تداوم قاچاق دام‌های طاعونی از مرزهای شرقی

ورود این دام‌ها به صنعت فرآورده‌های دامی کشور ضربات جبران ناپذیری را به این بخش اقتصادی وارد کرده است که از آن جمله می توان به شیوع انواع بیماری‌های دامی از جمله تب کریمه کنگو و تب برفکی در دام‌های داخلی اشاره کرد.
کد خبر: ۱۷۰۹۱۴
|
۲۵ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۷ 15 June 2011
|
4651 بازدید
ادامه پدیده قاچاق دام زنده از مرزهای شرقی به خصوص پاکستان موجب بروز بیمارهای مختلف در دام‌های داخلی شده است و در آخرین مورد 130 راس دام در جنوب کرمان به علت ابتلا به طاعون نوشخوار کنندگان تلف شدند.

به گزارش خبرنگار مهر از کرمان، پدیده قاچاق دام که همزمان با بروز خشکسالی و کاهش تولیدات گوشتی از نظر کمی و کیفی در شرق کشور طی سال‌های اخیر بروز کرده است همچنان ادامه دارد و هر ساله هزاران راس دام بدون مجوز قانونی و نظارت بهداشتی به وسیله افراد سودجو وارد کشور و چرخه صنعت دامپروری می شود.

ورود این دام‌ها به صنعت فرآورده‌های دامی کشور ضربات جبران ناپذیری را به این بخش اقتصادی وارد کرده است که از آن جمله می توان به شیوع انواع بیماری‌های دامی از جمله تب کریمه کنگو و تب برفکی در دام‌های داخلی اشاره کرد.

هر چند برای رفع این مشکل تاکنون جلسات مختلفی در استان‌های شرقی و درگیر با این پدیده برگزار شده است و همکاری‌هایی نیز برای مقابله با قاچاق دام بین دامپزشکی، دادگستری و نیروی انتظامی صورت گرفته و تا حدود زیادی میزان قاچاق دام به کشور و به تبع آن به استان کرمان کاهش یافته است اما این پدیده حذف نشده است و ادامه روند قاچاق دام در کرمان  خسارات زیادی را به صنعت دامپروری به همراه داشته است و همواره نیز خطر بروز بیماری‌های مختلف در دام‌ها که متاسفانه از جمله بیماری‌های مشترک بین دام و انسان نیز هستند وجود داشته است.

خشکسالی زمینه را برای قاچاق دام مهیا کرده است

دامپزشکی کرمان با افزایش تدابیر لازم برای مقابله با قاچاق دام از مرزهای شرقی اقدام به تاسیس پستهای جدید قرنطینه ای و مصادره دامهای قاچاق و کشتار در کشتارگاه‌ها با نظارت بهداشتی کرده است اما این تدابیر نتوانسته جلوی قاچاق دام از مرزهای وسیع شرق کشور را بگیرد و از سوی دیگر خشکسالی و کمبود علوفه و منابع آبی نیز موجب کاهش در سطح کمی و کیفی دامهای داخلی شده است و همین مسئله زمینه را برای سوداگری قاچاقچیان فراهم کرده است.

بروز طاعون نوشوارکنندگان در جنوب کرمان/ 130 راس دام تلف شدند

طی هفته گذشته در آخرین مورد بروز بیماری‌های دامی در دام‌های کرمان 130 راس گوسفند در یک واحد دامداری جنوب کرمان در شهرستان عنبرآباد دچار بیماری طاعون نوشخوار کنندگان شده و تلف شدند.
هر چند این بیماری با تلاش دامپزشکی جنوب استان کرمان برطرف شد اما بار دیگر نشان داد خطر شیوع بیماری‌های خطرناک دامی همواره وجود دارد و با وجود انجام طرح‌های مختلف واکسیناسیون دامی در مناطق مختلف استان و نظارت‌های بهداشتی صورت گرفته قاچاق دام همچنان به عنوان یک فاکتور منفی تاثیر گذار وجود دارد که برطرف کردن این تهدید به عزم ملی و همکاری تمامی دستگاههای مربوط نیاز دارد.
 
ابتلا دام‌های این دامداری در بخش اسماعیلی عنبرآباد توانسته است ظرف دو روز نیمی از دامهای یک دامداری را از بین ببرد.
 
بخشدار اسماعیلی دلیل بروز این پدیده را در مرحله اول قاچاق دام دانست و گفت: بیماری با تلاش اکیپ‌های دامپزشکی کنترل شده است و تلاش‌های لازم نیز در راستای جلوگیری از ورود دام قاچاق با حساسیت بیشتر صورت گرفته است.
 
محمد اسفندیاری افزود: علت بروز این بیماری نیز اختلال دام‌های قاچاق با دام‌های بومی بوده است که در این راستا به دامداران توصیه می شود بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی و خارج از ضوابط از خرید دامها به خصوص دام‌های قاچاق خودداری کنند.
 
رئیس دامپزشکی عنبرآباد نیز از کنترل این بیماری خبر داد و گفت: همراه پدیده قاچاق دام تهدیدی برای سلامت دام‌ها محسوب می‌شود.
 
وی گفت: بهترین راه برای جلوگیری از بروز این خسارات را همکاری دامداران و خودداری از اختلال دام‌های بومی و قاچاق دانست.
 
