تابناک بررسی می‌کند؛

آقای رئیس سازمان غذا و دارو؛ اشتباه محاسباتی دارید یا بی اطلاعید؟ / دو شوک جدید در عرض چند ماه!

چند برابر شدن قیمت دارو فشار زیادی به بیماران در ماه‌های اخیر وارد کرده است. دراین میان، اما مسئولان توپ گرانی را در زمین افزایش نرخ ارز می‌اندازند، درحالیکه دولت و سازمان غذا و دارو می‌توانستند جلوی گرانی‌های بی رویه را بگیرند، اما نکردند.
کد خبر: ۱۲۹۹۱۸۹
|
۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰ 15 April 2025
|
2567 بازدید
|

سال گذشته بود که اصلاح قیمت دارو بسیاری از اقلام دارویی را با رشد چند برابری مواجه کرد به طوری که براساس فهرست منتشر شده از قیمت‌های یکی از شرکت‌های داروسازی برخی اقلام دارویی تا ۴۰۰ درصد رشد را تجربه کردند و حتی بیماران نیز تجربه‌های روایی زیادی از مراجعه به داروخانه و پشیمانی مردم از گرفتن دارو را در شبکه‌های مجازی به اشتراک می‌گذارند که همگی نشان از رشدی فراتر از این رقم‌ها حکایت دارد. 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، مسئولان مشکل گرانی دارو را به گردن حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تبدیل آن به نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی می‌اندازد درحالی است که دولت می‌توانست با اتخاذ تدابیر مختلف، فشار ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را بر بیماران کاهش دهد، اما نداد. 

به گفته مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در برنامه ۱۴۰۴، براساس مصوبات ۳.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی و نزدیک به یک میلیارد و پانصد میلیون دلار ارز توافقی تخصیص خواهد یافت که تا سال گذشته حدود یک میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوزه تجهیزات پزشکی داشتیم که این یک میلیارد دلار به ارز ۲۸۵۰۰ تومانی تبدیل شده و ما به التفاوت نرخ ارز تجهیزات از طریق بیمه‌ها و در سیستم درمان به صورت گلوبال به بیماران پرداخت خواهد شد؛ بنابراین امیدواریم که افزایش هزینه از جیب مردم کنترل شود هرچند که طبیعتاً مقداری افزایش را در حوزه هزینه تجهیزات پزشکی شاهد خواهیم بود.

در شرایطی که دولت به نفع تولیدکنندگان عمل کرده و به خاطر اینکه تولیدکننده زیان نکند، اجازه افزایش قیمت را داده است و از سوی دیگر هم نرخ ارز ترجیحی دارو افزایش یافته و هم میزان تخصیص دارو نسبت به سال های قبل کاهش داشته است که در نتیجه یک گرانی مضاعف درحوزه دارو آن هم در عرض چند ماه اتفاق افتاده است. 

آقای رئیس سازمان غذا و دارو: اشتباه محاسباتی دارید یا بی اطلاعید؟

اظهارات عجیب رئیس سازمان غذا و دارو درخصوص اینکه گفته شده «مقداری افزایش هزینه دارو و تجهیزات پزشکی» بی اطلاعی او از وضعیت دارو یا عدم محاسبات دقیق ریاضی را نشان می‌دهد؛ چراکه افزایش ۶ برابری نرخ ارز به جمع هزینه‌ها برای تامین ارز واردات مواد اولیه و محصولات نهایی دارو و تجهیزات پزشکی اضافه شده است که این افزایش هزینه به طور مستقیم و با تاخیر به قیمت تمام شده دارو‌ها و تجهیزات پزشکی منتقل خواهد شد. بنابراین ۶ برابر شدن قیمت دارو به هیچ وجه عدد کمی نیست. 

کارهایی که دولت می توانست برای دارو انجام دهد و نداد

ازسویی دیگر دولت می‌توانست با با افزایش بودجه سازمان‌های بیمه‌گر، تعداد بیشتری از افراد را تحت پوشش بیمه قرار دهد، به ویژه اقشار آسیب‌پذیر و کسانی که تاکنون فاقد بیمه بوده‌اند و یا اینکه سقف پوشش بیمه‌ها را برای دارو و خدمات درمانی نیز به طور متناسب افزایش می‌داد تا سهم پرداختی بیماران ثابت مانده یا افزایش اندکی داشته باشد.

همچنین با تخصیص یارانه مستقیم مانند بسته‌های حمایتی و یا ایجاد صندوق‌های ویژه برای حمایت از بیماری‌های خاص به بیماران نیازمند یا بیماران خاص، به آنها در تامین دارو‌های ضروری کمک کند که دراین خصوص اقدامی نیز صورت نگرفت. 

