لامپ‌هایی که اقتصاد کشور را خاموش می‌کنند!

وقتی وزارت نیرو سه سال قبل تصمیم گرفت با هدف فرهنگ‌سازی برای استفاده از لامپ‌های کم مصرف اقدام به عرضه این محصول از شبکه توزیع دولتی کند، از طریق سابا (سازمان بهره‌وری انرژی) مناقصه‌ای برای خرید 50 میلیون عدد لامپ کم مصرف برگزار کرد.
کد خبر: ۱۷۲۴۳۸
|
۰۱ تير ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۹ 22 June 2011
|
9649 بازدید
|
۵
تمرکز تجار ایرانی بر واردات محصولات ارزان چینی برای کسب حداکثر سود به بهای زیان مصرف‌کننده و ضعف تولیدکنندگان ایرانی در بازاریابی تهاجمی و تبلیغ مناسب محصولات‌شان به شکل‌گیری شرایطی منجر شده که نتیجه‌اش جز حذف کالاهای ایرانی از بازار نخواهد بود.

گفته می‌شود که تعداد نیروهای یکی از واحدهای معتبر تولید لامپ کشور از حدود 400 نفر در سال 1386 به کمتر از 100 نفر در سال گذشته رسیده است که همین آمار بیانگر تاثیر واردات بی‌رویه بر وضعیت اشتغال در کشور است.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حال حاضر بازار مملو از لامپ‌های کم مصرف چینی است که به قیمتی به مراتب کمتر از نمونه‌های داخلی عرضه می‌شود. تا این جای کار به نظر می‌رسد خرید لامپ‌های خارجی کاملا منطقی است و تولیدکننده ایرانی باید به جای نالیدن از این وضعیت راهی برای کاهش قیمت محصولات خود بیابد اما این ظاهر مساله است و در صورت رقابت تولیدکننده ایرانی با محصول خارجی در شرایط برابر بی‌شک برد با ایرانی‌ها خواهد بود.

از سوي دیگر توان قید شده روی لامپ‌های کم مصرف چینی معمولا غیرواقعی است به عنوان نمونه لامپی 13 وات به اسم لامپ 40 وات به مشتری عرضه می‌شود. میانگین قیمت لامپ 40 وات ایرانی در بازار 4 هزار تومان و بهای لامپ چینی با همین توان اسمی حدود 2 هزار تومان است. یک ضرب و تقسیم ساده نشان می‌دهد که مشتری برای هر وات لامپ ایرانی با کیفیتی تضمین شده 100 تومان و برای هر وات لامپ چینی بی‌کیفیت و اغلب فاقد ضمانت بیش از 143 تومان می‌پردازد.

وقتی وزارت نیرو سه سال قبل تصمیم گرفت با هدف فرهنگ‌سازی برای استفاده از لامپ‌های کم مصرف اقدام به عرضه این محصول از شبکه توزیع دولتی کند، از طریق سابا (سازمان بهره‌وری انرژی) مناقصه‌ای برای خرید 50 میلیون عدد لامپ کم مصرف برگزار کرد.

در مورد این مناقصه نقاط ابهام زیادی وجود داشت. سابا در حالی تصمیم به خرید این حجم عظیم لامپ کم مصرف گرفته بود که تولیدکننده‌های وطنی سرسختانه با این تصمیم مخالف بودند و تزریق این حجم از محصول به بازار را غیرمنطقی می‌دانستند. بدتر آن که در این مناقصه سی و اندی شرکت حضور یافتند که بخش اعظم شان جز روی کاغذ وجود خارجی نداشتند با این حال به رغم مراحل وقت گیر اخذ موافقت اصولی فعالیت صنعتی، بیش از سی شرکت بدون آنکه کمترین امکانات تولیدی داشته باشند در این مناقصه شرکت کردند و جالب‌تر اینکه 80 درصد سهم این مناقصه به همین شرکت‌ها رسید و سهم تولید‌کننده‌های واقعی از 20 درصد فراتر نرفت!

برخی از این شرکت‌ها لامپ کم مصرف چینی را وارد کشور کردند و برای توزیع در اختیار سابا قرار دادند. حال سوال اینجا است که با «وجود قانون استفاده حداکثری از توان داخلی» چگونه میلیون‌ها عدد لامپ چینی به اسم لامپ ایرانی وارد کشور شده است؟ برخی از این شرکت‌ها پا را از این نیز فراتر نهاده و لامپ چینی آماده مصرف را با قید نام ایرانی روی آن و جعبه‌هایی به زبان فارسی با عبارت «ساخت ایران» وارد کشور کردند.

نکته اینجا است که بخش عمده لامپ‌های چینی موجود در بازار ایران علاوه بر غیرواقعی بودن توان قید شده روی آن محصولاتی کارگاهی هستند که کیفیتی یکدست ندارند.

