برگزاری همایشی که مسئول سازمان، اعتقادی به آن ندارد

اگر قرار بود يخ‌هاي قطبي ذوب نشود، ارتفاع يخ‌هاي قطبي از قله اورست بيشتر مي‌شد/ تغييرات اقليمي نقش موثري در رخدادهاي طبيعي ندارند/ سازوكارهاي موجود درجو اجازه افزايش گازهاي گلخانه‌اي را نمي‌دهد.ن به شما قول مي‌دهم هيچ اتفاقي در مورد یخ های قطبی و افزايش آب اقيانوس‌ها نمي‌افتد؛ همچنان كه تاكنون چنين اتفاقي نيفتاده است.
کد خبر: ۱۳۷۱۴۹
|
۲۹ آذر ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۷ 20 December 2010
|
12847 بازدید
|
رئیس پژوهشکده سازمان هواشناسی ایران در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌های داخلی در حالی گفت به مقوله تغییرات اقلیمی اعتقادی ندارد که سازمان متبوع وی در حال برگزاری همایشی با همین موضوع است!

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، محمدتقی زمانیان گفت: برخي از دانشمندان و نظريه پردازان، اعلام كرده‌اند كه كره زمين در حال گرم شدن است و جهان در حال تغييرات آب و هوايي و اقليمي است و اين امر باعث نگراني مردم شده است، ‌اين در حالي است كه من به تغييرات اقيلمي اعتقادي ندارم و معتقدم تغييرات اقليمي هميشه وجود داشته ‌است و همان‌طور كه تعداد اثر انگشت‌ها در انسان‌هاي مختلف متفاوت است، وضعيت آب و هوايي روزهاي مختلف نيز به همان نسبت متفاوت است و اينها را نمي‌توان تغييرات اقليمي دانست.

او معتقد است،‌ بر خلاف تصور عامه،‌ هيچ اتفاقي روي نداده كه جاي نگراني داشته باشد،‌ آنچه مهم است، اين تغييرات اقليمي نيست بلكه سازگاري با اين تغييرات است، مثلا كشور ما، كشور كم باراني است، بنابراين كشاورزي و ساير فعاليت‌هاي ما كه به نوعي آب بر هستند بايد به گونه‌اي مديريت شوند كه با اين ميزان بارش و ساير عناصر اقليمي مانند، باد، هماهنگي و سازگاري داشته باشند.

این اظهارات رئیس پژوهشکده سازمان هواشناسی ایران در حالی مطرح می‌شود که سازمان هواشناسی کشور در حال برگزاری چهارمین کنفرانس منطقه‌ای تغییر اقلیم با حضور میهمانان داخلی و خارجی بوده و این همایش با موضوع «سازگاری و کاهش آثار زیانبار تغییر اقلیم» برگزار شده است.

بنا بر این گزارش، مشخص نیست سازمانی که رئیس پژوهش‌کننده ـ که اتاق فکر آن سازمان به شمار می‌رود ـ زمانی که به یک موضوع اعتقادی ندارد، چرا همایشی با صرف هزینه ـ حتی به اندازه یک ریال ـ از بودجه بیت‌المال برگزار می‌کند البته شاید این کار برای اثبات این موضوع به خود است تا به آن اعتقاد پیدا کند!

این مسئول پژوهشی سازمان هواشناسی در توضیح عدم اعتقادش به تغییرات اقلیم گفته است: در مورد تغييرات اقليمي دو نظريه وجود دارد يك گروه معتقد به وجود تغييرات اقليمي هستند و اين نظرعمدتاً در بين غربي‌ها رواج داشته و طرفداران زيادي دارد و مقاله‌هاي زيادي هم درباره آن نوشته شده است و گروه ديگري از نظريه پردازان هم وجود دارند كه معتقدند، تغييرات اقليمي هميشه وجود داشته‌است و همان‌طور كه تعداد اثر انگشت‌ها در انسان‌هاي مختلف متفاوت است وضعيت آب و هوايي روزهاي مختلف نيز به همان نسبت متفاوت است واينها را نمي‌توان تغييرات اقليمي دانست.

زمانيان افزود: آنچه مهم است اين تغييرات اقليمي نيست، بلكه سازگاري با اين تغييرات است، چون با توجه به اينكه كشور ما، كشور كم باراني است، بنابراين كشاورزي و ساير فعاليت‌هاي ما كه به نوعي آب بر هستند بايد به گونه‌اي مديريت شوند كه با اين ميزان بارش و ساير عناصر اقليمي مانند، باد، هماهنگي و سازگاري داشته باشند.

