دبیر ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز سمعی وبصری: سؤالي كه من اينجا از دوستان شوراي عالي تهیه کنندگان دارم، اين است كه آنها چه اقدامي در مبارزه با قاچاق فيلم و تكثير غير مجاز كردهاند؟ زماني كه نسخه قاچاق «اخراجيها3» وارد بازار شد، اينها حتي همين ابراز تأسف و نگراني تبليغاتي را نيز ابراز نكردند! اين بياعتناييها و حركات صرفاً سياسي و تبليغاتي در حافظه تاريخ باقي خواهد ماند
«محمدرضا عباسيان» مديرعامل مؤسسه رسانههاي تصويري و دبير ستاد مبارزه با عرضه غيرمجاز محصولات فرهنگي در گفتوگو با فارس، به ارائه توضيحاتي پيرامون مسائل اخير شبكه نمايش خانگي وبیانیه شورای عالی تهیه کنندگان پرداخت
* دوستان به خاطر رابطه با اتحاديه براي ما حكم صادر كردند! وي در پاسخ به پرسش فارس درباره موضعگيري شورايعالي تهيهكنندگان و ماجراي «حراج فيلم قاچاق» گفت: من بنا نداشتم به اين موضوع از طريق رسانهها پاسخ بدهم چرا كه خود دوستان شورايعالي هم ميدانند اين حركتشان بيشتر سياسي است تا صنفي. بيشتر اعلام حضور بوده است، در كنار حركتهاي خوبي كه اتحاديه تهيهكنندگان در هفتههاي اخير انجام داده است، اين دوستان در يك حركت نمايشي ميخواستند اعلام حضور كنند. خودشان هم ميدانستند كه اين حرفشان پشتوانه حقوقي ندارد كه نام مؤسسه را اعلام نكردند. حتي در متن بيانيه تبليغاتيشان اسم دبير كميته را نياوردهاند و از او به عنوان «وي» ياد كردهاند! چرا كه ميدانند ما ميتوانيم بابت آن اقدام حقوقي كنيم.
وي اظهار داشت: به هرحال من به خاطر احترامي كه براي برخي اعضاي شوراي عالي قائلم با آقاي «غلامرضا موسوي» رئيس اين شورا و خانم «فرشته طائرپور» از اعضاي آن تماس گرفتم. سركار خانم طائرپور كه كلاً اظهار بياطلاعي فرمودند و گفتند كه ايشان در سفر خارج از كشور بودهاند و در آن جلسه حضور نداشتهاند. آقاي موسوي هم پس از شنيدن توضيحات من پذيرفتند كه دوستان كوتاهي كردهاند و بايد با من تماس ميگرفتند و اطلاعاتشان را تكميل ميكردند. گلايه اصلي آقاي موسوي از بنده كه ريشه چنين بيانيههايي را عيان ميكند اين بود كه چرا من به عنوان دبير كل ستاد مبارزه با عرضه محصولات غيرمجاز سمعي و بصري با هيئت مديره اتحاديه تهيهكنندگان نشست داشتهام و به نظر اين بيانيه در واقع حكمي بود كه دوستان صادر كردهاند به خاطر روابط اين ستاد با اتحاديه!
به گزارش فارس، در گزارش شورايعالي تهيهكنندگان آمده بود: [متأسفانه كار به جائي رسيده كه يك موسسه وابسته به دولت كه قاعدتا بايد حامي سينما ايران باشد، فيلمهاي انيميشن و به قول خودشان كارتون را براي ورود به شبكه خانگي به حراج ميگذارد. يعني فيلمها را به اصطلاح چوب ميزنند و هر خريداري كه پول بيشتري پرداخت، فيلم را براي عرضه در شبكه نمايش خريداري ميكند. نكته قابل تامل اين گزارش قيمتهاي فيلمهاست كه گاه به سه ميليارد ريال نيز ميرسد.]
* تمام فيلمهاي خارجي با رايتي مجعول و تقلبي به نام ICBC در كشور توزيع شده «محمدرضا عباسيان» در پاسخ به پرسش فارس درباره اين كه چنين اتفاقي رخ داده يا نه؟ گفت: ببينيد يا دوستان در جريان اتفاقاتي كه در سينما رخ ميدهد نيستند كه من بعيد ميدانم يا صرفاً قصد فعاليت تخريبي دارند. اصل فاجعه در دوره مديريت قبلي سينما افتاده و ابعاد فاجعه به قدري تكاندهنده بوده كه من متعجبم چطور صداي هيچكس در نيامده! در آن دوران رايت تمام فيلمهاي خارجي با رايتي مجعول و تقلبي به نام ICBC در كشور توزيع شده است. يك كلاهبرداري واقعي كه معلوم نيست منافعاش به جيب چه كساني رفته است؟!
* دوستان شورايعالي آن روز كجا بودند؟ چرا اعتراض نكردند؟اين مدير فرهنگي در ادامه گفتوگو با فارس اظهار داشت: سؤالم از دوستان شوراي عالي كه امروز اينچنين ابراز تأسف و نگراني ميكنند اين است كه آن روز كجا بودهاند؟ واقعاً بايد پاسخ بدهند كه چرا هيچ اعتراضي در آن روز نكردهاند. چند هزار فيلم خارجي در كشور و در شبكه نمايش خانگي توزيع شده و صداي هيچكس در نيامده است!.
* از ابتداي دوره جديد معاونت سينمايي پرونده رايتهاي ICBC بسته شد وي اظهار داشت: اما از ابتداي دوره جديد معاونت سينمايي كلاً پرونده رايتهاي ICBC بسته شده است و تمام فيلمهايي كه در شبكه نمايش خانگي توزيع ميشود، ميبايست حتماً رايت داشته باشد و اين رايتها از راههاي كاملاً حرفهاي بررسي ميشوند كه حتماً اصالت داشته باشند.
* از سال گذشته پروانه هيچ فيلم خارجي كه رايت رسمي نداشته باشد، صادر نميشودعباسيان گفت: از سال گذشته پروانه هيچ فيلم خارجي كه رايت رسمي نداشته باشد، صادر نميشود. البته در اين ميان تنها بحث فيلمهاي كمپانيهاي ميجر آمريكايي را داريم كه موضوع آن كاملاً جدا است؛ چرا كه از پس از انقلاب اسلامي اين هفت كمپاني به هيچ عنوان و قيمتي حقوق فيلمهايشان را در ايران واگذار نميكنند كه بحث آن كلاً جداست.
* شورايعالي چه اقدامي در مبارزه با قاچاق فيلم كرد؟مديرعامل مؤسسه رسانههاي تصويري در خاتمه گفتوگو با فارس اظهار داشت: سؤالي كه من اينجا از دوستان شوراي عالي دارم، اين است كه آنها چه اقدامي در مبارزه با قاچاق فيلم و تكثير غير مجاز كردهاند؟ زماني كه نسخه قاچاق «اخراجيها3» وارد بازار شد، اينها حتي همين ابراز تأسف و نگراني تبليغاتي را نيز ابراز نكردند! اين بياعتناييها و حركات صرفاً سياسي و تبليغاتي در حافظه تاريخ باقي خواهد ماند.