مسعود اصغریان رضایی، از کارشناسان ارشد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران با تایید اینکه توان قید شده روی بیشتر لامپ‌های چینی موجود در بازار ایران بر اساس آزمایشات صورت گرفته غیرواقعی است از ترفندهای برخی شرکت‌ها برای به حداقل رساندن قیمت تمام شده این محصولات می‌گوید. بیشتر لامپ‌هایی که به صورت آماده وارد کشور می‌شود، نه در واحدهای کارخانه‌ای که در کارگاه‌های خانگی و با دادن اجزا به خانواده‌های چینی تولید شده و به همین دلیل از کیفیتی یکسان برخوردار نبوده و این واقعیت که عمر کوتاهی دارند غیرقابل کتمان است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
مشکل تولید کننده خارجی یا داخلی نیست عدم نظارت بر وارداته.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
سلام
خیلی خوشحال هستم که در مورد لامپ های کم مصرف مطلبی ارایه شد تا من هم به عنوان یک متخصص الکترونیک مطالبی را بیان کنم . خواهشمندم با نشر این مطلب باب اظهار نظر دیگر متخصصان را باز نمایید.
این که گفته می شود لامپ کم مصرف ایرانی با کیفیت است لا اقل در مورد بعضی از برند ها درست نمی باشد.لازم نیست در اداره استاندارد کار کنید یا چیزی در مورد الکترونیک بدانید تا متوجه شوید که لامپ ایرانی خریداری شده شما به جای 6 سال بعضا 3 ماه هم عمر نمی کند.
اما داستان از این قرار است که همین شرکت ایرانی که ادعا می شود لامپ با کیفیت خود را نمی تواند به قیمت لامپ وارداتی عرضه کند با دستکاری در مقادیر المانهای بالاست الکترونیکی لامپ باعث عمر کم قسمت شیشه ای لامپ گردیده است. با این کار یک تیر و دو نشان میزنند . یک: لامپ بجای 6 سال چند ماه عمر نمی کند و شما مجبورید دوباره لامپ بخرید. دو: لحظه تست لامپ در مغازه الکتریکی روشنایی لامپ بیش از سه برابر همان لامپ های وارداتی می باشد و شما در صورت ندانستن اصل موضوع حتما این لامپ را انتخاب می کنید.
و اما اصل موضوع:
لامپ های کم مصرف به نوعی لامپ های فلورسنت فشرده می باشند این لامپ ها جهت روشن شدن در دو انتهای لوله لامپ دو عدد فیلمان دارند .(این فیلمان ها مانند لامپ های معمولی عمل می کنند ) و در لحظه روشن شدن با گرم کردن گاز داخل لامپ محیط را برای یونیزاسون گاز داخلی و تبخیر جیوه موجود آماده می کنند. با روشن شدن لامپ این فیلمانها به صورت اتوماتیک از مدار خارج می شوند. حال هر چه قدر جریان عبوری از این فیلمانها بیشتر باشد لامپ سریعتر گرم شده و سریعتر به حداکثر روشنایی خود می رسد. یک لامپ استاندارد کم مصرف باید بعد از حدود یک دقیقه به ارامی به بیشینه روشنایی خود برسد در حالی که لامپ های لااقل ساخت یک شرکت داخلی (ن-ن) در کمتر 3 ثانیه به درخشش نهایی می رسند.
و این نشده مگر با کم کردن امپدانس (مقاومت الکتریکی )مدار سری فیلمانها با قرار دادن خازن با ظرفیت بالا. این بدان معنی است که شما با فدا کردن عمر 6 ساله این المانها درخشش لحظه ای ماکزیمم را در موقع روشن شدن لامپ دارید.
فکر کنید یک لامپ 180 ولتی را به برق 220 زدید . روشنایی خیره کننده است ولی عمر لامپ؟؟
همان چیزی که شایع شده است که نور دهی لامپ های وارداتی کم است. اگر می خواهید شدت نور دو لامپ را با هم مقایسه کنید باید حداقل یک دقیقه بعد از روشن شدن لامپ ها باشد و آن لامپی با کیفیت است که آرام آرام به این شدت نور برسد.
متاسفانه به خاطر رعایت کلی خوانندگان نمی توانم وارد جزییات بیشتر فنی شوم .
ولی اینجانب به عنوان یک صنعتگر داخلی با وجود تعصب خاص به مصرف تولیدات کشور خودمان لامپ وارداتی را به لامپ های غیر استاندارد تقلبی ساخت داخل تر جیح می دهم .
از تنگستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
ماسفانه این رویه برای هیچ کس قابل قبول نیست که اقتصاد کشور به خاطر واردات دچار مشکل یا بیکاری وسیع در کشور ایجاد شود امااین سئوال مطرح می شود چگونه یک لامپ کم مصرف چینی در بازار ایران هزار تومان است اما لامپ داخل 2000 تومان جای این سئوال نیست چگونه آن شرکت چینی میتواند حقوق کارگر خود با این صادرات بدهد اما تولید کننده داخلی نمی تواند هم حقوق بدهند هم رقابت کند باید کالای داخلی ارزان باشد تا اشتیاقی به برای خرید خارجی نباشد اما متاسفانه اجناس داخل بسیارگران است در تمام زمینه ها نه لامپ کم مصرف اما هی بلد هستند غربزنند که لامپ چینی اقتصاد کشور این کرد وآن کرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