ساعت‌های سرگردان؛ تغییر از ۱۵ اردیبهشت یا ابتدای خرداد؟

ساعت ها همچنان سرگردانند؛ بعد از مخالفت مجلس با فوریت لایحه دولت، حالا از برنامه جدید سخن گفته می شود.
کد خبر: ۱۳۰۱۳۶۸
|
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۳ 25 April 2025
|
4275 بازدید
|
۷

ساعت‌های سرگردان؛ تغییر از ۱۵ اردیبهشت یا ابتدای خرداد؟

 

گویی هر بار که پای انرژی به میان می‌آید، ساعت‌های کشور هم به بازی گرفته می‌شوند.

 

به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، این بار هم دولت، با استناد به ناترازی انرژی، پای تغییر ساعت رسمی را به میان کشیده؛ موضوعی که در جلسه سران قوا مطرح شد و حالا راهی مجلس شده است. اما این بار هم مثل همیشه، اختلاف‌ها و مخالفت‌ها زودتر از اجرا خود را نشان داد.

 

تاریخچه‌ای پر فراز و نشیب

تغییر ساعت رسمی، یا همان ساعت تابستانی، در بیش از ۷۰ کشور جهان اجرا می‌شود؛ ادعایی که همیشه بهانه‌ای بوده برای توجیه این جابجایی زمانی. مسئولان می‌گویند این کار صرفه‌جویی انرژی می‌آورد، بار مصرف را کاهش می‌دهد و حتی زندگی مردم را با آموزه‌های اسلامی هماهنگ می‌کند. رئیس سازمان اداری و استخدامی مدعی است که دو سال پیش هم این طرح اجرا می‌شد و نتیجه می‌داد. وزارت نیرو هم ادعا می‌کند که با این تغییر، روزانه بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ مگاوات صرفه‌جویی می‌شود؛ رقمی که گویی به اندازه یک نیروگاه کامل است.

 

اما مجلس، این بار هم روی خوش نشان نداد. لایحه دوفوریتی دولت برای تغییر ساعت رسمی، در جلسه چهارشنبه رأی نیاورد. نمایندگان ترجیح دادند عجله نکنند و این طرح را به ماه‌های آینده موکول کنند.

 

کاهش ساعت کاری؛ راهکار یا فرار به جلو؟

در این میان، یک خبر دیگر هم شنیده می‌شود: کاهش ساعت کاری کارمندان از نیمه اردیبهشت یا اول خرداد. علا رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی، می‌گوید که این تغییر بر اساس مصوبه سال ۱۴۰۲ اجرایی خواهد شد. او پیش‌تر هم تأکید کرده بود که ساعت کاری کارمندان قطعاً تغییر خواهد کرد.

 

اما پشت این تغییرات، بحث‌های دیگری هم خوابیده است؛ از هماهنگی با اوقات شرعی گرفته تا کاهش ترافیک و آلودگی هوا. مسئولان می‌گویند ساعت اذان صبح در تابستان، در تهران حدود ساعت ۳ است و در مشهد حتی زودتر. این یعنی اگر ساعت کار تغییر کند، شاید زندگی روزمره مردم کمی هماهنگ‌تر شود.

ساعت‌های سرگردان؛ تغییر از ۱۵ اردیبهشت یا ابتدای خرداد؟

دولت و مجلس؛ کشمکشی همیشگی

دولت در لایحه‌اش از مجلس خواسته بود تا اختیار تغییر ساعت کاری و حتی تعطیلی پنجشنبه‌ها را در شرایط خاص—مثل آلودگی هوا یا ماه رمضان—داشته باشد. اما مجلس نپذیرفت. حالا این لایحه باید به صورت عادی بررسی شود، و این یعنی دولت نمی‌تواند آن‌طور که می‌خواهد سریع عمل کند.

