عبدالحسین روح‌الأميني:

جنايت كهريزك را رها نكرده و نخواهم کرد

محيط سياسي ما نياز به بازآرايي دارد و بايد اخلاق را در اعمال اجتماعي و سياسي‌مان به منصه ظهور برسانيم. اگر ما در عمل به اصول برگرديم و در برنامه‌ها ايستادگي و استقامت را مورد توجه قرار دهيم، كشورمان به جايگاه شايسته‌اي خواهد رسيد. بحث منافع ملي، امنيت، اقتدار و عزت ملي از نتايج مشاركت بالا در انتخابات خواهد بود و اي كاش، همه سياسيون مثل همه مردم به اين موضوعات اهميت مي‌دادند.
کد خبر: ۲۲۸۱۵۷
|
۰۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۹:۴۰ 20 February 2012
|
24418 بازدید

يك عضو شوراي عالي جبهه ايستادگي گفت: وقتي ما به پيشواز تغييرات نمي‌رويم، تغييرات از ما عبور مي‌كند و انتخابات آينده از جريانات عبور خواهد كرد و شاهد يك پوست‌اندازي خواهد بود.

عبدالحسين روح‌الاميني در نشستي با موضوع جريان‌شناسي نهمين دوره انتخابات مجلس كه با نام «چراغ مه‌شكن» از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري دانشكده پرستاري دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در تاريخ معاصر ما، علاوه بر رجل سياسي آزاديخواه، توده مردم در كنار محوري به نام روحانيت تلاش كرده‌اند و چنين روندي توانسته ما را به دستاوردهايي برساند و در اين راه، امام(ره) عصاره تلاش‌هاي صد ساله اخير روحانيت شيعه بوده است.

وي افزود: هم‌اکنون كشور ما به علت رشدي كه داشته، هزينه‌هايي از جمله تحريم‌ها و ترورها را تحمل كرده است؛ پس مسير ما، يك مسير پيوسته و تكاملي بوده و مي‌توان گفت كه چنين روند و جرياني متعلق به هيچ فرد خاصي به جز ملت ايران نبوده است.

اين عضو شوراي عالي جبهه ايستادگي افزود: در سال‌هاي دوره سازندگي تاكنون، همه كساني كه دست‌اندركار بوده‌اند، بايد پاسخگو باشند و كارنامه خود را ارایه دهند. همچنين كساني كه مي‌خواهند در معرض مسئوليت‌ها قرار بگيرند نيز بايد كارنامه بیاورند و كارنامه آنها نيز بايد بررسي شود. اين در حالي است كه ما در 33 سال گذشته نسبت به اين موضوع كمتر توجه كرده‌ايم و ارایه نكردن كارنامه از سوي افراد، يك نكته مغفول بوده است.

روح‌الاميني با بيان اينكه «در حال حاضر تخريب رقبا و خود را اعلي‌عليين جلوه دادن و ديگران را اسفل‌السافلين دانستن، بسيار پررنگ است»، افزود: هم‌اکنون عرصه سياست در ايران يك اتاق شيشه‌اي كدر است و هر كس يك لايه روي اين اتاق كشيده است، چراكه گروه، رفيق و قبيله خودش را مدنظر داشته است. عارضه سياسي ما، حاكم بودن مدارهاي قبيلگي است.

وي ادامه داد: نظام‌هاي سياسي ايران به دليل خلأ احزاب گسترده و قوي در چهارراه انتخابات فهرست، ائتلاف و جبهه ارایه مي‌دهند. هرچند مردم مثل هميشه تاريخ به وظيفه‌شان به خوبي عمل مي‌كنند و مشاركت در انتخابات بالا خواهد بود، ولي مشاركت حداكثري در هر دوره‌اي پيام خاص خود را دارد. با توجه به مسائل غبارآلود اتفاقات سال 88 و مسائلي كه به دنبال جهل و فرافكني به آن دامن زده شد، اختلافات داخلي مورد توجه قرار گرفت و از آن طرف نيز ما با تهديد و تحريم جدي روبه‌رو هستيم و وقتي كه يك جامعه بخواهد در قبال اين عوامل بايستد بايد منسجم باشد و يكپارچه عمل كند؛ حال اينكه گروهي به اين مسائل توجه نمي‌كنند.

روح‌الاميني در ادامه درباره آرايش سياسي مسير منتهي به انتخابات پيش‌رو اظهار كرد: به نظر من پيكره كلي اصولگرايان و تفكر اصولگرايي و نه قبيله اصولگرايي همچنان ادامه پيدا مي‌كند و مشاركت مردم در سراسر كشور ميزان بالايي خواهد داشت. عده‌اي پشت نقاب ارزش‌ها و كلمات مقدس با پسوند ايران اسلامي و انقلاب اسلامي، ارزش‌ها را به سخره مي‌گيرند. اين نپختگي در عرصه سياسي ما بايد ريشه‌يابي شود، نظام سياسي، حزبي و انتخاباتي ما خام است و متناسب پيشرفت‌ها در عرصه سازندگي، سياسي و اجتماعي رشد كافي نكرده است.

در ادامه اين نشست، يكي از دانشجويان از روح‌الاميني پرسيد: چگونه ما سی نفر را انتخاب كنيم كه بعدا پشيمان نشويم، كه وي پاسخ داد: شما در مقابل هر رأي كه مي‌دهيد، مسئول هستيد. تجربه نشان داده است كه در تهران ليست‌ها حرف اول را مي‌زنند. آدم سياسي در مقام پيشگو نيست، ولي گویا اصولگرايان در حال پوست‌اندازي هستند و ممكن است در اردوگاه موسوم به اصولگرايي فضاي ديگري متفاوت از گذشته رقم بخورد يا اينكه يك فضاي تركيبي شكل بگيرد؛ اما به هر ترتيب، دانشجوي ما قبيله‌اي رأي نخواهد داد.

دانشجوي ديگري از روح‌الاميني پرسيد: آيا به نظر شما جناح اصولگرايي روزهاي آخر عمر خود را مي‌گذراند، كه وي در پاسخ، با بيان اينكه در حال پوست‌اندازي هستيم، گفت: بعضا دوستان اصولگراي ما، عامل و حامل‌هاي خوبي براي نيت‌هاي روحانيت ما نبوده‌اند؛ افزون بر اينكه وقتي ما به پيشواز تغييرات نمي‌رويم، تغييرات از ما عبور مي‌كند و انتخابات آينده از جريانات عبور خواهد كرد و شاهد يك پوست‌اندازي خواهد بود.

روح‌الاميني همچنين در برابر پرسشي درباره رخدادهای پس از انتخابات 88 پاسخ داد: من به عنوان يكي از آسيب‌ديدگان جنايت كهريزك، ‌اين جنايت را رها نكردم و رها هم نمي‌كنم و وظيفه‌ام را انجام خواهم داد، ولی بايد دانست ضربه‌اي كه به نظام در آن زمان خورد بيشتر از اين حرف‌هاست. برخي افراد مسائل را اصلي و فرعي نكردند و حب و بغض‌هايشان را ملاك قرار دادند اما ما به بركت عاشورا و راهنمايي‌هاي مقام معظم رهبري و عنايات مردم، از اين مسائل گذر كرديم.

اين عضو شوراي عالي جبهه ايستادگي افزود: يك عده متوجه نشدند كه به دشمن سيگنال دادند و طمع او را بيشتر كردند. در اين شرايط، از خودگذشتگي اين است كه هم در روشنگري بكوشيم و هم در انجام وظايفمان دقت كنيم.

وي با بيان اينكه نمي‌شود به دلیل ناملايمات يا جناياتي كه در كهريزك اتفاق افتاد، عرصه را رها كنيم، يادآور شد: خيلي‌ها در دوران جنگ و انقلاب ناملايمات ديدند. شما مثلا فردي مثل شهيد احمدي‌روشن را ببينيد كه به خاطرش چهار هزار نفر تغيير رشته دادند. چرا ما با افتخار، راهی را كه ديگران آمده‌اند، ادامه ندهيم و آن را رها كنيم؟ جواب نسل آينده را چگونه خواهيم داد؟

دانشجويي پرسيد: شما در انتخابات رياست‌جمهوري گذشته به چه كسي رأي داديد، كه روح‌الاميني پاسخ داد: من و پسر من به آقاي رضايي رأي داديم. پسر من اصلا آقاي خاتمي را قبول نداشت. در مورد آقاي ميرحسين هم از لج بعضي‌ها، بحث‌هايي داشت ولي به ميرحسين هم رأي نداد.

