خوداتکایی ایران در ساخت تجهیزات هوا و فضا

وی افزود: هم اکنون برخی آزمایشگاه های پراکنده مثلا در صنایع خودروسازی و دانشگاه ها وجود دارند ولی آنها در مقیاسی نیستند که بتوانند محصولی مانند ماهواره بر سفیر را آزمایش کنند، ولی این مرکز به صورت متمرکز و با گروه های متخصص که در کشور و بلکه خاورمیانه منحصر به فرد است، این خدمات را عرضه می کند.
کد خبر: ۱۴۵۳۳۱
|
۱۱ بهمن ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۱ 31 January 2011
|
4635 بازدید
|
یکی از متخصصان هوا و فضای کشورمان با توجه به تحریم های این صنعت، ساخت تجهیزات در داخل کشور را موجب اتکا نداشتن به کشورهای دیگر دانست.
 
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، در برنامه گفتگوی ویژه خبری یک شنبه شب شبکه دوم سیما، سید جواد موسوی، یکی از متخصصان جوان کشورمان،‌ با اشاره به فعالیت های مورد نیاز کشور در حوزه فضا و نیز ساخت و قرار دادن ماهواره در مدار گفت: این فعالیت ها نیازمند به زیر ساخت هایی است که مرکز آزمایشگاه های سازه و سیستم های فضایی از جمله آن به شمار می رود.

وی افزود: این مرکز از آن جهت لازم است که با انجام آزمایش های مختلف از جمله در خود ماهواره، از طراحی ها اطمینان به وجود آید، چرا که در حوزه هوا و فضا هزینه های زیادی صرف می شود تا این که یک ماهواره به فضا پرتاب می شود و این آزمایش ها این اطمینان را می دهند که در زمان پرتاب هزینه ها مثمر ثمر واقع خواهند شد.

موسوی زمان تصویب راه اندازی طرح آزمایشگاه های سازه و سیستم های فضایی را در سال 1381 ذکر کرد و گفت: از آن زمان بودجه ای به این مرکز اختصاص داده شد و جذب نیروی انسانی لازم آغاز شد.

وی افزود: اگر چه این آزمایشگاه امروز افتتاح شد ولی در ضمن راه اندازی و تکمیل، خدمات خود را از جمله در ماهواره بر سفیر و ماهواره امید ارائه داد.

موسوی افزود:‌ کشورهای خارجی فناوری هوا و فضا را به راحتی در اختیار دیگر کشورها قرار نمی دهند، تبادل نظر و موافقت هایی هم با برخی طرف های خارجی انجام شد که به نتیجه نرسید از این رو محور کار نیروی داخلی قرار گرفت و ما از اسناد و مقالات علمی منتشر شده با پشتیبانی دانشگاه های کشور استفاده کردیم تا سرانجام توانستیم بسیاری از تجهیزات مورد نیاز خود را طراحی کرده و بسازیم.

این متخصص جوان کشورمان در ادامه گفت: ما از توانمندی همه دانشگاه های کشور و اساتید مرتبط استفاده کردیم و از سوی دیگر خدمات آزمایشگاهی مورد نیاز دانشگاهها را نیز به آنها ارائه می کنیم.

وی افزود: هم اکنون برخی آزمایشگاه های پراکنده مثلا در صنایع خودروسازی و دانشگاه ها وجود دارند ولی آنها در مقیاسی نیستند که بتوانند محصولی مانند ماهواره بر سفیر را آزمایش کنند، ولی این مرکز به صورت متمرکز و با گروه های متخصص که در کشور و بلکه خاورمیانه منحصر به فرد است، این خدمات را عرضه می کند.

موسوی این آزمایشگاه را همواره رو به رشد خواند و گفت: هم اکنون آزمایشگاه به صورت کامل بر اساس چشم انداز اولیه راه اندازی شده است ولی نقطه پایانی برای آن نیست و همزمان با تعریف طرح های هوا فضا ما هم به صورت مداوم آزمایشگاه را توسعه می دهیم.

وی افزود: آزمایشگاه های ما از جمله تست مودال امکان دادن خدمات به خودروسازی یا صنایع نفتی را نیز برای برخی آزمایش ها دارد و ما هم اکنون حدود 10 حوزه آزمایشگاهی با تیم های مجرب در اختیار داریم که با توجه به افزایش ارجاع کارهای بیشتر، نیروی انسانی بیشتری جذب خواهند شد.

موسوی در پایان سخنان خود تحریم را اگر چه در قدم اول موجب در اختیار نگذاشتن تجهیزات مورد نیاز و تاخیر در ساخت دانست ولی گفت: با خرید تجهیزات از خارج، برای تامین قطعات و تعمیر به آنها وابسته می شدیم اما اکنون نیروهای مجرب و دستگاه های شناخته شده داریم که تعمیر و نگهداری آنها را می دانیم از این رو ما اتکای تجهیزاتی نداریم و نیاز خود را خودمان تامین می کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
خدابه خیرکند
reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
با سلام كشوري كه يك پرايده مونتاژ مي كنه وهزار مشكل داره ونمي تونه اونو به روز كنه جاي تعجب داره كه چطوري مي خواد فضا پيما راهي فضا كنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
باسلام
يک سوال از مسئولين:
چرا با اين همه پيشرفت در صنايع دفاعي، ساخت موشکهاي دوربرد و هوشمند و...، هسته اي و ساخت نيروگاههاي مختلف و نصب هزاران سانتريفيوژ، هوا و فضا، ساخت انواع جنگنده هاي آبي و هوايي و زميني و داشتن تعداد قابل توجهي از مهندسين و اساتيد و مانور تبليغاتي بسيار زياد بر سر اين مسائل و...
در صنعت خودروسازي پيشرفتي نداشتيم و هنوز خودروهايي را توليد مي کنيم که با استاندارهاي جهاني فاصله بسيار دارند و قيمتشان اصلا" با هيچ جاي دنيا همخواني ندارد؟؟؟
يا اينکه به خاطر سود هنگفتي که همين خودروهاي غير استانداراد نصيبتان مي کند نمي خواهيد تحولي در اين صنعت داشته باشيد!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
آقا جان شما که ماشالله هزار ماشالله کارتون به جایی رسیده که دست گذاشتین رو فضا و ... ، این بغل مغلا ، یه دو سه تا هواپیما هم بسازین این ملت بی کس انقدر الکی نمی رن.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۰۳ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
راستي از ماهواره هاي اميدو اون ماهواره اي که کرم و لاک پشت به جو لايتناهي برد ديگه خبري داده نشدو ظاهراَ بر بوته فراموشي گذاشته شد.!!؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۴ - ۱۳۸۹/۱۱/۱۱
بعید می دانم کشوری مثل ژاپن هم در هوا-فضا خود اتکا باشد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