اوتوضيح داد: اين هماهنگي با عناصر اقليمي بايد در تمام اركان زندگي روزمره ما حتي شهرسازي وجود داشته باشد.

رئيس پژوهشكده هواشناسي كشور تاكيد كرد: من نظريه محققيني را كه مي‌گويند تغييرات اقليمي وجود دارد، قبول ندارم و معتقدم اقليم تغيير نكرده و نمي‌كند و اتفاقاً ما سازوكارهاي كنترل كننده براي تنظيم اقليم داريم كه دارد كار خودش را به خوبي انجام مي‌دهد.

او در اين‌باره توضيح داد: مثال تنظيمات خودكار اقليمي، مانند بدن يك جوان است كه مي‌توانند روزي 10 بطري نوشابه هم بخورد و برايش مشكلي پيش نيايد ولي همين تعداد نوشابه در بدن يك فرد سالمند فاجعه مي‌آفريند، يا مانند خوردن چاي داغ در تابستان كه موجوب بالا رفتن دماي بدن نمي‌شود.

زمانيان گفت: در كره ما هم، همين سازوكارهايي كه گفته شد وجود دارد كه تغييرات اقليمي را تنظيم و اثرات ناشي از آن را تقليل مي‌دهد.

اوتصريح كرد:اين سازوكارها،گرماي خورشيد را كه عمدتاً در مناطق حاره جذب زمين شده و تبديل به گرما مي‌شود را به عرض‌هاي شمالي منتقل مي‌كند و اگر چنانچه اين سازوكارها وجود نداشت، قسمتهاي بالايي و شمالي بسيار سرد و مناطق حاره بسيار گرم بود.

اين اقليم شناس ادامه داد:اما سازكارهايي مانند باد، گرماي محسوس، گرماي نهان و پديده موسمي يا مونسون و طوفان‌هاي حاره‌اي است كه باعث مي‌شود اين گرما از مناطق حاره‌اي در عرض‌هاي ميانه به عرض‌هاي شمالي منتقل مي‌كنند و زمين براي ما قابل زندگي شود.

او گفت: اين سازوكارها به طوري است كه اگر براي مثال در يك سال گرماي انتقالي از عرض‌هاي مياني كره زمين به وسيله جريان‌هاي دريايي به قطبين بيش از اندازه باشد، توسط ساير جريان‌هاي دريايي مانند «گلف استريم» به وسيله تاخير در حركت جريان‌ها و يا حتي توقف جريان‌ها تعديل شود.

رئيس پژوهشكده هواشناسي كشور در مورد آب شدن يخ‌هاي قطبي هم گفت: اين جريانات طبيعي است و هر سال در تابستان يخ‌هاي قطبي ذوب مي‌شود و در زمستان نيز مجدداً آب دريا يخ مي‌زند و اگر قرار بود يخ‌هاي قطبي ذوب نشود، ارتفاع يخ‌هاي قطبي از قله اورست هم بيشتر مي‌شد.

او ادامه داد: اما مردمي كه اين پديده آب‌شدن يخ‌ها را مشاهده مي‌كنند، فكر مي‌كنند كه اين پديده، اتفاقي غير عادي است اما براي يك هواشناس اين رخ دادها طبيعي است.
زمانيان تصريح كرد: تمام آنچه‌كه در ارتباط با گرم شدن كره زمين مي‌شود، اگر خوب مورد دقت و بررسي قرار گيرد، يك چيز طبيعي است تمام آنچه در قالب آب شدن يخ‌هاي قطبي و يا بالا رفتن آب اقيانوس عنوان مي‌شود تنها جنبه تبليغاتي دارد.

او با بيان اينكه بالا رفتن آب اقيانوس‌ها اصلاً امكان پذير نيست، افزود: محاسبات دقيق علمي نشان مي‌دهد كه به علت ضريب انبساط آبي آنقدر كم است كه امكان بالا آمدن آب اقيانوس‌ها، رخدادي كمتر از يك درصد است.
اين كارشناس هواشناسي گفت: همچنين در مورد گرم شدن آب اقيانوس‌ها از طريق گرم شدن دماي هوا هم بايد گفت كه اين هوا است كه از طريق آب گرما دريافت مي‌كند نه هوا، كه اين گرما در غالب گرما نهان از آب به هوا منتقل مي‌شود.

