بابک رشنوزاده در مطلب ارسالی برای «تابناک» نوشته است:
سیمین دانشور هشتم اردیبهشت 1300 خورشیدی در شیراز زاده شد
پدرش محمدعلی دانشور پزشک و مادرش قمرالسلطنه حکمت نقاش و فرهنگی بود.
سیمین درامتحان نهایی دیپلم شاگرد یکم شد و رشته ادبیات دانشگاه تهران را برگزید.وی از 1320 برای رادیو با نام مستعارشیرازی بی نام مقاله می نوشت و در 1327 مجموعه داستان کوتاه "آتش خاموش" را منتشر کرد که نخستین مجموعه داستانی است که به قلم زنی ایرانی منتشر شده است .
در1328 از رساله دکتری خود با عنوان علم الجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن 7 قمری با راهنمایی دکتر فاطمه سیاح و استاد بدیع الزمان فروزانفر دفاع کرد.
سال پیش از آن در راه تهران به شیراز با جلال آل احمد آشنا شد .که با کش وقوس فراوان به ازدواج انجامید (1329) در 1331 با دریافت بورس تحصیلی به دانشگاه استنفورد رفت ودر آنجا 2 سال در زمینه جمال شناسی مطالعه کرد.
پس از بازگشت به ایران به تدریس پرداخت .تا درسال1338 استاد دانشگاه هنرتهران شد. اندکی پیش از مرگ همسرش جلال رمان سوشون را منتشر کرد که خود حادثه ای در رمان نویسی ایران بود و به هفده زبان دنیا ترجمه و از پرفروشترین رمان ها شد.
(1348) پس از آن آثار زیادی نوشت و ترجمه کرد. سیمین صادقانه زیست.وصادقانه نوشت و حتی از مرگ جلال به صراحت سخن گفت و از راستگویی نپرهیخت و حتی "سنگی بر گوری " آل احمد را به چاپ رساند و خودکاری یلانه بود. پیش از انقلاب سیداحمد خمینی در خانه ایشان پنهان شده بود و پس از انقلاب با امام خمینی با اعضای کانون نویسندگان دیدار کرد.
خاطره ی سیمین دانشوراز امام موسی صدر: " موسی صدرخیلی خوش تیپ بود.حالا لیبی (قذافی) یا گمش کرده یا کشتدش) نمیدونم غروب بود موسی صدر اومد درزد.اون یکی از زیباترین مردهای دنیا بود.چشمهای خاکستری،درشت،زیبا.لباس آخوندیش هم شیک. از سینه کفتری ها. من در رابازکردم . گفتم ببینم شما امامی ... پیغمبری ...تو حق نداری اینقدر خوشگل باشی. گفت : جلال هست ؟ گفتم آری بیا تو.اومدتو.نیما که همیشه اینجا بود...دیگه من نرسیدم چای به نیما بدم. نیما تو خاطراتش نوشته که سیمین محو جلال امام موسی صدرشد و چای ما را خودش نداد و منم چای نخوردم. موسی صدرسه چهار روز اینجا موند.نیما خیلی حسودیش شد .نیما خیلی وسواسی بود. باید چای را خودم می ریختم. تفاله نداشته باشد.... بعد ما رفتیم قم. او رئیس نهضت امل درلبنان بود. " سو شون را او به عربی ترجمه کرد. آورده بود برامون." بانوی قصه گوی ایرانی در 18 اسفند 1390 خود قصه شد...
«تابناک» مطالب اختصاصی و گردآوری شده توسط خوانندگان محترم را در قالب جدیدی با عنوان «نگاه شما» منتشر خواهد کرد.مخاطبان محترم می توانند مطالب دلخواه خود را در موضوعات مختلف، به آدرس negaheshoma@tabnak.ir ارسال نمایند.مخاطبان محترم برای ارسال مطالب خود باید چند نکته را در نظر داشته باشند:1. این قالب جدید برای ارائه و معرفی «نگاه بییندگان به تمام موضوعات» می باشد.2.مطالب اختصاصی یا گردآوری شده می تواند در قالب: ایده ، فیلم، عکس، گزارش تحلیلی، گزارش خبری، کاریکاتور و... باشد.3. مطالب ارسال شده حتی الامکان با ذکر نام و نام خانوادگی فرستنده باشد.4. موارد ارسالی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین جاری نداشته باشد.5. مطالب ارسالی به زبان و فونت فارسی باشد.6.مطالب ارسال شده حتی الامکان حاوی اطلاعات دقیق باشد.مشخصات فنی1. از ارسال تصاویر در متن فایلهای word خودداری شود.2. حجم فایل تصویری ارسالی( به صورت gif یا jpg ) بیشتر از 5 مگابایت نباشد.3. حداکثر حجم فایل صوتی یا ویدیو پنجاه مگابایت باشد. (نوع فایل: wmv, flv, wav, mp3, wma)
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.