سرویس بینالملل ـ پس از گذشت بیش از ٩ ماه از سقوط دیکتاتور تونس، مردم این کشور امروز یکشنبه برای انتخاب اعضای شورای مؤسسان ـ که وظیفه تدوین قانون اساسی جدید را بر عهده دارد ـ به پای صندوقهای رأی رفتند.
به گزارش «تابناک»، با گذشت بیش از ٩ ماه از سقوط زینالعابدین بن علی، انتخابات شورای ملی مؤسسان این کشور در میان تدابیر شدید امنیتی در هفت هزار حوزه انتخاباتی آغاز شده است.
بنابراین، روند رأیگیری در این کشور از ساعت ٩ صبح امروز به وقت محلی تا ساعت ٩ شب ادامه خواهد داشت و قرار است، نزدیک ٢/٧ میلیون واجد شرایط رأی دادن برای انتخاب ٢١٧ عضو شورای مؤسسان از میان ١١٦٨٦ نامزد پای صندوقهای رأی حاضر شوند.
کمیته عالی مستقل نظارت بر انتخابات تونس نیز در این باره اعلام کرد: قرار است نتایج این انتخابات فردا (دوشنبه) اعلام شود.
از سوی دیگر، کمیته عالی مستقل انتخابات نیز اعلام کرد: بیش از پنج هزار ناظر تونسی و بیش از پانصد ناظر از کشورهای دیگر بر این انتخابات نظارت خواهند داشت.
در همین حال، اتحادیه اروپا، ١٨٠ ناظر و آمریکا نیز نزدیک ١٥٠ ناظر را به کشور تونس فرستادهاند و این در حالی است که انتخابات شورای مؤسسان، برای دومین بار از ٢٥ مارس ١٩٥٦ در تاریخ این کشور برگزار شد.
پیشبینی میشود که حزب اسلامی «النهضة» تونس به رهبری «راشد الغنوشی» بالاترین آرا را در این انتخابات کسب کند. حزب راشد الغنوشی در نظرسنجیها نزدیک 40 درصد آرا را به دست آورده بود، ولی پیشبینیها از این حکایت دارد که حزب وی آرا بیشتری را به دست خواهد آورد.
با وجود این، راشد الغنوشی، رییس جنبش النهضه با هشدار نسب به هر گونه تقلب در نتیجه انتخابات اظهار داشت: اگر انتخابات با شفافیت و بدون هیچ تقلبی انجام شود، من شخصا به برنده انتخابات تبریک خواهم گفت.
از سویی، در روزهای اخیر، رسانهها و خبرگزاریهای غربی کوشیده اند که حضور الغنوشی و حزب وی و احتمال پیروزی وی را در انتخابات، پیروزی افراطگرایی اسلامی نشان دهند؛ اما وی بارها اعلام کرده است که به اصول دمکراتیک پایبند است و این طرف مقابل و سکولارها هستند که در صورت برگزاری یک انتخابات آزاد، باید پیروزی احتمالی حزب اسلامگرای الغنوشی را بپذیرند.
اما الغنوشی چه ارتباطی به ایران پیدا میکند؟ راشد الغنوشی، یکی از طرفداران سرسخت حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران است. وی در کتابی با نام «امام خمینی و تجدید حیات اسلامی»، ایشان را احیاگر اسلام در قرن حاضر معرفی میکند و ضمن مقایسه حرکت امام خمینی با حرکتهای اسلامی مشابه همچون اخوان المسلمین و جماعت اسلامی، حرکت و انقلاب اسلامی ایران را حرکت و انقلابی برجستهتر از دیگر حرکتهای اسلامی ارزیابی میکند.
در واقع، شیفتگی الغنوشی به افکار و سیره امام خمینی در جای جای این کتاب به چشم میخورد و به همین دلیل است که برخی از دولتهای غربی، به شدت از به قدرت رسیدن الغنوشی نگران هستند؛ هرچند وی خود به روشنی گفته است که به دنبال تأسیس جمهوری اسلامی نیست، ولی تحلیلگران بر این باورند که افکار و سیره عملی الغنوشی ادامه دهنده سیره امام خمینی خواهد بود.
گفتنی است، راشد الغنوشی در سال ۱۹۴۰م در روستای غنوش، نزدیک تابس ـ جنوب تونس ـ به دنیا آمد. وی تحصیلات خود را در دانشگاه «الزیتونه» به پایان رساند و در سال ۱۹۶۳ برای ادامه تحصیل به سوریه و مصر و در سال ۱۹۶۸ به فرانسه رفت و در هر سه کشور به تکمیل مطالعاتش در رشته فلسفه و علوم اجتماعی پرداخت و پس از بازگشت به تونس، به تدریس فلسفه مشغول شد و با نشر ماهنامه «المعرفه» در اوایل سال ۱۹۷۰ نخستین هستههای حرکت اسلامی تونس را تشکیل داد و به همین دلیل، با مشکلات فراوانی روبهرو شد و حتی تا پای چوبه دار رفت و به بیرون از کشور تبعید شد.
الغنوشی آثار و تألیفاتی در زمینه مسائل اجتماعی و فلسفی اسلامی دارد که برخی از آنها در کشورهای مصر، سودان، تونس، الجزایر، ترکیه، فرانسه و ایران چاپ و منتشر شده است.