در ادامه اين نشست، باز هم درباره مسأله كهريزك از روح‌الاميني پرسیده شد كه وي گفت: يك نفر در جايي به من گفت كه چرا شما گذشتيد؟ به او گفتم من به طور جدي در حال پيگيري از قوه قضاييه هستم و در اين رابطه، من و خانواده‌ام با مقام معظم رهبري ديدار خصوصي داشتيم و ايشان نسبت به ما ابراز لطف داشتند. حالا مگر من بايد در خيابان فرياد بزنم؟ من در حال پيگيري هستم و اين موضوع در چند شعبه در حال پيگيري است. ضمن اينكه من تنها نيستم و خانواده‌هاي ديگري هم در اين قضيه بوده‌اند. خداوند به ما لطف كرد و تاكنون سرافراز بوده‌ايم و ان‌شاءالله عاقبت‌به‌خير شويم و كنترل و تعادل خود را از دست ندهيم.

وي تأكيد كرد: جنايت كهريزك براي دست‌اندركاران شرمندگي ملي داشت و اميدواريم يك زمان ابعاد آن جنايت منتشر شود. جنايتي كه در كهريزك رخ داد، كار خوبي از جهت آزرده ‌خاطر كردن و يادآوري و شرمندگي ملي نبود. شما مي‌توانيد جزیيات آن را در اينترنت پيگيري كنيد.

يكي از دانشجويان پرسيد: آيا شما در انتخابات رأي مي‌دهيد، كه روح‌الاميني گفت: من و خانواده‌ام رأي مي‌دهيم و تا آخرين نفس ايستاده‌ايم؛ نه اينكه نفهميم و فشار به ما وارد نشود ولي اصلي كه طي آن، اين ملت بعد از صد سال به جايي رسيده، حایز اهميت است.

يكي ديگر از دانشجويان در مورد ارزيابي روح‌الاميني از كارنامه احمدي‌نژاد پرسید كه وي پاسخ داد: اگر بخواهم سرجمع بگويم، آقاي احمدي‌نژاد در برخي مواقع ضريب منفي مي‌گيرد البته افراد و جريانات را بايد در جمع ديد. آقاي احمدي‌نژاد در سفرهاي استاني مبدع بود و كار بزرگي انجام داد و ان‌شاءالله دولت آينده با رفع نقاط ضعف اين كار را ادامه دهد. همچنين مقاومت در بحث هسته‌اي و پياده‌ كردن منويات نظام در اين بحث از ديگر نقاط مثبت ايشان است؛ اما اصل قرار دادن برخي مسائل حاشيه‌اي، از جمله مواردي است كه ان‌شاءالله ايشان در يك سال باقي مانده پاسخگوي آن خواهند بود.

روح‌الاميني ادامه داد: جمع كارنامه آقاي احمدي‌نژاد مثبت است اما نمره‌اش بالا نيست. من نمره رفوزگي هم به او نمي‌دهم، چراكه بي‌انصافي است و بي‌انصافي در قضاوت، بد است. انصاف سياسي مي‌گويد در بحث كارنامه احمدي‌نژاد، بايد كارنامه دولت نهم و دهم را هم ديد. به هر ترتيب، احمدي‌نژاد جرأت كرد كادر بسته مديريتي كشور را تكان دهد، ولی برخي جابجايي‌ها حركات خوبي نبود و ناامیدی جوانان يكي از پيامدهاي منفي اين حركات است.

به گزارش ايسنا، اين عضو شوراي عالي جبهه ايستادگي در پاسخ به پرسش يكي ديگر از دانشجويان كه در مورد مسأله نفاق در بين مسئولان پرسيده بود، اظهار كرد: ما دچار دنيازدگي شده‌ايم و اين موضوع از دوران پس از جنگ آغاز شد. از دوره سازندگي تا اصلاحات، دنيازندگي‌مان در بسياري برهه‌ها، موجب شد تا دچار عوارضي شويم و رفتارمان شفاف نباشد. در اين صورت، حرف و عمل‌مان با هم فرق كرد و بايد دانست هر چقدر اين دو با هم فرق داشته باشند آثار بدي دارد اما به هر ترتيب ما به لحاظ سرمايه اجتماعي ذخيره بسياري داريم.

يكي ديگر از دانشجويان هم در مورد وجود آزادي بيان در مجلس از روح‌الاميني پرسيد كه وي گفت: حتما آزادي بيان هست و شما شاهد هستيد براي نخستين‌بار رييس قوه اجرايي را به مجلس احضار مي‌كنند.

دانشجوي ديگري پرسيد: با توجه به جبهه‌گيري‌هاي علي مطهري، آزادي بيان در مجلس نهم كمتر خواهد شد يا بيشتر، كه روح‌الاميني پاسخ داد: بيشتر خواهد شد. اين انتخابات نشان مي‌دهد كه مردم جلوتر از مسئولان هستند، حال مسئولان در مقابل پاسخ‌ مردم بايد كار بيشتر ـ نه در شعار بلكه در عمل ـ داشته باشند و اين موضوع در تمامي قوه‌ها مشهود باشد.

دانشجويي نيز در مورد شروط سيدمحمد خاتمي براي انتخابات سوال پرسيد كه روح‌الاميني اظهار كرد: كجاي دنيا شرط‌گذاري مي‌كنند و مي‌گويند ما براي خود تصميم مي‌گيريم؟ آنها ولو اينكه مي‌گفتند ردصلاحيت مي‌شويم، بايد كانديدا مي‌شدند و مي‌آمدند ولي اشتباه بزرگ تاريخي كردند و اين اشتباه به دنبال اشتباهات بزرگ آنها در طول فتنه 88 بود كه طي آن صف‌شان را از دشمن و ضدانقلاب جدا نكردند.

روح‌الاميني همچنين در برابر پرسشي درباره بحث بي‌طرف بودن شوراي نگهبان پاسخ داد: شوراي نگهبان نه طرفدار احمدي‌نژاد، نه خاتمي و نه هاشمي است. ممكن است در مبادي كارشان نقص باشد ولي اين مساوي با كليت شوراي نگهبان نيست.

دانشجوي ديگري از روح‌الاميني پرسيد: در بين افرادي كه در ليست‌هاي اصولگرايان هستند، شما به چه كساني رأي خواهيد داد، كه وي در پاسخ به اين پرسش گفت: من حتما به افرادي در ليست پايداري و برخي افراد در جبهه متحد رأي مي‌دهم و به برخي از افراد هم در اين دو ليست رأي نخواهم داد و برخي‌شان را حتي اگر ببينم موآخذه خواهم كرد.

يكي از دانشجويان هم درباره شركت طرفداران اصلاح‌طلبان در انتخابات پرسيد كه روح‌الاميني در پاسخ گفت: طرفداران كثير اصلاحات در انتخابات شركت مي‌كنند و در بسياري از شهرستان‌ها افراد شاخص آنها حضور دارند. اگر در روزهاي آتي، سردمداران اين جناح به ميدان نيامدند و ليست ندادند، شما اسم من را عوض كنيد. دعا كنيد آنها بيايند تا اشتباهاتشان را جبران كنند.

اين عضو شوراي عالي جبهه ايستادگي با اشاره به انتخابات 88 اظهار كرد: بحث‌هاي مربوط به انتخابات 88 بايد بدون حب و بغض بررسي شود و اين گونه نباشد كه عده‌اي در اين راستا كاسبي كنند. نباید در اين مسير از رهبري جلو افتاد و يا اينكه از ايشان عقب ماند و نبايد دچار افراط و تفريط شد، چون كساني كه ملازم هستند، نه جلو مي‌زنند و نه عقب مي‌مانند.

وي در پايان با تأكيد بر اينكه «محيط سياسي ما نياز به بازآرايي دارد و بايد اخلاق را در اعمال اجتماعي و سياسي‌مان به منصه ظهور برسانيم، گفت: اگر ما در عمل به اصول برگرديم و در برنامه‌ها ايستادگي و استقامت را مورد توجه قرار دهيم، كشورمان به جايگاه شايسته‌اي خواهد رسيد. بحث منافع ملي، امنيت، اقتدار و عزت ملي از نتايج مشاركت بالا در انتخابات خواهد بود و اي كاش همه سياسيون مثل همه مردم به اين موضوعات اهميت مي‌دادند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