اعلام وضعیت کالا‌های اساسی وارداتی بعد از انفجار بندرعباس

بر اساس آخرین آمار سازمان بنادر و دریانوردی طی اسفند ۴۰۳ هیچ کالای اساسی به بندر شهید رجایی وارد نشده و حدود ۶۰ درصد کالای اساسی در بندر امام (ره) تخلیه و بارگیری شده است.
کد خبر: ۱۳۰۱۸۸۶
|
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶ 27 April 2025
|
5706 بازدید
|
۲

اعلام وضعیت کالاهای اساسی وارداتی بعد از انفجار بندرعباس

به گزارش تابناک، بررسی آخرین آمار رسمی سازمان بنادر و دریانوردی از عملکرد تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور طی اسفندماه سال گذشته نشان می‌دهد که بیشترین عملکرد با یک میلیون و ۱۴۰ هزار و ۶۵۶ تن مربوط به بندر امام خمینی (ره) بوده است.

تسنیم نوشت: به عبارت دیگر، بیش از ۶۰ درصد کالای اساسی کشور در اسکله‌های بندر امام تخلیه و بارگیری شده است.

بعد از این بندر، بنادر امیرآباد و لنگه به ترتیب با ۱۹۱ هزار و ۶۱۹ تن و ۱۳۲ هزار و ۷۹۲ تن در رتبه‌های بعدی قرار دارند. عملکرد بندر شهید رجایی در تخلیه و بارگیری کالای اساسی در ماه مورد نظر صفر بوده است.

در بهمن ماه سال گذشته نیز ۶۲.۵ درصد (معادل حدود ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن) کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) تخلیه و بارگیری شده بود. سهم بندر شهید رجایی نیز ۴۳ هزار و ۹۴۴ تن، معادل حدود ۲ درصد بوده است.

طبق اظهارات مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی، روند معمول پهلوگیری کشتی‌های حامل کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) در حال انجام است و ذخایر کالای اساسی کشور در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد.

هیچ مشکلی در تخلیه کشتی‌ها و بارگیری آن‌ها به داخل کشور وجود ندارد و فرآیند تخلیه و بارگیری به صورت روان و بدون وقفه ادامه دارد.   این شرایط، اطمینان را به مصرف‌کنندگان و مسئولان کشور می‌دهد که ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مناسبی بوده و مشکلاتی از نظر تامین این کالاها برای مردم وجود ندارد.

سهم بندر شهید رجایی در واردات کالای اساسی چقدر است؟/ اعلام وضعیت کالاهای اساسی وارداتی

در همین حال، گمرک نیز اعلام کرد: بررسی آمارهای گمرک نشان می‌دهد که سهم بندر شهید رجایی از واردات کالاهای اساسی زیاد نیست و تنها نزدیک به ۸ درصد از مجموع کل کالاهای اساسی وارداتی به کشور را به خود اختصاص داده است.

بر اساس بررسی‌های به عمل آمده، بیش از ۵۸ درصد از واردات کالاهای اساسی به کشور از طریق گمرک بندر امام خمینی (ره) صورت می‌گیرد.

همچنین نزدیک به ۱۳ درصد از واردات کالاهای اساسی نیز به بندر امیرآباد در استان مازندران اختصاص دارد. گمرکات نوشهر، چابهار و بندر انزلی نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

بنابراین گزارش، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۵ میلیون و ۳۵۴ هزار تن انواع کالاهای اساسی وارد کشور شد که تنها ۲ میلیون تن آن به گمرک شهید رجایی بندر عباس اختصاص داشت.

گزارش‌های میدانی نیز نشان می‌دهد که در محل دپوی کانتینرها، که محل انفجار نیز بوده، گزارشی مبنی بر وجود کانتینرهای حاوی کالاهای اساسی ارائه نشده است؛ زیرا عمده کالاهای اساسی به صورت فله‌ای وارد کشور می‌شود و محوطه بندری سینا عمدتاً به کالاهای کانتینری اختصاص داشته است.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Czechia
|
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
؟؟
شیرین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۷
خواهشا همین امروز دستور بدین مواد محترقه و مواد آتش زا و.... رو از سایر بنادر ایران سریعا تخلیه کنند.
اینگونه موارد باید در یک بند مجزا با اقدامات ایمنی لازم باید تخلیه بشن.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# ترامپ # قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # سلاح پلاسمایی # سریال پایتخت
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت