لاریجانی در نشست مشترک رئیس کمیسیون‌های مجالس ایران و افغانستان:

کارهای روبنایی مشکل افغانستان را حل نمی‌کند

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله اشتغال در افغانستان یک مسئله مهم است، تصریح کرد: کارهای روبنایی مشکل افغانستان را حل نمی‌کند و مسئولان این کشور باید تولید این کشور را توسعه دهند.
کد خبر: ۱۷۸۷۸۰
|
۰۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۵ 23 July 2011
|
11273 بازدید
سرویس مجلس «تابناک» ـ رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه تاریخ نشان‌دهنده این موضوع است که مردم افغانستان هیچ‌گاه زیر بار حرف زور نرفته‌اند، تصریح کرد: در کشور افغانستان، همواره مشکلاتی بوده که مردم این کشور توانسته‌اند با مقاومت این مشکلات را برطرف کنند.

بنا بر این گزارش به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی، صبح امروز (شنبه) در نشست مشترک رئیس کمیسیون‌های مجالس جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان با بیان اینکه برگزاری چنین نشست‌هایی، می‌تواند تأثیر مثبتی در راستای همکاری دو کشور داشته باشد، اظهار امیدواری کرد، هیأت افغانستانی در این نشست به دستاوردهای مورد نظر خود برسد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: مردم دو کشور ایران و افغانستان با توجه به همسایگی، هم‌آیینی و هم‌زبانی، پیوند عمیقی با هم دارند و این پیوند عمیق لازمه برگزاری چنین نشست‌هایی است.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود در کشور افغانستان، مسئولان این کشور می‌توانند از ظرفیت‌های ایران برای برطرف کردن مشکلات این کشور بهره گیرند.

لاریجانی با یادآوری اینکه در گذشته شوروی سابق مشکلاتی را در افغانستان ایجاد کرده بود، تصریح کرد: در آن زمان هم مردم ایران برای برطرف شدن مشکلات افغانستان به مجاهدین افغان کمک می‌کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در دهه اخیر، شرایط کشور افغانستان متفاوت شده است، گفت: با توجه به شرایط کنونی، مسئولان ایران احساس کردند که باید با ایجاد بنیه‌های قوی اقتصادی، به این کشور کمک کنند.

وی ادامه داد: پروژه احداث راه‌آهن خواف به هرات، یکی از مهمترین طرح‌هایی است که مسئولان ایرانی در راستای توسعه کشور افغانستان در دستور کار خود قرار داده‌اند و این راه‌آهن می‌تواند یک مسیر ترانزیتی مهم برای کشور افغانستان باشد.

لاریجانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران، همواره به افغان‌های مقیم ایران کمک کرده است، تصریح کرد: ششصد هزار نفر از افغان‌های مقیم ایران زیر پوشش نهضت سوادآموزی ایران هستند.

وی افزود: افزون بر تحصیل پانصد هزار دانشجوی افغانی در ایران، سیصد هزار دانش‌آموز افغان نیز در اینجا مشغول به تحصیل هستند.

نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد: در شرایط متفاوتی که در افغانستان پدید آمده، برخی به دنبال اهداف دیگری هستند و به مسائل اصلی افغانستان کم‌توجهی دارند، اما ایران خواسته‌های اصلی مردم افغانستان را پربار می‌کند.

لاریجانی با بیان اینکه گاه مسائلی در زمینه مواد مخدر پیش می‌آید، افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال بررسی راهکارهای مقابله ریشه‌ای با مواد مخدر بوده است.

وی ادامه داد: برگزاری چنین نشست‌هایی، می‌تواند به ساماندهی یا استفاده بهینه از ظرفیت‌های دو کشور برای توسعه ایران و افغانستان کمک کند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی درباره فواید برگزاری نشست مشترک روسای کمیسیون‌های مجالس ایران و افغانستان، تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران و افغانستان سابقه طولانی و قدرتمندی در مجاهدت دارند و از نظر جغرافیایی همسایه یکدیگر هستند، برگزاری چنین نشست‌هایی، می‌تواند به تعامل و همفکری مسئولان دو کشور برای گسترش فعالیت‌ها کمک کند.

وی با بیان اینکه مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران برای مجلس افغانستان ارزش زیادی قایل هستند، افزود:‌ مسئولان ایرانی بر این باورند که مجلس افغانستان گام دقیقی برای پایداری دمکراسی برداشته است.

لاریجانی اظهار کرد: در یک نگاه کلی کشور افغانستان مانند ایران در تاریخ نتوانسته به علت حضور سلاطین از همه ظرفیت‌های خود بهره گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب‌های پدید آمده در کشورهای منطقه معلول دیکتاتوری‌های موجود است، افزود: ممکن است در کشورها سلطان وجود نداشته باشد،  ولی رئیسان جمهوری دایمی در راستای تحقق اهداف آمریکا در این کشورها حکومت می‌کردند.