سازوكارهاي موجود در جو اجازه افزايش گازهاي گلخانه‌اي را نمي‌دهد

او در مورد افزايش گازهاي گلخانه‌اي در جو زمين نيز گفت: سازوكارهاي تبادلي بين جو و اقيانوس‌ها به اين صورت است كه هرگاه ميزان غلظت يك گاز در جو افزايش يابد حلاليت آن در اقيانوس افزايش مي‌يابدواجازه افزايش غلظت اين گازها را در جو نمي‌دهد،چون در واقع تمام ساز و كارهايي تعادلي جو در قالب يك نظام است تا آن تعادل برگردد.

زمانيان تصريح كرد: حال فرض كنيم كه گازهاي گلخا‌نه‌اي نيز دو برابر شد و دماي كره‌زمين هم فرضاً بالا رفت، اگر دماي كره زمين بالا رود، يكي از پيامدهاي آن افزايش تبخير در آب اقيانوس‌ها است.
او توضيح داد: با بالا رفتن تبخير در اقيانوس‌ها اولاً ابر بيشتري توليد مي‌شود دوم اينكه ذرات بخار آب بيشتر در هوا پراكنده مي‌شود، هنگامي كه ابر بيشتري تشكيل مي‌شود، اين ابر موجب مي‌شود كه بخش‌ عمده‌اي از تابش خورشيد بازتابش شده و به زمين نرسد و بخش ديگري نيز توسط ابرها جذب مي‌شود كه از اين ميزان نصف آن به سمت بالا و نصف ديگر به سمت زمين مي‌رسد، بنابراين به ميزان زيادي از گرماي دريافتي توسط زمين كم مي‌شود.

اين كارشناس افزود: بخارهاي آب موجود در جو هم باعث مي‌شود كه تابش‌ها خورشيد پراكنده شود و بخشهايي از آن بازتابش شود. در نتيجه خود اين كاهش در انرژي دريافتي خورشيد از زمين موجب مي‌شود كه همين امر دماي زمين خود به خود كاهش پيدا كند.

قول مي‌دهم هيچ اتفاقي درمورد افزايش آب اقيانوس‌ها نمي‌افتد

او گفت: خود من 20 سال پيش با مدل‌هايي اقليمي كه مي‌گفت تا سال 2000 ارتفاع آب اقيانوس‌ها دو متر بالاتر مي‌رود، كار كردم؛ اما سال 2000 شد و هيچ اتفاقي نيفتاد و من به شما قول مي‌دهم هيچ اتفاقي در مورد افزايش آب اقيانوس‌ها نمي‌افتد؛ همچنان كه تاكنون چنين اتفاقي نيفتاده است.

زمانيان گفت: با تمام آنچه گفته شد، مهم اين است كه ما بايد اقليم خود و محيط زندگي خود را بشناسيم و شهرسازي و همه فعاليت‌هاي عمراني و كشاورزي خود را متناسب با آن وفق دهيم و با دست خود هم محيط‌زيست خود را نابود نكنيم.

او ادامه داد: نبايد جنگل‌ها و اكوسيستم‌هاي طبيعي ديگر خود را خراب كنيم و توسعه ما به اندازه ظرفيت اقليم‌هاي خودمان باشد.

رئيس پژوهشكده هواشناسي كشور در پايان تصريح كرد: علت اصلي تخريب طبيعت به‌واسطه توسعه، در اثر عدم آگاهي ما به مسئله اقليم است؛ بنابراين بايد هر اقدامي كه انجام مي‌شود، مطالعات اوليه و پايه آن اين باشد كه آيا فعاليت‌ ما با اقليم منطقه سازگار هست يا خير.

