سايه انگليس بر شكست مذاكرات اروپا؛

در نشست بروكسل چه گذشت؟

از هنگامي که بحران بدهی‌های حاکمیتی منطقه یورو پدید آمده (از آخر سال دو هزار و نه تاکنون) این شانزدهمین بار است که سران اروپایی برای چاره‌اندیشی درباره این بحران نشست تشکیل می‌دهند و این نشان‌دهنده این است که تهدید برای اتحادیه اروپا و پول مشترک آن جدی است.
کد خبر: ۲۰۹۴۰۷
|
۲۰ آذر ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۲ 11 December 2011
|
3456 بازدید
سرويس اقتصادي ـ کشورهایی که از واحد پول مشترک اروپا استفاده می‌کنند، در حالی پای به نشست سران اتحادیه اروپا گذاشتند که انتظار داشتند با تصويب طرح جامع بودجه‌اي و مالي اروپايي، اندكي از مشكلات بكاهند؛ اما این موضوع با مخالفت انگلیس ـ که هنوز از کشورهای استفاده کننده از واحد مشترک پول اروپا  نیست ـ تقریبا شکست خورد.

به گزارش «تابناك»، نتایج نشست دو روزه سران اروپا در بروکسل، نشان می‌دهد کشورهای عضو منطقه یورو، نتوانستند به اهدافی برسند که برای این نشست متصور شده بود، زيرا تنها اكثريت بسيار شكننده‌ای‌ از 27 کشور عضو اتحادیه اروپا، حاضر شدند وارد پیمان جدید اروپایی شوند که به موجب آن، انضباط بودجه‌ای در سطح همه بیست و هفت کشور عضو این اتحادیه اعمال می‌شود؛ علت اصلی این ناکامی هم مخالفت‌های انگلیس بود.

بنا بر این گزارش، سران اروپا در یک شب مذاکره فشرده و طولانی مدت، توانستند توافقنامه‌ای را در سطح هفده کشور عضو منطقه یورو و شش کشور دیگر بیرون از این منطقه، به امضا برسانند.

در همین زمینه، می‌توان گفت این بیست و سه کشور با پیمان بودجه‌ای جدیدی که در کل اتحادیه اروپا اجرا شدنی باشد، موافقت کردند.

اروپایی‌ها که هم‌اکنون با مشکل کسری بودجه شدید روبه‌رو هستند، امیدوار بودند از این طریق با کسری بودجه‌های شدید مقابله کنند؛ بنابراین، به موجب این پیمان جدید، کشورهایی که مقررات و قوانین مربوط به کسری بودجه را رعایت نکنند، خود به خود مجازات خواهند شد.

اوراق قرضه‌اي كه تصويب نشد

با این حال، شرکت کنندگان در این نشست نتوانستند درباره اوراق قرضه مشترک اروپایی به توافق برسند؛ اوراقی که اگر درباره انتشار آنها توافق می‌شد، همه کشورهای عضو منطقه یورو می‌توانستند به طور مشترک اوراق منتشر کنند و بدین ترتیب، بار بدهی‌های خود را میان همه تقسیم می‌کردند.

اما برخی از کارشناسان و اعضای حزب کارگر انگلیس می‌گویند مخالفت دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس در نشست سران اروپا در بروکسل با پیمان جدید اروپا، جایگاه‌ این کشور را در اروپا به خطر انداخته است.

مخالفت انگلیس با پیمان جدید اروپا که درباره مسایل مالی و نحوه بودجه‌ریزی کشورهای عضو این کشور است نیز بحران یورو را تشدید خواهد کرد و هم وضعیت انگلیس در میان دیگر کشورهای اروپایی را متزلزل خواهد کرد.

ذکر این مهم لازم است، در این نشست توافقنامه‌ای به دست آمد، ولی توافقنامه جامعي نبود که همه کشورهای اروپایی امضا کننده آن باشند.

از هنگامي که بحران بدهی‌های حاکمیتی منطقه یورو پدید آمده (از آخر سال دو هزار و نه تاکنون) این شانزدهمین بار است که سران اروپایی برای چاره‌اندیشی درباره ‌این بحران نشست تشکیل می‌دهند و این نشان می‌دهد که تهدید برای اتحادیه اروپا و پول مشترک آن جدی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