 

ساعت‌ها تغییر می‌کنند، اما آیا مشکلات هم حل می‌شوند؟

تغییر ساعت رسمی، همیشه بحث‌برانگیز بوده. برخی می‌گویند این فقط یک جابجایی عددی است و مشکل انرژی را حل نمی‌کند. برخی هم معتقدند این تغییرات بیشتر جنبه سیاسی دارد تا فنی. به هر حال، به نظر می‌رسد این بار هم مردم باید منتظر بمانند تا ببینند ساعت‌هایشان را کی و چگونه جلو و عقب می‌کشند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۲
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
با دانشگاه شیکاگو هماهنگ شده ( مرکز پژوهش های مجلس می‌گفت دانشگاه گفته نباید ساعت تغییر کنه بدون توجه به اقلیم ناترازی انرژی و..،)
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
دقيقا جرا مخالفت؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
آقا این چه مسخره بزی هست که یک عده در کشور راه انداخته اند. اصلا ظاهرا کشور به یک تیم بی طرف برای قضاوت نیاز دارد. بابا اینکه دیگه سیاسی نیست. یه امار ساده هست. امار را با هم مقایسه کنید و ارایه دهید. چپ می اید می گوید جابجایی ساعت تاثیر شگفت انگیزی دارد اما امار ارایه نمی دهد. راست می اید می گوید هیچ تاثیری ندارد امار هم ارایه نمی دهد. مملکت هم که ظاهرا صاحب ندارد.
توی مملکتی که این مجلس قانون مجلس قبل را عوض می کند یا این دولت دستور العملهای دولت قبل را زیر و رو می کند، دنبال تضمین گرفتن از ترامپ هستند که نه خودش و نه هیچ دولت اینده امریکا از قرارداد خارج نشود. یعنی ملت ایران شده اند مسخره دست یک عدع بی سواد پررو و پر مدعا
خدا عمر طولانی بدهد با اعضای شورای نگهبان با این قدرت تشخیص بالایی که در صلاحیت یابی دارند
ناشناس
|
Austria
|
۱۰:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
در کشور ما فنی ترین مباحث را تبدیل به یک مبحث عوامانه و کوچه بازاری کرده و با آن برخورد سیاسی و جناحی می کنند. احمدی نژاد لغو تغییر ساعت را یکی از افتخارات دوران ریاست جمهوری خودش می دانست. بعدها مجلس با تبدیل کردن تغییر ساعت به قانون باعث شد تا مانع از برخورد سلیقه ای دولت با این موضوع فنی بشود. اما مجلس انقلابی! در اولین گام اقدام به لغو این قانون کرد و هیچگاه دلیل فنی برای این کار ارائه نکرد. دلایل عجیبی مانند "توطئه دشمن" و "برهم خوردن ساعات شرعی" مطرح شد که همگی دلایل غیرعلمی و غیر فنی بودند.
هر وقت با مسائل فنی برخورد علمی و فنی صورت گرفت، می توان به پیشرفت و توسعه کشور امیدوار شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
به جای دردسر برای مردم همون ساعت کاری رو تغییر بدید
حداقل 1 سال طول کشید تا تونستیم خارجی هارو راضی کنیم که ساعت تمامی گوشی ها و کامپیوتر ها متناسب با ساعت داخلی بشه
نه مردم مسخره شما هستن نه شرکت ها
صابر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
استفاده از روشنائی آفتاب را عقل ومنطق هم تایید میکند اینکه پنجشنبه بجای شنبه روز کاری باشد باتوجه به اینکه شنبه ویکشنبه در اکثر کشورهای جهان تعطیل است تدبیر خوب برای افزایش ساعات ار تباط کاری با دنیا خوب است اما تعیین ساعات کاری اماکن تجاری توسط دولت در شهر ها نیز اهمیت دارد
چه لزومی دارد اماکن تجاری از ساعت ۱۰ صبح شروع بکار کنند تا ۳ بامداد در اکثر کشورهای دنیا ساعت ۱۸ باید تعطیل کنند باستثنای برخی مشاغل
لطفا در همه موارد منطق را جای سیاسی کاری کنیم بهتر است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۵
با روان مردم بازی کنید. یک نیرو گاه بسازید.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت