سرویس فرهنگی ـ با وجود تهیه و تنظیم فراخوان آثار و نیز مقررات مهمترین رویداد تئاتری کشور که با نام «فجر» متبرک است، بنا به دلایل نامعلوم، معاونت هنری وزارت ارشاد تاکنون از انتشار این فراخوان خودداری کرده و همین، موجب نگرانی هایی برای اهالی تئاتر شده است.
به گزارش «تابناک»، چندی پیش، محمد حیدری، دبیر بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر، از آماده شدن فراخوان آثار مهمترین رویداد تئاتری کشور خبر داد و افزود: این فراخوان با مشورت هنرمندان مطرح کشور و با اعمال تغییراتی که باعث رونق تئاتر می شود، برای انتشار به اداره کل هنرهای نمایشی فرستاده شده است.
اما در شرایطی که بیش از یک ماه از گفته های دبیر این جشنواره می گذرد، هنوز هیچ کاری برای انتشار این فراخوان انجام نشده و معلوم هم نیست که این وقفه تا چه هنگامی ادامه پیدا کند.
در واقع، گویا با شرایط موجود، فراخوانی که با دریافت نظریات، پیشنهادها و انتقادات هنرمندان نسبت به بیست و هشت دوره قبل تئاتر فجر آماده شده است، با مخالفت معاونت هنری وزارت ارشاد روبه رو شده و به این ترتیب برگزاری بزرگترین تجمع تئاتری ها در هاله ای از ابهام است.
این وقفه در حالی پدید آمده است که بنا بر اعلام برخی از هنرمندان یاد شده، بار دیگر «مسابقه تئاتر ایران» به جشنواره تئاتر فجر افزوده شده تا به این ترتیب، شور و شوقی که برگزاری مسابقه در میان گروه های شرکت کننده در جشنواره فجر به وجود می آورد، تکرار شود.
هرچند برای نخستین بار است که با اعمال نظریات هنرمندان، برنامه های بزرگترین فعالیت تئاتری کشور ساماندهی شده است، گویا این تمهیدات به مذاق مسئولین مربوطه خوش نیامده و مانع انتشار فراخوان مقررات جشنواره به عنوان نخستین گام برگزاری دوره بیست و نهم تئاتر فجر، شده است.
بنا بر این گزارش، از دیگر نکاتی که به نظر می رسد، باعث منتشر نشدن فراخوان آثار جشنواره شده، مخالفت معاونت هنری با دبیر این جشنواره است. در همین باره، بررسی های بیشتر حاکی از آن است که همه انتصابات در ادارت کل زیر مجموعه آن معاونت، همچون انتصاب رییس تئاتر شهر، مستقیم با امضای شاه آبادی انجام شده و این معاونت اصرار بسیار دارد که همه احکام را شخصا صادر کند؛ اما بر خلاف این روند عجیب، محمد حیدری با خواست حسین مسافر آستانه، مدیرکل هنرهای نمایشی به عنوان دبیر جشنواره برگزیده شده است.
کارشناسان اداره کل هنرهای نمایشی، دلیل پافشاری بر برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر، مبتنی بر نظریات هنرمندان را ایجاد دلگرمی در اهالی تئاتر و در نتیجه برگزاری جشنواره ای پر شور و در حد نام فاخر « فجر» برشمرده اند.