هم اطلاعات بیشتر دارد هم قدرت ائتلاف و ... باید عاقلانه و غیر احساسی تدبیر کنیم
اون زمان که میگفتن حرامه ، فقط بعنوان قمار استفاده
میشد . یعنی عموم استفاده از شطرنج همراه با قمار بوده که چه بلاهایی بر سر خیلی ها میومد. وقتی بطور عمومی بصورت غیر قمار انجام و حتی به مسابقات ورزشی هم تبدیل شد ، از حرام بودن خارج شد.
همیشه سعی کنید به اندازه ای که میدونید در مسایل اظهار نظر کنید.
هادی خان سابق با ماهی ازون برون هم قمار میکردند که حرام بود؟
ناشناس
یعنی واقا نمیدونید یا فقط میخوایدیه چیزی گفته باشین؟
در دین شما رو نمیدونم ولی در دین اسلام هر وسیله و هر چیزی که جنبه عمومی آن حالت قمار داشته باشه ، حرامه و اگر از نظر عمومی ، از حالت قمار خارج شده باشه ، دیگه حرام نیست
سعی بر فتنه سازی نکنید.