استقرار اکیپ‌های دامپزشکی/ بیماری کنترل شد
 
دریجانی افزود: یک اکیپ ثابت هم اکنون در بخش اسماعیلی مستقر است و بیش از 700 دام منطقه بر علیه این بیماری واکسینه شده‌اند.

وی به برگزاری کلاسهای توجیهی و آموزشی برای دامداران منطقه پس از بروز این بیماری دامی خبر داد و گفت: هم اکنون 30 هزارس راس دام در این منطقه وجود دارد.
 
کانون بیماری طاعون نوشخوار کنندگان کوچک در جنوب کرمان افزایش یافته است
 
اما مدیر دامپزشکی جنوب کرمان نیز از افزایش کانونهای بیماری طاعون نوشخوار کنندگان در جنوب کرمان خبر داد.
 
محمد رجایی افزود: علت اصلی این بیماری نیز انتقال از سوی دامهای قاچاق به دامهای بومی منطقه است.
 
وی از استقرار 18 اکیپ بهداشتی دامپزشکی در شش شهرستان جنوبی کرمان برای مقابله با بیماریهای دامی خبر داد و گفت: قاچاق دام تهدیدی برای سلامت دامهای منطقه است و شیوع بیماریهای دامی تهدیدی برای صنعت دامپروری و دامداران محسوب می شود.
 
بروز سویه های جدید تب برفکی در پاکستان/ دامدارن هوشیار باشند
 
در این میان مدیرکل دامپزشکی استان کرمان نیز همواره نسبت به بروز و شیوع بیماریهای دامی از جمله بیماری تب برفکی هشدار داده است.
 
غلامرضا زید آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر از بروز سویه های جدید تب برفکی در کشورهای شرقی به خصوص در پاکستان خبر داد و از دامداران خواست به صورت جددی از ورود دامهای قاچاق به دامداریهای بومی خودداری کنند.
 
وی افزود: عملیات مایه کوبی در استان کرمان همواره بر علیه این بیماری در حال انجام است اما نتیجه تمام این فعالیتهای با همکاری دامداران دیده می شود.
 
قاچاق دام تا حدودی کنترل شده است
 
وی با اشاره به کوچ دامها از مناطق گرمسیر به سردسیر استان کرمان از دامداران خواست با مراجعه به دامپزشکی در شهرستانها نسبت به مایه کوبی دامهای خود اقدام کنند.
 
وی علام کلینیکی تب برفکی را لنگش، وجود تاول در دهان و پستان است که در صورت شیوع صدمات جبران ناپذیری به جمعیت دامی خواهد زد.
 
زید آبادی اصلی ترین دلیل بروز بیمارها را ورود دام با هویت و منشاء خارجی اعلام کرد و از دامداری های خواست از ورود هر گونه دام خارج از نظارت بهداشتی به دامداریها خودداری کنند.
 
وی همچنین بر هماهنگی دستگاههای مختلف برای کنترل این پدیده تاکید کرد و گفت: طبق آمار و با اقداماتی که صورت گرفته است در مقایسه با سالهای گذشته میزان بروز قاچاق دام به شدت کاهش یافته و تاحدودی کنترل شده است.
 
رئیس اداره قرنطینه دامپزشکی کرمان نیز در گفتگو با مهر در راستای برخورد با قاچاق دام از رسیدگی به اولین پرونده قاچاق دام در شعبه ویژه مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد.
 
مهلا ارومیه ای گفت: این شعبه ویژه در پاسگاه مرصاد در مسیر قاچاق دام ایجاد شده است که در جاده کرمان ـ- بم قرار گرفته است.
 
وی با اشاره به اینکه استان کرمان به دلیل مجاورت با استان مرزی در مسیر تردد دام قرار دارد، اظهار داشت: در روند کشف و  ضبط دام قاچاق اداره کل دامپزشکی وظیفه کارشناسی و تعیین نژاد دام را بر عهده دارد و بر این اساس دام های غیر بومی که هیچ هویتی ندارند به مراجع قضایی جهت تعیین تکلیف تحویل می شوند.
 
این مسئول با بیان بسیاری از معضلات ناشی از ورود دام های غیر بومی و غیر مجاز به کشور یادآور شد: همانگونه که مکررا اعلام شده بسیاری از بیماری های دامی که برخی از آنها باعث ایجاد تهدید علیه سلامت جامعه می شوند از کشورهای شرقی وارد کشور و استان می شوند.
 
دامهای قاچاق سرمایه های ملی را هدر می دهد
 
وی افزود: اداره کل دامپزشکی براساس دستورالعمل های سازمان مرکزی در طول سال اقدام به عملیات های گسترده جهت مراقبت و مبارزه با بیماری های دامی می کند که پدیده ورود دام غیرمجاز باعث ایجاد اختلالات جدی در این فعالیت ها می شود.
 
ارومیه ای هدر رفت انرژی و سرمایه های ملی که صرف انجام عملیات های واکسیناسیون و دیگر فعالیت های مراقبتی می شوند را از دیگر معضلات این پدیده برشمرد.
 
وی تاکید کرد: مسئولین امر بایستی تمام توان خود را جهت جلوگیری از این پدیده بکار گیرند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