سرویس اجتماعی ـ بررسیها نشان میدهد که سهگانه طلاق، اعتیاد و حوادث ترافیکی از مهمترین عوامل افزایش زنان سرپرست خانوار در ایران هستند. از میان جمعیت معتادان ایران که بنا بر اعلام مقامات رسمی، دو میلیون نفرند، 9/47 درصد متاهل هستند. این درصد بالا، یعنی اینکه بسیاری از خانوادههای دیگر در معرض فروپاشی هستند و زنان سرپرست خانوار بیشتری هم در راهند.
به گزارش «تابناک»٬ همچنین افزایش رخدادهای ترافیکی در ده سال گذشته و بالا رفتن آمار قربانیان به ویژه رانندگان نیز یکی دیگر از مؤلفههای مهمی است که در این افزایش جمعیت زنان سرپرست خانوار موثر است.
حتي اگر اين مؤلفهها و آمارها را مدنظر قرار ندهيم، بررسي افزايش آمار طلاق، افزايش تقاضاي زنان براي کار در منزل و مشاغلي که دستمزد روزانه و اندکي دارند، به خوبي نشان از افزايش آمار زنان سرپرست خانوار در کشور دارد.
نکته قابل توجه درباره افزايش زنان سرپرست خانوار اين است که درصد بالايي از اين زنان تحصيلات بالا و مهارت خاصي ندارند و از طرف خانواده نيز حمايت نميشوند. به همين دليل، ميزان آسيب پذيري زنان سرپرست خانوار افزايش مييابد؛ بنابراين، اگر زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمانهاي حمايتي قرار نگيرند، مي تواند به افزايش آسيب اجتماعي در جامعه دامن بزند.
هرچند کارهایی همچون حمایت مالی کمیته امداد و پوشش بيمه اجتماعي زنان سرپرست خانوار، پس از سالها طرح مساله در اين باره، در برنامه ريزيهاي عملياتي گنجانده شده است، گویا حل مشکلات زندگی زنان سرپرست خانوار با مستمري اندکي که به آنها پرداخت مي شود، دور از ذهن است.
از آنجا كه درصد بسياري از زنان سرپرست خانوار، خانهدار بوده و هيچگاه به دنبال زندگی و پول درآوردن نبودند، نمیتوانند در بازار اقتصادي شغل مناسبي برگزینند؛ بنابراين به دنبال مشاغل نيمه تخصصي و كم ارزش هستند و نسبت به مردان دستمزد كمتري دريافت ميكنند. پس باید توجه داشت که سن زنان سرپرست خانواده از 25 سال آغاز می شود و تا 65 سال ادامه مییابد.
متن کامل این گزارش را
اینجا بخوانید.