انتشار خبر «
رنجهای هفت ساله دختر رامهرمزی» همان و سرازیر شدن ایمیلها، نظرات کاربران و حتی تماسهای تلفنی به تحریریه همان؛ کار به جایی رسید که یک پزشک ایرانی ساکن ینگه دنیا هم با تماس تلفنی از قصد آمدنش به تهران و آمادگی برای جراحی مهسا بگوید.
به گزارش «تابناک»، هشت، نه روز بیشتر از زمانی که ماجرای مهسای هفت ساله و مشکل خاصش را برایتان نوشتیم، نمیگذرد که خوشبختانه در این مدت اندک، چنان تحول شگرفی برای این دختر و خانوادهاش رخ داده که فراموش شدنی نیست؛ مهسا به تیغ جراحان سپرده شد و به امید خدا به زودی به زندگی عادی خواهد رسید؛ غذا خوردن بیدغدغه، حرف زدن بیدردِ دندان، مدرسه رفتن و ... .
البته این تنها خبر خوش ماجرا نیست، چرا که قرار است زندگی برادرش هم به زودی صدادار شود؛ بدین ترتیب که تا چند هفته دیگر، کار درمان این پسر ناشنوا نیز با کاشت یک اندام مصنوعی حلزونی به انجام خواهد رسید تا «صدا» به دنیای برادر بزرگ مهسا و شادی به خانوادهشان راه یابد.
مهسا در کنار برادر بزرگترش علیرضا که ناشنوایی مانع تحصیلش شده است.
تشکیل کمیته سه نفره برای کمک به خانواده رامهرمزیاز انتشار روایت ماجرا به روایت خبرنگار پایگاه خبر شوشان تا نخستین تماسها برای دریافت اطلاعات تکمیلی این خانواده و سرانجام کمک به این هموطنانمان زمان زیادی لازم نبود؛ چیزی نزدیک ساعت 9 شامگاه روز جمعه تا نخستین ساعات اداری فردایش یعنی شنبه.
اینجا بود که مسئولان استانی به سرعت برای یافتن این خانواده دست به کار شدند و باز انتشار خبر در دیگر سایتها و روزنامهها موجی سبب شد که اثرات زیبای آن به سرعت به خانواده محروم رامهرمزی هم رسید. بدین ترتیب، کمیتهای متشکل از استانداری خوزستان، کمیته امداد استان و البته دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شد تا به وضعیت این خانواده رسیدگی کرده و مشکلات فرزندان بیمارشان را تدبیر کند.
در این راستا، دیدار استاندار، پزشکان و دیگر مسئولان با خانواده مهسا رقم خورد تا کار درمان به سرعت آغاز شده و رنج این خانواده کوتاه شود. اینجا بود که بیمارستان نفت اهواز، میزبان نخستین مرحله درمان شد و در نخستین گام، کام مهسا به تیغ سپرده شد.
مادربزرگِ پدری مهسا و پدر بزرگِ مادریاش عموزادهاند و به اصطلاح پزشکی، ازدواج پدر و مادر مهسا و علیرضا از نوع چهارم ازدواجهای فامیلی محسوب میشود و ریشه درد همینجاست.
جراحی مهسا به معنای پایان درمان وی نیستدکتر فرهاد کلانتری، رییس بیمارستان نفت اهواز در این باره گفت: پس از آگاه شدن از مشکل مهسا، از پدر وی خواستیم که همراه دخترش به بیمارستان بیاید تا توسط پزشک متخصص معاینه شود.
وی افزود: پس از معاینه مهسا و گذراندن مراحل بستری، شکاف کام وی را عمل جراحی کردیم که خوشبختانه با موفقیت انجام شد؛ البته این به معنای پایان درمان بیمار نیست.
دکتر کلانتری در ادامه گفت: البته مشکل مهسا، تنها با این عمل حل نمیشود و این پایان کار نیست. چندین عمل دیگر در ناحیه دهان و همچنین بینی وی لازم است که البته انجام آنها با توجه به پایین بودن سن بیمار در شرایط کنونی شدنی نیست.
وی در ادامه با تشکر از پزشک معالج مهسا گفت: بهترین لحظه برای تیم جراحی مهسا لبخندی بود که پس از عمل بر لبان پدر وی نشست؛ البته مهسا هم اکنون تحت درمان است و ما همچنان پیگیر مشکل وی خواهیم بود.
تصویری از مراحل جراحی کام دهان مهسا
مشکل مهسا از نوع حاد استدکتر اقبالزاده، متخصص گوش و حلق و بینی و البته پزشک معالج مهسا نیز درباره این جراحی به خبرنگار «شوشان» گفت: مشکل مهسا، بیماری مادرزادی است؛ به این ترتیب که عارضهای به صورت شکاف در کام بیمار پدید آمده و ممکن است بخش نرمِ کام دچار مشکل شده یا بخش سخت آن درگیر شود. البته گاه ممکن است، درگیر بودن کامِ سخت دندانها را هم در بر بگیرد که مهسا دقیقا با چنین مشکلی داشت.
وی افزود: معمولا این عارضه را پیش از آنکه کودک شروع به حرف زدن کند، عمل میکنند، چرا که در غیر این صورت حرف زدن برای کودک مشکل خواهد بود.
پزشک معالج مهسا با موفقیتآمیز خواندن این عمل گفت: در عملی که روی مهسا انجام شد، این شکاف بسته شد تا از این راه، کودک خوردن و حرف زدن را آسانتر انجام دهد.
اکنون نخستین گام به خوبی برداشته و البته اشتیاقمان برای شنیدن آغاز درمان علیرضا دو چندان شده است. اینجاست که جا دارد، یادآوری کنیم که پیگیر درمان این عزیزان بوده و مراتب تشکر و قدردانی خودمان را از همه کسانی که ابراز محبت نموده و در درمان مهسا نقش داشتهاند، اعلام میداریم.