خطرات پنهان امواج نامرئی برای کودکان

بازی با این وسیله برای کودک عوارضی مانند کم خوابی، استرس، کم‌اشتهایی، تومورمغزی و خطر ناباروری را درپی دارد.
کد خبر: ۱۲۹۹۷۶
|
۱۹ آبان ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۱ 10 November 2010
|
2436 بازدید
تلفن همراه امروز حتی در دورترین نقاط دنیا هم به وسیله امواج به خدمت انسان درآمده است و شاهد هستیم که در روستاهای دورافتاده هم این وسیله به راحتی در دسترس انسان قرار گرفته است، اما هنوز فرهنگ استفاده از این وسیله فقط در مواقع لزوم جا نیفتاده است.

به گزارش ایران، اغلب پزشکان بر این باورند که استفاده بیش از اندازه تلفن همراه پیامدهای فیزیکی جبران‌ناپذیری دربردارد که بهتر است از این وسیله در طول شبانه روز کمتر استفاده شود.
باید توجه داشت استفاده بیش از اندازه تلفن همراه خطرات بیشتری بر روی کودک و نوجوان در حال رشد دارد.

امواج خطرناک

برخی تحقیقات نشان می‌دهد، استفاده مداوم از تلفن همراه بر سیستم فیزیکی مغز کودک اثر دارد.

دکتر مهدی صمدی متخصص مغز و اعصاب در این‌باره می‌گوید: امواج تلفن همراه بخصوص بر کودکانی که تحریک‌پذیری سلول‌های مغز آنها بیشتر است اثر منفی دارد.

در بازار گوشی‌های متنوع وارداتی برخی از تکنولوژی پائینی برخوردار بوده و رعایت نکات استاندارد در این وسیله دیده نمی‌شود.

ساختار این گوشی‌ها به‌گونه‌ای است که امواج بیشتری از آن ساطع می‌شود و در نتیجه امواج مستقیماً روی سلول‌های مغز تأثیر می‌گذارد.

بنابراین بازی با این وسیله برای کودک عوارضی مانند کم خوابی، استرس، کم‌اشتهایی، تومورمغزی و خطر ناباروری را درپی دارد.

اما گذشته از خطرات تلفن همراه استفاده از این وسیله ارتباطی کودک را دچار اختلالات تربیتی و اخلاقی کرده و ذهن او را درگیر می‌کند. بخصوص مادرانی که مشغله کاری دارند و هنگامی که کودک شروع به بی‌قراری می‌کند فوراً این وسیله را به عنوان ابزاری که او را ساکت نگه دارد به راحتی در اختیار او قرار می‌دهند.

دکتر الهه شفاعی روانشناس و استاد دانشگاه در این زمینه می‌گوید: «استفاده مستمر از تلفن همراه برای کودکان و نوجوانان زیر 16سال منجربه اختلالات رفتاری در کودک می‌شود.
این والدین هستند که به او می‌آموزند که الزاماً هرآنچه را که می‌خواهد در مقابل گریه و پرخاشگری دریافت کند زیرا والدین فرصتی به منظور ریشه‌یابی و یافتن علل انجام رفتارهای ناپسند کودک نداشته و هرچه کودک می‌خواهد در اختیار او قرار می‌دهند تا ساکت بماند.
لذا این مشکل تربیتی از ناحیه خود والدین است و باید آن را ریشه‌یابی کرده و مورد بررسی قراردهند.

به هر حال درگیری‌های ذهنی والدین زیاد است و آنان را از راه درست و اخلاقی باز می‌دارد در مقابل خواسته‌های کودک که سعی می‌کند با جیغ و فریاد هرچیزی را از والدین خود بخواهد و اگرآنها در اختیار او قرار دهند در واقع یک شیوه تربیتی نادرست را به او یاد می‌دهند.
در نتیجه کودک شرطی بار آمده و هرچیزی را با استفاده از شیوه زورگویی دریافت می‌کند.
در نهایت امروز تلفن همراه، فردا وارد شدن به سایت‌های اینترنتی غیر مجاز و در آینده با مشکلات متعددی روبرو خواهند شد.

