تابناک بررسی می‌کند؛

وعده عجیب وزیر جهاد کشاورزی درمورد تامین گوشت/ آقای وزیر هنوز وعده‌های قبلی تان محقق نشده است

ادعای وزیر جهاد کشاورزی در خصوص خودکفایی در تامین گوشت و بی نیازی از واردات آن گرچه خبری خوب و امیدوارکننده است، اما با واقعیت‌های موجود و کارنامه کاری او در تضاد است.
کد خبر: ۱۳۰۰۸۷۳
|
۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۲ 23 April 2025
|
3554 بازدید
|

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در نشست خبری با اصحاب رسانه مدعی شد که تا دو سال دیگر ایران در تامین گوشت خودکفا می‌شود و دیگر نیازی به واردات نیست. همچنین اعلام کرد که در تلاش هستیم از ظرفیت‌های ایجاد شده برای صادرات گوشت حلال به واسطه برزیل به کشور‌های ثالث استفاده کنیم ضمن اینکه بازار‌های جدید می‌تواند جای واردات از برزیل را بگیرد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، وعده وزیر جهاد کشاورزی درمورد بی نیازی از واردات گوشت قرمز و رسیدن به خودکفایی در نگاه اول شاید امیدوارکننده به نظر برسد، اما با کمی تامل و دقت در کارنامه کاری او متوجه خواهیم شد که آقای وزیر عادت به دادن وعده‌های بی سرانجام دارد؛ چرا که دیگر وعده‌های قبلی او در خصوص تنظیم بازار سیب زمینی همچنان محقق نشده و قیمت سیب زمینی همچنان بالا است.

وعده دیگر وزیر جهاد کشاورزی در مورد ارائه کالا‌های اساسی تنظیم بازاری برای شب عید بدون نتیجه ماند یا در قصه حبوبات و روغن نباتی و تخصیص سهمیه از ذخایر دولتی نیز برای تنظیم بازار نیز به جایی نرسید. 

خودکفایی در تأمین گوشت هدفی بسیار بلندپروازانه و تابع شرایطی است که آن هم در وضعیتی ایران که بخشی از گوشت مورد نیاز داخل را از طریق واردات تأمین می‌کند، دور از ذهن است چراکه لازمه دستیابی به خودکفایی، کاهش قابل توجه یا حذف این وابستگی است که در شرایط فعلی این امکان وجود ندارد. 

رویاپردازی به سبک وزیر جهاد!

اظهارات وزیرجهاد کشاورزی درمورد خودکفایی در تامین گوشت درحالی مطرح شده است که موانعی مانند کمبود نهاده‌های دامی، خشکسالی، مشکلات مربوط به تأمین آب و مراتع، مسائل مربوط به مدیریت و بازاریابی تولید داخلی گوشت را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ازسویی دیگر، تأمین تقاضای نیاز داخل از طریق تولید داخلی، نیازمند سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های دقیق است که تاکنون اقداماتی برای آن انجام نشده است. 

همچنین درسال‌های اخیر هم سیاست‌های حمایتی مؤثر از سوی دولت مانند ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و بهبود زیرساخت‌ها انجام نشده است و در کنار آن نیز تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آبی نیز چالش‌های بیشتری پیش روی دامداران گذاشته است. 

وضعیت تأمین نهاده‌های دامی مانند ذرت، سویا و جو نیز به عنوان خوراک دام و واردات آن از سایر کشور‌ها معضل دیگری است؛ بنابراین یکی از الزامات خودکفایی، تأمین نهاده‌های اصلی مانند ذرت، سویا، و جو از طریق افزایش تولید داخلی یا یافتن منابع جایگزین و پایدار است که بعید است چاره‌ای برای آن اندیشیده شده باشد. 

خودکفایی در تامین گوشت قرمز فرمایشی نیست

ازسویی دیگر برای رسیدن به خودکفایی در تامین گوشت، سرمایه‌گذاری در اصلاح نژاد دام‌های بومی برای تولید گوشت با کیفیت و کمیت بیشتر و بهبود زیرساخت‌های مورد نیاز دامداری مانند ساخت کشتارگاه‌های مدرن، مراکز فرآوری و بسته‌بندی و سیستم‌های حمل و نقل کارآمد نیاز است که چنین سرمایه گذاری انجام نشده است. 

گذشته از موارد یاد شده حتی با فرض شرایط ایجاد شده، اما در تأمین منابع آبی مطمئن برای تغذیه دام‌ها، به ویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک معضلی جدی برای دامداران وجود دارد.

