به گزارش ايسنا، هلنا مولين والدز در اولين نشست خبري شهرداري و مدير هماهنگ كننده كميسيون شهرهاي آماده جهان كه در شهرداري برگزار شد، افزود: ايران جزء اولين كشورهايي است كه ساز و كار شهر آماده را ايجاد كرده و در ايجاد سند، سرمايهگذاري در بخش صنعتي و مالي و اجرا فعاليتهاي سازمان مديريت بحران به عنوان هماهنگ كننده نقش موثري داشته است.
وي تصريح كرد: از سال گذشته برنامه شهرهاي ايمن در سطح بينالمللي شروع شده كه هدف آن تقويت شهرها در برابر حوادث به موازات سياستها و سرمايهگذاريهاي كلان بلايا بوده است كه با حوزههاي خانوادگي و حفظ اكوسيستم در محيط انساني مرتبط است.
مولين والدز ادامه داد: يكي از راههاي موثر كاهش خطرپذيري، همكاري مسوولان ملي و محلي بوده كه فعاليتهاي شهرداري در كنار ساير سازمانهاي فرهنگي و اقتصادي قرار دارد.
وي با بيان اينكه در زمينه ايمن سازي شهري، مشهد پيشرو است، عنوان كرد: در سطح بينالمللي ما از تجربيات و دستاوردهاي مشهد به عنوان شهر ايمن استفاده كرده و مشهد را به عنوان شهر ايمن ثبت كردهايم.
مولين والدز ابراز كرد: سازمان ملل متحد و ايران سند جامع پنج سالهاي را از امسال امضا كرده تا فعاليتهاي خود را در حوزه كاهش بلاياي طبيعي ارائه كنند.
وي تصريح كرد: بخشي از كمپهاي جهاني ما از طريق شبكهاي از شهرهاي مختلف و مسوولان اصول ايمن سازي شهرها را شناسايي ميكنند، همچنين شبكه مشابهاي با مسوولان دولتي در موضوعات مختلف داريم و از مشهد تقاضا داريم كه به اين شبكه بپيوندد.
مدير و هماهنگ كننده كميسيون شهرهاي آماده جهان تصريح كرد: سازمان ملل متحد موضوع كاهش خطرپذيري بلايا را از 10 سال پيش آغاز كرده و از 2 سال پيش كاهش خطرپذيري شهري مد نظر بودهاست.
وي اظهار كرد: در كميسيون برنامههاي جهاني كه از سال 2010 اجرا شده است، به دنبال سه هدف هستيم كه شامل توسعه و تقويت تعهدات دولتها در سطح ملي و محلي به منظور اولويتدهي كشورها به موضوع ايمنسازي، انجام دادن سرمايهگذاري به نحو احسن و بنا كردن ساختمانها به نحو ايمنتر است.
مولين والدز ابراز كرد: در بحث اول ما به دنبال توسعه و تقويت تعهدات دولتها در سطح ملي و محلي هستيم تا موضوع كاهش خطرپذيري و ايمنسازي به عنوان يك اولويت در كنار ساير اولويت كشورها قرار بگيرد، در بخش دوم موضوع سرمايهگذاري هوشمندانه مطرح است و منظور اين است كه با تحقيق و بررسي و در نظر گرفتن خطرات بالقوه به منظور بالا بردن بازدهي برنامهها عمل كنند و بخش سوم ساخت و ساز است كه با برنامهريزي، اجرا و نظارت بر ساخت ساختمانها بتوانيم به روش بهتر كار كنيم تا با خطرپذيري كمتر و ايمني بيشتر جان افراد را تضمين كنيم.
وي خاطرنشان كرد: ما امروز در شهر مشهد هستيم، زيرا مشهد اولين شهر ايران بود كه به اين كميسيون پيوست و به خاطر اقدامات آن نامزد اهدا جايزه ساساكاوا شده و به عنوان يك مدل جهاني در مديريت بحران مطرح شده است.
مولين والدز ادامه داد: در حال حاضر هزار و 100 شهر و شهرداري در جهان عضو كميسيون هستند كه 21 شهر به عنوان مدل و نمونه مطلوب انتخاب شدند و من مشهد را به عنوان يكي از 22 شهر پيشنهاد ميكنم تا تجارب مشهد به ساير شهرها منتقل شود.
وي اظهار كرد: اگر شهرها بخواهند به كميسيون بپيوندند بايد اصولي مانند سازماندهي و مشاركتهاي مردمي، تامين بودجه مناسب، برنامهريزي جهت كاهش خطرپذيري بلايا و ساختوساز ايمن، ايمني مدارس، آموزش، اطلاعرساني، حفاظت از اكوسيستم و محيط زيست، هشدار سريع و به موقع براي مقابله با حوادث، مديريت اضطراري از بلايا و نهايتاً بازسازي بعد از وقوع حوادث بخصوص كمك به جمعيت آسيب ديده را انجام دهد.
مولين والدز بيان كرد: براي اينكه ساير شهرها رسما به اين كميسيون بپيوندد، بايد دو اصل ارسال نامه از شهرداري و ارائه مشخصات عمومي شهر را رعايت كنند كه از اين طريق ساير شهرها با ويژگي و مشخصات ساير شهرها آشنا ميگردند.
وي در پايان گفت: سه اكتبر به عنوان روز كاهش خطرپذيري بلايا نامگذاري شده كه ايران نيز به اين مناسبت هفتهاي را انتخاب كرده است كه هر سال با موضوعي خاص برگزار ميشود و موضوع امسال زنان به عنوان نيروهاي نامرئي و منابع مهم در تمام عرصهها بخصوص حوزه بحران است.