این روانشناس ادامه می‌دهد؛ متأسفانه سیستم تربیتی نادرستی در برخی خانواده‌ها اعمال می‌شود.

در برخی از خانواده‌ها فرزندان چون هر آنچه را که می‌خواستند بدست آورده‌اند دیگر هیچ چیزی آنان را راضی نمی‌کند چرا که هرچه می‌خواستند بدون زحمت بدست آورده‌اند.

عوارض و مدت زمان استفاده

دکتر مهدی صمدی متخصص اعصاب و روان در مورد استفاده تلفن همراه توسط والدین می‌گوید: «والدین از زمانی که وارد خانه می‌شوند بهتر است تلفن همراه خود را خاموش کنند و به جای تلفن همراه در مواقع ضروری از تلفن ثابت استفاده کنند.

تلفن همراه را بخصوص از دسترس اطفال دور نگهدارند. در مواقعی که نمی‌توانند مانع استفاده کودک شوند، از هدفون استفاده کنند. زیرا امواج تلفن همراه ناخودآگاه با سرورهای مخابراتی در تماس است و مدام با آن سروکار دارد.

بنابراین توصیه می‌شود استفاده طولانی‌مدت حتی زمانی که در اتومبیل شخصی خود هستند را به زمان کمتری محدود کنند تا از دریافت این امواج و تأثیر آن بر سلول‌های مغز در امان بمانند.
تا جایی که ممکن است تلفن همراه را از خود دور نگهدارند. این متخصص اضافه می‌کند، ازجمله عوارض استفاده بیش از حد از تلفن همراه کم‌اشتهایی، اختلالات عصبی و چشم درد است.

محققان معتقدند بیش از 30 دقیقه در طول روز نباید در معرض امواج تلفن همراه قرار گرفت. حتی در مکان‌هایی که افراد زیادی در آنها قرار دارند از خطرات این امواج در امان نیستند زیرا این امواج نه تنها به شخص استفاده کننده آسیب نمی‌رساند بلکه فرکانس دریافتی می‌تواند برای سایرین مضر باشد.

اختلالات رفتاری

دکتر الهه شفاعی روانشناس می‌گوید: «بهتر است مادران بجای پرداختن به دغدغه‌های کاری و فکری زمان بیشتری را به فرزندان خود اختصاص دهند.
هنگامی که کودک شروع به ناآرامی می‌کند علل ناآرامی کودک را پیدا کرده و درصدد رفع آن برآیند.

به کودک اجازه ندهند که تلفن همراه را با خود به مدرسه ببرد. باید توجه داشت، در هر صورت نمی‌توان او را از کارکردن با این وسیله منع کرد اما می‌توان او را همگام با تکنولوژی کنترل شده پیش برد. استفاده بی‌رویه از تلفن همراه، بلوتوث و پیام کوتاه و... ذهن کودک را درگیر می‌کند. گذشته از عوارض فیزیکی آن عوارض تربیتی و اخلاقی آن برای کودکان به مراتب خطرناکتر است.
این روانشناس اضافه می‌کند، دختران و پسران در سنین زیر 16سال در دوران بلوغ هستند و به مراقبت بیشتری به لحاظ استفاده از اینگونه وسایل نیاز دارند. صرفاً تلفن همراه را به عنوان سرگرمی نمی‌بایست در اختیار کودک یا نوجوان قرار داد.

در این مورد والدین و بخصوص مادران مسئول فرزندان خود هستند. سکان تربیت فرزندان یک خانواده دردست مادراست.

بنابراین او می‌بایست با اقتدار مادرانه خود از انحرافات فکری که ممکن است در آینده گریبان فرزندش را بگیرد جلوگیری کرده و بیشتر به او توجه کند و استفاده صحیح و در مواقع لزوم را به او آموزش دهد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