همانطور که پیش تر کارشناسان امر از بی اثر بودن آبپاشی تهران برای کاهش آلودگی هوای تهران خبر داده و این طرح را که بیشتر شبیه لطیفه بود را فاقد هرگونه پایه علمی خوانده بودند، این طرح اجرا شد و همانطور که انتظار می رفت نیز از آلودگی هوای تهران کاسته نشد.
به گزارش خبرنگار
«تابناک اجتماعی»، موضوع آبپاشی تهران که به اذعان قائم مقام سازمان محیط زیست، برای اولین بار در جهان اجرا می شد، مورد توجه همگان قرار گرفته و برخی رسانه ها نیز در قالب طنز به این بررسی این مسئله و طرح پرداختند.
گرچه روز گذشته تابناک اجتماعی در
گزارشی به میزان مورد نیاز پرواز برای فقط پاشیدن 1 میلی لیتز آب در سطح تهران خبر داده و حتی
رئیس مراکز معاینه فنی تهران نیز زمانی حدود 5 سال را برای باریدن 2 میلی لیتر باران مصنوعی در پایتخت تخمین زده بود و برخی کارشناسان نیز آبپاشی تهران و نصب دستگاه تهویه هوا را بیشتر تخیلی تا علمی اعلام کرده بود، این بار مدیر کل سازمان هواشناسی استان تهران نیز به این طرح انتقاد کرده و آن را غیر علمی خواند.
مديركل هواشناسي استان تهران با تاكيد بر اين كه آبپاشي تهران بوسيله هواپيماهاي آبپاش هيچ پايه علمي ندارد گفت: سامانهاي در غرب و شمال غرب كشور مستقر شده است كه از بعدازظهر چهارشنبه تهران را هم تحت تاثير قرار ميدهد و بدين ترتيب اين سامانه ضعيف بر روي كاهش غلظت آلايندههاي تهران تاثير ميگذارد و انتظار ميرود تا روز جمعه آلودگي هواي پايتخت به ميزان قابل توجهي كاهش يابد.
مهندس جباري در گفتگو با ايسنا، با اشاره به نقشههاي پيشبيني وضعيت هواي تهران گفت: بر اين اساس از چهارشنبه بعدازظهر روند كاهش تدريجي آلايندهها را خواهيم داشت.
وي با اشاره به اين كه سامانه مذكور آنقدر قوي نيست كه بتواند به سرعت آلودگي هواي تهران را كاهش دهد، افزود: فعاليت اين سامانه در راستاي قائم بوده و روند كاهش پتانسيل آلايندهها را بتدريج انجام ميدهد بدين ترتيب ظرف 3 روز آينده وضعيت آلايندهها در تهران بهبود مييابد و پيشبيني ميشود كه تا جمعه وضعيت آلودگي هواي تهران بهتر شود.
مديركل هواشناسي استان تهران به نقشههاي پيشبيني هواشناسي در روزهاي آينده اشاره كرد و گفت: بر اين اساس در هفته آينده بارش باران در تهران پيشبيني ميشود كه بدين ترتيب مشكل چند ده روزه پايداري جوي و آلودگي هوا در تهران برطرف ميشود.
وي در خصوص آبپاشي تهران از طريق هواپيماهاي آبپاش گفت: اين طرح به هيچ عنوان پايه علمي ندارد و سازمان هواشناسي اين طرح را به هيچ وجه از نظر علمي تاييد نميكند چرا كه تاثيري در كاهش آلودگي هوا ندارد.
مديركل هواشناسي استان تهران افزود: اجراي اين طرح تنها موجب تركيب آب با آلايندههاي جوي و ريزش آن بر سطح زمين و آلودگي آب و خاك و بارشهاي اسيدي ميشود.
وي گفت: در حالت عادي به دليل اين كه پيش از بارش باران شاهد بروز باد و پراكندگي آلايندهها هستيم و با توجه به حجم بالاي آبي كه در بارندگيها حاصل ميشود كمتر مشكلات زيستمحيطي ايجاد ميشود.
مديركل هواشناسي استان تهران با اشاره به اين كه موضوع آبپاشي با هواپيماهاي آبپاش نيز روز دوشنبه در كميته اضطراري آلودگي هواي تهران مورد بحث قرار گرفت تاكيد كرد: در همان جلسه هم تاكيد كرديم كه قرار است سامانه جوي جديدي بر تهران حاكم شود لذا اگر شاهد كاهش روند آلايندهها از روز چهارشنبه بوديم به حساب آبپاشي نگذاريد!
آخرین اخبار اجتماعی و حوادث
ایران و
جهان را در تابناک اجتماعی بخوانید.