سرویس اجتماعی ـ در حالی اشرفی پور، مدیر کل محیط زیست استان تهران، در جدیدترین اظهاراتش از دستاوردهای سفرهای استانی دولت نهم و دهم سخن گفته و افزایش ایستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران را ثمره برکات توجه دولت به ویژه سفرهای استانی دولت نهم و دهم به استان تهران اعلام کرده است، بررسیهای خبرنگار «تابناک» اجتماعی، حاکی است که نصب تجهیزات جدید و راهاندازی ایستگاههای سنجش آلودگی هوا به ویژه در تهران، مربوط به قبل و تجهیزات نصب شده، تجهیزاتی بوده که قبلا خریداری شده است.
به گزارش «تابناک» اجتماعی، اشرفی پور گفته بود:
«امروز به بركت توجه دولت به ویژه در سفرهاي استاني، شمار ايستگاههاي سنجش آلودگي هوا در تهران افزايش يافته است، به گونهای که پیشتر سازمان محيط زيست، تنها از هفت ايستگاه فعال در شهر تهران برخوردار بود، امروز تنها در شهر تهران، ايستگاههاي سنجش آلودگي هوا به نوزده ايستگاه ميرسد كه همه آنها متعلق به سازمان محيط زيست است.»این ادعا و اظهارات اشرفی پور که در بخشی دیگر از سخنانش، بیشترین آلودگی هوای تهران را مربوط به دهههای شصت و هفتاد و پیش از سال 84 دانسته و گفته، با توجه به اقدامات دولت نهم و دهم در کاهش آلایندگیهای صنعتی، آلودگی هوای تهران و کلان شهرها، تنها ناشی از گرد و غبار است، در حالی است که پیشتر، معصومه ابتکار، رئیس پیشین سازمان حفاظت محیط زیست، به اینگونه اظهارات آقای اشرفی پور واکنش نشان داده بوده و از دیرکرد پنج ساله محیط زیست استان تهران در نصب تجهیزات خریداری شده در دولت گذشته انتقاد کرده بود.
معصومه ابتکار، رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در سیصد و پنجاه و سومین نشست شورای اسلامی شهر تهران درباره گزارش ارایه شده از سوی اشرفی پور در صحن شورا، با اشاره به اینکه پنج سال است، در بسیاری از محورهای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا دیرکرد و توقف کامل داریم، گفت: چند هزار نفر در اثر آلودگی هوا در تهران بیماریشان تشدید شده و از نظر پزشکی، آلودگی هوا تلفات داشته است.
ابتکار با تأکید بر اینکه دستگاههای سنجش آلودگی هوا به تازگی در تهران نصب شده است افزود: این دستگاهها سال 82 خریداری شده، ولی هم اکنون پرسش این است که چرا اینها پنج سال در انبار بوده و به تازگی نصب شده است؟
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: سال 84 سال بازنگری جامع کاهش آلودگی هوا بود، ولی بازنگری این برنامه پنج سال طول کشیده؛ بنابراین، باید پرسید که این پنج سال چه اتفاقی افتاده است؟!
وی تأکید کرد: پرسش مهم این است که برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در سال 79 تصویب شد و باید تا سال 89 اجرایی می شد، ولی یکباره از رده خارج و برنامه تعطیل شد و ساز و کار هماهنگ اتفاق نمی افتاد.
ابتکار یادآور شد: پنج سال خلأ در اجرای برنامه کاهش آلودگی هوا داشتهایم و باید در این مورد پاسخگو باشیم.
از سوی دیگر، آقای پیراسته، مدیرکل وقت سازمان محیط زیست استان تهران نیز در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» با گلایه از مطرح شدن بحثهای حاشیه ای توسط مدیران و دستگاهها و اجرا نشدن طرح جامع کاهش آلودگی هوای تهران گفت: مسئولین ما باید به جای مطرح کردن بحثهای حاشیه ای و فرافکنی، برنامه جامع را سریعتر به اجرا بگذارند و با تعیین مسئولیت دستگاههای گوناگون، فکری به حال مردم و شهروندان بکنند.
این کارشناس محیط زیست و آخرین مدیر کل محیط زیست استان تهران در دولت هشتم با انتقاد از اظهارات اشرفی پور به خبرنگار ما گفت: دستگاههای سنجش آلودگی هوای تهران در اواخر سال 82 و با کمکهای بانک جهانی از فرانسه خریداری شده و در حالی که حتی با هماهنگیهای انجام شده با شهرداری، محل نصب آنها نیز تعیین شده بود، با روی کار آمدن دولت نهم، تجهیزات در مرکز اداره کل استان تهران انبار شده و نصب آنها مسکوت ماند.
وی افزود: این مسکوت ماندن نصب تجهیزات، در حالی بود که آن هنگام همه هماهنگیها با شهرداری تهران و مرکز کنترل کیفیت هوای تهران انجام شده بود، ولی متأسفانه با کم توجهی مدیران روبهرو شده و تا نزدیک دو تا سه سه سال پیش که پیگیر شدهام، متأسفانه هنوز این دستگاهها نصب نشده بود!
پیراسته ادامه داد: این تجهیزات توسط بنده و دکتر اردستانی در سفری که به فرانسه داشتیم خریداری شده بود. اکنون پرسش اینجاست که اگر تجهیزات نصب شده به ادعای آقای اشرفی پور، تجهیزات جدید است و ارتباطی به خرید زمان خانم ابتکار نداشته، سرنوشت دستگاههای خریداری شده چه گشته و اگر اینها همان دستگاهها هستند، چرا باید با این همه تأخیر نصب و راهاندازی شود و در این صورت مسئولان باید پاسخگو باشند.