 به گزارش تابناک، خودکفایی در تولید گوشت نیازمند یک استراتژی جامع و بلندمدت است که تمام جوانب تولید، تقاضا، سیاست‌های حمایتی، و عوامل محیطی را باید در نظر بگیرد و با همکاری تولیدکنندگان، دولت، و مصرف‌کنندگان باید به اجرا درآید و صرفا به صورت فرمایشی و دستوری نمی‌توان با آن برخورد کرد.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
آیا وعده‌ی ساختن چهار میلیون مسکن رئیس جمهور پیشین و وعده‌ی تحویل گوشت دم در خانه‌ها توسط زاکانی و وعده‌های بیشمار دیگر محقق شده؟؟؟
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
وقتی یک کارمند و نماینده یک شهرستان را به دلیل رفاقت و هم زبانی به وزارت منصوب میشود بهتر از این نخواهد شد، گرانی میلیونی گوشت گوسفند و کمبود و گرانی سیب زمینی و حبوبات و پنیر و ... نتیجه آن خواهد شد
رضا - املش گیلان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
به عمل کار بر آید به سخندانی نیست .........
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
مسئله سیب زمینی جناب وزیر کشاورزی نشان داد که این وزیر مرد میدان نیست و مردم باید منتظرجولان قیمت گوشت باشند خاصه اینکه محل صادرات هم پیدا کند مانند سیب زمینی گوشت به قیمت میلیونی فروخته خواهد شد
ناشناس
|
Poland
|
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
دروغگویی نهادینه شده. از طرف دیگر سرگذشت اون فردی که مدعی شده بود با یک میلیون تومن کارآفرینی خواهد کرد و با دروغ مدعی بود ایران طی پنیج سال جز سه قدرت اول دنیا می شود...را دیده که به وزارت هم رسید. حالا این هم با دروغگویی سعی دارد خود شیرینی کند. لابد فکر می کند تا سال اینده را کی دیده!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
چرا دولت انقدر اصرار داره که در راس همچین وزارتخانه هایی که اثر مستقیم روی سفره مردم داره آدم بی لیاقت بذاره. این موضوع مختص این دولت نیست در دولتهای قبلی هم همینطور بود. کما اینکه وزیر قبلی حکم قضایی براش صادر شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
این وزیر قول هرچیزی رو داده 180درجه برعکس عمل شده احتمالا دیگه گوشت هم گیر نیاد هرچند همین الان هم گوشت گرون هست ولی احتمالا کمیاب بشه . اگر قرار باشه مثل سیب زمینی وحبوبات و روغن (که در شرف گران شدن می باشد ) بشه ایشون درست می فرمایند دیگه از وارداتش بی نیاز میشیم جون 80درصد مردم دیگه نمیتونند بخرن اون وقت از وارداتش بی نیاز میشیم ..حرف وزیر درست از آب درمیاد .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
تحلیل شما درسته وقتی مثلا گوشت بشه کیلویی 3یا 4ملیون تومان دیگه خیلی ها نمیتونن بخرن تقاضا میاد پایین دوتا اتفاق می افته اولا همین تولید داخلی کفایت مصرف رو داره دوما مازاد تولیدش هم صادرمیکنیم ماشالله به این وزیر راستگو ودرست کار دولت وفاق
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
شما ۲ماه پیش قول دادید قیمت سیب زمینی رو متعادل میکنید پس چی شد
مجبد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
وعده که مالیات نداره بذار بگن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۳
در خبرها آمده بود دولت چین به دلیل برقراری تعرفه های بالا از طرف آمریکا ، واردات گوشت از امریکا را ممنوع کرد و بجای آن از کشورهای دیگر نظیر استرالیا اقدام به واردات خواهد کرد . کشور چین با حجم بالای تولید علوفه بدلیل بارش فراوان باران و قطعا تولید دام زیاد ، کمبود خود را سالهاست از کشورهای دیگر تامین میکند انوقت کشور ایران با توجه به خشک سالیهای مداوم ، کمبود علوفه ، ساختار ناکارآمد بر سیستم پرورش دام و ... بصورت قطره چکانی انهم با اعطای امتیازات به شرکتهای وارد کننده کمبود نیاز داخل را از کشورهای خاص انجام می دهیم . اگر دولت بفکر تامین مایحتاج غذایی مردم است شاید بهتر باشد در این کار تجدید نظر نماید , و هیچ دلیلی ندارد کمبود تولید و عرضه دام داخلی را با نیمه برپا نگهداشتن دامداریها و قاعدتا فشار آن بر مصرف کننندگان تحمیل نماییم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت