سرویس بین الملل ـ عربستان سعودی به اعزام یک گروه از علمای تراز اول پاکستان به ایران برای گفت وگوهای بین مذهبی شدیدا واکنش نشان داد.
به گزارش «تابناک»، «آسیا تایمز»، خبری را منتشر کرده که بر پایه آن، یک گروه از علمای اهل سنت پاکستان، غیر رسمی به ایران آمده تا در گفت وگوهای بین مذاهب اسلامی شرکت کنند؛ اما اعزام این گروه با واکنش دولت عربستان سعودی روبه رو شده است.
«آسیا تایمز» در ادامه آورده است: برای مخفیانه بودن سفر علمای پاکستانی به ایران توسط دولت های دو کشور تصمیم گرفته شده و به دنبال آن، این گروه یک هفته پیش از سفر آصف علی زرداری در اجلاس ضد تروریسم در تهران به ایران رهسپار شده اند.
یک مقام بلند پایه پاکستانی در این باره گفت: مهمترین توافقی که در این زمینه شد، این بود که هم علمای شیعی و هم علمای سنی با هم به توافق رسیدند که بحث جدایی شیعه و سنی توسط کشورهای غربی صورت می گیرد. یکی از افرادی هم که در این کنفرانس شرکت داشته، گفت: این سفر به قصد اتحاد دنیای اسلام انجام گرفته است.
«آسیا تایمز» همچنین به این نکته اشاره کرده است که هرچند مقامات عربستان سعودی به زرداری گفته اند، این عربستان بوده که در شرایط سخت، کمک های مالی به دولت پاکستان کرده، بر هیچ کس پوشیده نیست که این عربستان سعودی بوده که با تأمین مالی گروه های افراطی سنی علیه شیعیان، فعالیت های تفرقه افکنانه در پاکستان انجام داده است، به ویژه اینکه در دهه 90 میلادی، سپاه صحابه ـ که از سوی عربستان حمایت می شد ـ صدها تن از شیعیان را به قتل رسانده است.
تحلیلگر «آسیا تایمز» در پایان آورده است: عربستان در چند دهه اخیر، تسلط آشکاری بر حوزه های سیاسی و اقتصادی پاکستان داشته و تردیدی نیست که اگر پاکستان بخواهد به سمت ایران بچرخد، با انتقادات تند و سخت ریاض روبه رو خواهد شد.
انتشار این خبر در حالی است که اگر علاوه بر ایران و مصر ـ که به همت مرحوم آیت الله بروجردی و مرحوم شیخ محمود شلتوت و ارایه فتواهای اتحاد آفرین، به سمت یکپارچه کردن مسلمانان حرکت کردند ـ دیگر کشورهای اسلامی نیز به اندازه تأثیرگذاری شان در عالم اسلام نقش آفرینی کنند، دستیابی به اتحاد و انسجام اسلامی دور از دسترس نخواهد بود.