وی با بیان اینکه تاریخ نشان‌دهنده این موضوع است که مردم افغانستان هیچ‌گاه زیر بار حرف زور نرفته‌اند، تصریح کرد: در کشور افغانستان، همواره مشکلاتی بوده که مردم این کشور توانسته‌اند با مقاومت این مشکلات را برطرف کنند.

لاریجانی با یادآوری بحران‌های داخلی در کشور افغانستان، گفت: کشورهای غربی در افغانستان به دنبال اهداف دیگری هستند و به توسعه این کشور توجه نمی‌کنند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها پس از جنگ جهانی دوم، پایگاه‌هایی را در ژاپن ایجاد کردند و قصد ادامه حفظ سلطه خود را داشتند و این موضوع در شرایطی است که هیچ نخست‌وزیری در ژاپن، نتوانست با این موضوع برخورد کند.

نماینده مردم قم در مجلس تصریح کرد:‌ مردم افغانستان سابقه طولانی در مجاهدت دارند و همواره در برابر مشکلات موجود در این کشور ایستادگی و مقاومت کرده‌اند.

وی به نزدیکی ملت‌های ایران و افغانستان در بسیاری از مسائل، افزود: مسئولان دو کشور باید راهکارهای مناسب برای افزایش ارتباط و ساماندهی کشورهای ایران و افغانستان را بررسی کنند.

لاریجانی با یادآوری اینکه دایره اصلی تمرکز در منافع هر کشور ملت آن هستند، ادامه داد: برادری اسلامی در جایگاه بعدی این تمرکز قرار دارد.

وی با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) می‌فرمایند: مسلمانان مانند دانه‌های شانه هستند، افزود: با وجود نیروهای خلاق مسلمان، کشورهای اسلامی باید به یکدیگر کمک کنند.

لاریجانی با بیان اینکه پس از دایره برادری اسلامی، موضوع بین‌الملل اهمیت بالایی دارد، افزود: متأسفانه، به علت وجود استکبارها موضوع بین‌الملل ظرفیت سوخته‌ای است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در چنین شرایطی که مجامع بین‌المللی کارآمدی خود را از دست داده و از طرفی، در میان ملت‌های مسلمان بیداری اسلامی پدید آمده، مسئولان ایران و افغانستان باید این مسائل را بررسی کنند.

وی با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی جایگاه معتبری در اداره کشور دارد، گفت: مجلس ایران آغوش خود را برای همکاری با کشور افغانستان باز کرده است.

لاریجانی اظهار کرد: کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی ایران در ۳۲ سال گذشته، تجربیات فراوانی را به دست آورده اند که می‌تواند این تجربیات را در اختیار مسئولان مجلس افغانستان قرار دهد.

وی با یادآوری اینکه در مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش‌ها کارهای تحقیقاتی انجام می‌دهد، افزود: این مرکز می‌تواند در زمینه کارهای تحقیقاتی به مجلس افغانستان کمک کند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: کشور ایران همواره در راستای گسترش آبادانی کشور افغانستان سرمایه‌گذاری‌های بسیاری انجام داده است.

لاریجانی با بیان اینکه ایران در زمینه آموزش، آمادگی همکاری با افغانستان را دارد، افزود: مسئولان ایرانی می‌توانند با همکاری وزیران مربوطه بورسیه تحصیلی کشور افغانستان را افزایش دهند.

وی ادامه داد: آنچه هم‌اکنون در صحنه کشور افغانستان می‌بینیم، این است که ساختار اصلی افغانستان شکل گرفته و این گام مهمی در راستای استقلال این کشور به شمار می‌رود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئولان کشور افغانستان باید به مسائل اصلی این کشور بپردازند، تصریح کرد: مسأله مواد مخدر، یکی از مسائل اصلی افغانستان است که البته برخی از کشورهای غربی نمی‌خواهند این مشکل برطرف شود.

وی درباره راهکارهای موجود برای برطرف کردن مشکل مواد مخدر در کشور افغانستان  تصریح کرد: کشت جایگزین می‌تواند راهکار مناسبی باشد.

لاریجانی با تأکید بر اینکه میزان تولید تریاک در افغانستان زیاد شده است، افزود: این موضوع می‌تواند صدمه‌های زیادی را به کشور افغانستان وارد کند.

وی با بیان اینکه مسائل امنیتی در کشور افغانستان حساسیت‌های چندضلعی دارد، تصریح کرد: باید در چنین نشست‌هایی راهکارهای مناسب برای برقراری امنیت در این کشور را بررسی کنیم.

لاریجانی با یادآوری اینکه در ماه‌های اخیر اقدامات تروریستی در کشور افغانستان انجام شده و مسائل گوناگونی در این زمینه مطرح است، افزود: نمایندگان مجلس افغانستان باید در این نشست راهکارهای موجود برای برطرف کردن این مشکل را بررسی کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسأله اشتغال در افغانستان یک مسأله مهم است، تصریح کرد: کارهای روبنایی مشکل افغانستان را حل نمی‌کند و مسئولان این کشور باید تولید این کشور را گسترش دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