حال باید دید فردی که یک‌تنه همه دانسته‌ها و نتایج تحقیقات محققان جهانی را که با پیشرفته‌ترین تجهیزات و دستگاه‌های مدرن و دقیق به دست آمده، زیر سؤال برده و همه را رد می‌کند، می‌تواند سازمانی را با توجه به شرایط کنونی نظرات و پیش‌بینی‌های آن تأثیرات مستقیم با مردم کشورمان دارد، چگونه با مسائل کشور و اتفاقات جوی برخورد می‌کند.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۹/۲۹
جناب آقای زمانیان بنده تخصصی در این زمینه ندارم و فقط با سخنان شما یک سوال برایم ایجاد شد، البته از پیش بگویم که شاید مسخره باشد فقط نخندید و آن این است که چه جوری 2 لیوان آب در یک لیوان با اندازه ثابت جا می شود؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۴ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
دوست عزيز اگر منظورتان افزايش آب اقيانوس ها از طريق آب شدن يخچالها باشد بايد بگويم كه همانطور كه يك پارچ پر از آب يخ پس از آب شدن يخ داخلش سر ريز نميشود با آب شدن يخچالها آبي به اقيانوسها اضافه نميگردد.حتي بنا به خاصيت افزايش حجم آب پس از يخ زدن بايد گفت سطح آب نيز كمتر هم ميشود. در ضمن آقاي دكتر زمانيان دكتراي فيزيك دريا دارند و از جمله نوادر است كه رييسي است كه در مكاني مرتبط با مدرك خود خدمت ميكند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
تغییر اقلیم را هر کسی که کمی خاطرات گذشته و سالهای دور (مثلا 30 سال پیش) را به یاد داشته باشد حس و درک میکند. لازم نیست ایشان به هزاران مقاله خارجی وایرانی در مورد تغییر اقلیم رجوع کند. اگر هم خودشان دچار حواس پرتی هستند و برفهای سالهای گذشته را به خاطر ندارند از بابایش سوال کند تا به او بگوید چه برف و بارانی داشتیم و حالا نداریم.
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
ببین دوست عزیز من هم تا همین چند وقت پیش مثل شما فک می کردم ولی یه توریست اولین بار بهم گفت که بعضی از دانشمندان این قضیه رو قبول ندارن و بعد یه جستجو تو اینترنت کردم و الان تو مرحله گیجی هستم. زمین تو دوره های قبلی تاریخش هم گرم شدنو تجربه کرده و دوباره دماش کاهش یافته پس گفته های رئیس پژوهشکده همچینم غلط نیست. ولی با این تولید گارهای گلخانه ای که بشر داره انجام میده ممکن اقلیم و این چرخه های طبیعی زمین رو یکم تغییر بده. قضیه جالبیه ارزش مطلب بیشتر راجع بهش خوندنو داره
م.ع
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
حتما ایشون که دکترای هواشناسی دارن نمی فهمن اون وقت شما که لیسانستو (اگه داشته باشی) هم به زور گرفتی میفهمی !!!
ناشناس
|
Australia
|
۱۴:۴۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
یعنی کل دانشگاه های معتبر و موسسات تحقیقاتی دنیا که روی این موضوع کار میکنند و شدیدا پیگیر هستند اشتباه می کنند؟ بنده دو تا درخواست از ایشان دارم. 1- اول از همه مدرک تحصیلی و دانشگاهی که ایشان از اون فارغ التحصیل شدند را ذکر کنند. 2- چرا تا بحال نظریات خود را در قالب مقالات علمی در مجلات معتبر دنیا منتشر نکرده اند تا دیگر محققین هم از اونها استفاده کنند؟
علی/ دانشگاه ملبورن استرالیا
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۰ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
با تمام بد بینی که به این نوع حرف زدن ها دارم ولی در این مورد شاید جاهایی برای شک به این موضوع(گرمایش زمین) وجود داشته باشد. ولی 1 سوال وجود دارد که کاش جوابش را ایشان بما بفرمایند و آن اینکه چه بلایی دارد به سر مالدیو در وسط اقیانوس هند می اید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
تصور عامه نیست اعتقاد دانشمندانی دانا ومتهد است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
اي واي بر ايران كه رييس پژوهشكده هواشناسي پديده گرمايش جهاني قبول ندارد. دوست عزيز اگر كمي به آمار منتشر شده و مقالاتي كه توسط محققان به نام ارائه شده است نگاه كنيد ديگر نيازي به قول شما نيست.
ناشناس
|
United Kingdom
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
ایشون مدرکشون رو از کجا گرفتند؟
واقعیه؟
یا کردانیه؟
همه دانشمندان دنیا بر سر گرم شدن کره زمین اجماع نظر دارند فقط این دانشمند توشون کمه!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
خیالمان راحت شد که تمام دانشمندان دنیا سر کار هستند و بیخود نگران می باشند!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۱ - ۱۳۸۹/۰۹/۳۰
واقعا جای بسی تاسف است که چنین فردی را به عنوان رییس پژوهشکده هواشناسی انتخاب شده است. این موضوع را هر بچه ای هم می پذیرد
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
پاسخ های رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری را چطور ارزیابی می کنید؟