کاتوزیان: چرا سوال از رئیس‌جمهور را تابو می‌کنند؟

کد خبر: ۱۷۸۷۲۴
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۴ 23 July 2011
|
1867 بازدید
 کاتوزیان که یکی از نمایندگان امضا کننده سوال از رئیس جمهور است با بیان اینکه نباید با «ملاحظات و مصلحت​های موهوم» کشور را گرفتار نکنیم، افزود: چه دلیلی دارد از رئیس جمهور سوال نکنیم؟

به گزارش خبرآنلاین، حمید رضا کاتوزیان در تحلیل چرایی عدم انتقاد از دولت از سوی اصولگرایان، رودرباسیتی​ها و تعارف​ها و ترس خود ساخته از مسائل داخلی و بین المللی را به عنوان دلایل این موضوع برشمرد و افزود: فکر می​کنم از ترس چیزی که در ذهنمان است و آن را بزرگتر از حد و اندازه​اش می​بینیم داریم از طرف دیگر پشت بام می​افتیم. والا چه دلیلی دارد از رئیس جمهور سوال نکنیم. چرا این موضوع را تبدیل به تابو کردیم؟ مگر بقیه دنیا مشکل ندارند؟ مگر بقیه دنیا دشمن ندارند؟ مگر ما تنها کشوری هستیم که با فضاهای بین المللی مشکل داریم. چرا باید خودمان را سانسور کنیم و پیله ای دور خودمان بپیچیم که نتوانیم از آن گریزی داشته باشیم؟

وی ادامه داد: شما ببینید در فرانسه کارگران اعتصاب کردند و در ایتالیا، اسپانیا و یونان اینوضعیت وجود دارد؛ بالاخره در کشورهای مختلف دنیا زلزله می آید، مشکلات داخلی رخ می دهد، گرانی هست، دشمن یا رقیب داخلی دارند، ولی به هر حال مسائلشان را به شیوه ای حل می کنند و اجازه نمی دهند فضای هایی به وجود بیاید که از ترس یکی به دیگری آنقدر اجازه عرض اندام بدهند که بعدا نتوانند کنترلش کنند.

وی با اشاره به انتقادات برخی از اصولگرایان از وی درباره  انتقاد از دولت، تصریح کرد: وقتی در جمع دوستان با این سوال مواجه می شوم که چرا این قدر بی مهابا به دولت انتقاد می شود، وقتی سوال می کنم چرا نباید اشتباهات دولت را تذکر بدهیم می گویند ما دشمن خارجی داریم و در داخل جریان فتنه از این وضعیت سوء استفاده می کند. من اتفاقا حرفم این است که ما اگر بخواهیم با دشمن خارجی مقابله کنیم، باید وحدت ملی خوبی داشته باشم.

کاتوزیان با بیان اینکه لازمه وحدت ملی این است که فضای سیاسی باز داشته باشیم، خاطر نشان کرد: در فضای سیاسی باز است که می توان قدرت را نقد کرد و اجازه نداد بی مهابا به هر سمتی حرکت کند. اگر ما مدام خودمان را سانسور کنیم و مسائل را نبینیم، نتیجه اش این می شود که یک دیکتاتوری ایجاد می شود که قانون شکنی می کند، ولی وقتی می خواهیم جلوی قانون شکنی را بگیریم، از دور و اطراف می شنویم که ما دشمن خارجی داریم، در حال  اجرای هدفمند کردن یارانه ها هستیم و . . .  من اصلا ارتباطی بین این موارد نمی بینم.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ممکن است برخی از دوستان ما در مجلس این طرز فکر بنده را خالی از بصیرت بدانند که البته هیچ باکی هم از این قبیل قضاوتهای سطحی در مورد خودم ندارم، ولی معتقدم اگر ما قدرت را نقد نکنیم و در برابر قانون شکنی نیستیم. به بهانه اینکه یک کسی یک جایی ممکن است به ما زخمی بزند، آن وقت ما عملا یک موجودی را در درون خودمان پرورش می دهیم که کارش از زخم زدن خیلی عمیق تر است. سر هم می بُرد و شکم  می درد.لذا فکر می کنم ما باید تعادل را در بحث رعایت کنیم. و یک سویه و با «ملاحظات و مصلحتهای موهوم» کشور را گرفتار نکنیم. بستن فضای نقد با هیچ بهانه و توجیهی قابل قبول نیست.

نماینده مردم تهران همچنین اظهار داشت: برخی از شاخص ها که به عنوان اصول دموکراسی می شناسیم و مطابقت با اندیشه دینی هم دارد، باید در جامعه نهادینه شود. مسئولیت پذیری و پاسخگو بودن حاکمان بسیار اهمیت دارد. باید فضای سیاسی را باز نگه داریم تا افراد بتوانند نقد کنند و نقد شوند. اینها از ارکان  حکمرانی خوب و سلامت حاکمیت در دنیای امروز است. ما باید این اصول را در جمهوری اسلامی ایران نهادینه و حفاظت کنیم.اگر هر کدام از این موارد را زیر پا بگذاریم، زمینه رشد دیکتاتوری را به وجود می آوریم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