نظارت دقیق تر بر داروخانه ها و شرکت های دارویی

دولت می توانست نظارت دقیقی بر قیمت‌گذاری دارو‌ها داشته باشد تا از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها توسط شرکت‌های دارویی و یا داروخانه‌ها جلوگیری کند . یا با در نظر گرفتن سازوکار‌های خاص، ارز مورد نیاز برای واردات دارو‌های ضروری و مواد اولیه تولید دارو را با نرخ مناسب‌تری تامین کند تا از افزایش شدید قیمت‌ها جلوگیری شود.

در شرایطی که بازار دارو این چنین به هم ریخته است و تناسبی میان عرضه و تقاضا با قیمت‌های جدید وجود ندارد بازار سیاه برای برخی دارو‌ها و تجهیزات پزشکی و همچنین کمبود آن در داروخانه‌ها به وفور دیده می شود  که البته دامنه آن به ناصرخسرو محدود نمی‌شود و اخیرا به فضای مجازی نیز رسیده است .

به گزارش تابناک، مشخص نیست که آیا ۳.۵ میلیارد دلار ترجیحی و ۱.۵ میلیارد دلار توافقی برای تامین کامل نیاز کشور به دارو و تجهیزات پزشکی کافی خواهد بود یا خیر البته که به نظر می‌رسد در صورت کمبود منابع ارزی، ممکن است اولویت‌بندی در تخصیص صورت گیرد و برخی دارو‌ها و تجهیزات با کمبود بیشتر مواجه شوند.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
گران شدن دارو بدلیل افزایش ارز، جلوگیری از قاچاق و عدم زیان داروسازها اشکالی ندارد، ولی بیمه ها باید سهم بیشتری را تقبل کنند و فشار کمتری روی بیماران بیاید. یعنی به جای پرداخت ارز ترجیحی و یارانه به داروها، بهتره سهم بیمه ها را افزایش دهید و داروهای بیشتری در سبد بیمه قرار گیرند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
کو مسئول درست کار؟! آرزویم است!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
بیمه ها منجمله سازمان تامین اجتماعی بجای تقبل قدرالسهم بیمه شده وپرداخت به ذینفعان مثل داروخانه و مراکز درمانی صرف جبران ضرر و زیان شرکتهای صنعتی تحت پوشش که بدلیل سوء مدیریت و حقوقهای بالا زیانده می باشند می گردد .چرا باید سازمان تامین اجتماعی به امور غیر تخصصی شرکتهای نفتی و صنعتی واگذار شده به مجموعه خود که هیچگونه تخصصی ندارد بپردازد که منجر به این همه خسارات برای دولت گردد؟!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
صورت مالی شرکت های داروسازی در بورس هست، پارسال اکثرشان یا کاهش سود داشتن یا زیانده شدن..
اگر افزایش قیمت مطابق تورم عمومی کشور نگیرن، کسی انگیزه تولید دارو نخواهد داشت و کمبود دارو میشه.. همین الآنم نسبت به سابق یه سری داروها رو تولید نمیکنن چون سود نداره یا با زیان تولید بشه.
وقتی داروسازی سود نداشته باشه کسی خط تولید اضافه نمیکنه و سرمایه گذاری نخواهد کرد.. بلاخره کارخانه داروسازی باید سود داشته باشه تا ادامه فعالیت بده.
شما خودتون در صنعتی که سود ندارن ، سرمایه گذاری میکنی؟
حالا بیمار باید چیکار کنه؟ دولت و بیمه باید به کمک بیمار بیاد که پرداختی از جیبش افزایش پیدا نکنه..‌ راه کنترل قیمت دارو سرکوب قیمت دارو نیست.
هادی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
دارویی از ۱۱۰ تومن رسیده به ۲۵۷ هزارتومان بدون عوارض و مالیات دولتی با اونهامیشه حدود ۲۷۵هزارتومن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
ده میلیون افغانی دارن از یارانه دارو ایرانی ها دارن استفاده میکنند.. اخراجشون کنید بجای اینکه به ایرانی ها فشار بیارید..
بخش زیادی از دارو قاچاق هم میشه
هدفمندی یارانه ها کلید حل مشکله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
اعطای مجوز احداث داروخانه در چند سال اخیر به تعداد بسیار زیاد به مثابه سوپرمارکت در کوچه پس کوچه ها و خیابانها ، چه توجیه منطقی دارد بجز اینکه تعدادی از اینها هم در امر کمبود دارو و قاچاق سهمی دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
آقای تابناک رعایت انصاف شرط است . افزایش قیمت دارو چه ارتباطی با داروخانه دارد . قیمت گذاری با وزارتخانه است و شرکت‌های توزیعی و داروخانه ها صرفا واسطه رساندن دارو به بیمار را با قیمت رسمی دارند و و کوچکترین نقشی در افزایش قیمت ندارند
پاسخ ها
پیمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۶
خدایا خودت کمک کن داروهای پسرم باارز ۴۰ تومان سه میلیون میشد الان چه کارکنیم باارز ۱۰۰ تومان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۷
چندتا قرص و کپسول مکمل و ویتامین شد نهصد و خورده ای هزار تومن خدابداد بیماری های خاص برسه
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
الی گشت