سرویس بین الملل ـ «آسوشیتدپرس» با انتشار خبر پایان بارگذاری سوخت به قلب رآکتور هسته ای ایران و راه اندازی آن در اواخر دی ماه در گزارشی نوشت: راه اندازی نیروگاه بوشهر و تکمیل این پروژه که سال ها به تأخیر افتاده بود، ایران را یک گام به اهداف اصلی خود در زمینه فعالیت های اتمی اش نزدیک تر کرد.
به گزارش «تابناک»، پس از آنکه شب گذشته، علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، از راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر در اواخر دی ماه خبر داد، رسانه های غربی از زوایای گوناگون این خبر را بررسی کردند.
بنا بر این گزارش، «آسوشیتدپرس» در ادامه گزارش خود آورده است: آمریکا و متحدانش ادعا می کنند نیروگاه بوشهر، بخشی از برنامه صلح آمیز ایران با هدف سرپوش گذاشتن بر برنامه های گسترش سلاح هسته ایش است؛ اتهامی که ایران آن را رد می کند.
علی اکبر صالحی، البته بر خلاف برخی اخبار منتشره، ویروس استاکس نت را دلیل دیرکرد در فعالیت های هسته ای بوشهر ندانست و اعلام کرد، در یک یا دو ماه آینده عملیات برق رسانی آغاز خواهد شد.
از سویی، آسوشیتدپرس نوشت: با توجه به نگرانی های غرب، روسیه سوخت مورد نیاز بوشهر را تأمین می کند. دریافت سوخت از یک کشور خارجی، می تواند این اطمینان را به قدرت های جهان بدهد که غنی سازی اورانیوم تحت نظارت های دقیق تر انجام می گیرد و مانع از دستیابی تهران به مواد با درجه خلوص مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته ای می شود.
«فایننشیال تایمز» نیز در همین راستا می نویسد: رییس سازمان انرژی اتمی ایران در شرایطی از بهره برداری نخستین نیروگاه هسته ای ایران در دو ماه آینده خبر داد که به زودی قرار است قدرت های بزرگ جهان با تهران بر سر بلندپروازی های هسته ایش مذاکره کنند!
این روزنامه در ادامه آورده است: بر پایه گزارش های منتشره از تلویزیون دولتی ایران، علی اکبر صالحی اعلام کرده است که رآکتور بوشهر سوخت گذاری شده و هم اکنون در انتظار گرم شدن تدریجی آب درون آن هستند و این در حالی است که ایران سوخت گذاری در قلب نیروگاه بوشهر را در ماه اکتبر و در راستای آخرین گام اساسی به سوی دستیابی صلح آمیز به انرژی هسته ای که غرب آن را ابهام برانگیز می داند، آغاز کرد.
همچنین میله های سوختی در ماه آگوست به این رآکتور انتقال داده شد، ولی راه اندازی آن به دلیل برخی مشکلات فنی جزیی، به تأخیر افتاد.
«فایننشیال تایمز» همچنین مدعی شده است: واشنگتن می گوید مشکلی با نیروگاه بوشهر که توسط روسیه در این کشور راه اندازی شده است، ندارد و مسأله اساسی به دیگر سایت های هسته ای ایران مربوط می شود و ادعا می کند در آنها فعالیت هایی در زمینه ساخت سلاح هسته ای دنبال می شود.