گفته‌‌ها و ناگفته‌های روزنامه‌های صبح امروز

لبخند هیأت ایرانی و واکنش مثبت غرب

در حالی که موضوع گرانی و عوامل آن به بحث مشترک سران سه قوه هم کشیده شده، چهار تیتر از هشت تیتر صفحه نخست روزنامه کیهان به معضل بحران اقتصادی در غرب می‌پردازد!
کد خبر: ۲۵۶۰۶۸
|
۱۷ تير ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۸ 07 July 2012
|
50362 بازدید
|
در حالی که موضوع گرانی و عوامل آن به بحث مشترک سران سه قوه هم کشیده شده، چهار تیتر از هشت تیتر صفحه نخست روزنامه کیهان به معضل بحران اقتصادی در غرب می‌پردازد؛ اما با این حال، موضوع نشست سران سه قوه درباره گرانی به موضوع سرمقاله امروز این روزنامه به قلم حسین شریعتمداری تبدیل شده است.

شریعتمداری در «مانور موش‌ها» به یکی از ترفندهای دشمن با نام «آدرس غلط» در جنگ‌های نرم و سرد اشاره می‌کند و می‌گوید: نسبت دادن گرانی‌ها و اوضاع اقتصادی کنونی به تحریم‌ها و اثرات اقتصادی آن، یکی از ترفندهای دشمن در دادن آدرس غلط به ماست، چرا که «در این باره گفتنی است که تحریم‌های اقتصادی اگر چه در پیدایش پدیده گرانی بی‌تأثیر نیستند، اما نقش و ضریب اثر آن‌ها در حد و اندازه‌ای نیست که گرانی لگام گسیخته و «جهشی» بسیاری از کالا و خدمات ضروری و مورد نیاز مردم را در پی داشته باشد. مخصوصا اینکه در برخی از موارد، قبل از عملیاتی شدن فلان تحریم اقتصادی، شاهد افزایش بی‌رویه و غیرمنطقی شماری از کالا و خدمات مورد نیاز مردم بوده و هستیم که پیش از این به آن پرداخته‌ایم و در این نوشته، نکته دیگری را دنبال می‌کنیم و آن، چرایی ارائه این آدرس غلط است».

وی دو گروه در ایران را به دامن زدن به این موضوع متهم می‌کند: «مأموریت بخش اول از جریان مرموز یاد شده، یعنی ضدانقلابیون تابلودار و ستون پنجم پنهان یا شناخته شده‌ ـ ولی بعضا به حال خود‌‌ رها شده ـ دشمن، معرفی تحریم‌ها به عنوان علت اصلی گرانی‌هاست. شواهد موجود حکایت از آن دارند که مأموریت این بخش در همین نقطه به پایان می‌رسد، چرا که اگر در این مأموریت موفق شوند ـ که می‌دانیم و تجربه کرده‌ایم نمی‌شوند ـ به آمریکا و متحدانش برای رهایی هر چند نسبی از رسوایی ناشی از بی‌اثر بودن تحریم‌ها کمک کرده‌اند! اما بخش دوم، یعنی طیف اصلی این جریان مرموز که متأسفانه در برخی از مراکز تصمیم ساز و سیاست‌پرداز نفوذ کرده‌اند، در نقطه مشترک مورد اشاره متوقف نمی‌شوند.

این طیف ـ به گواهی شماری از شواهد و قرائن موجود‌ ـ در پی آن است که با سخت شدن معیشت مردم، راه کار مؤثر برای برون رفت از آن را، مذاکره و رابطه با آمریکا معرفی کند! چرا؟! به یقین همه دست‌اندرکاران اصلی طیف یاد شده دشمن نظام و اسلام و انقلاب نیستند، بلکه برداشت غلطی از مذاکره و رابطه با آمریکا دارند و از آنجا که نشان داده‌اند افرادی کم‌دان، ولی در‌‌ همان حال، بلندپرواز و خودبزرگ بین هستند، از یک سو مذاکره و رابطه با آمریکا را به خیال خام و توهم‌پرداز خود، راهکار تلقی می‌کنند و از سوی دیگر، به علت روحیه خودبین و شهرت طلب خویش، اصرار دارند که این ـ به زعم آنها ـ رخداد استثنایی! به نام آن‌ها ثبت شود!».

شریعتداری در پایان می‌نویسد: «در این باره گفتنی‌های فراوانی هست که به فرصتی دیگر می‌گذاریم و در پایان نوشته پیش روی به این نکته بسنده می‌کنیم که گرانی لگام گسیخته کنونی به آسانی قابل مهار کردن است مثلا ـ و فقط مثلا ـ چرا در پیگیری یکی از علت‌های گرانی گوشت مرغ به این ماجرا توجه نمی‌شود که فلان کشتی حامل محموله مورد نیاز مرغداری‌ها، نزدیک به هفت ماه در سواحل کشورمان روی آب بوده است و آقایان «م» و «الف» دو سرمایه‌دار کلان که با گشاده دستی برخی از مسئولان میانی، انحصار واردات این کالا را بر عهده دارند، تخلیه محموله کشتی را با انگیزه فروش گرانتر آن تا هفت ماه به تأخیر انداخته‌اند؟! و...».

روزنامه ایران نیز همین نکته آخر یادداشت شریعتمداری را به گونه‌ای دیگر دستمایه گزارش یک خود قرار داده و در گزارشی با نام «سودجویی بزرگ در بازار مرغ» می‌نوسد: «طی ماه‌های گذشته، پنجاه هزار تن کنجاله سویا که با قیمت ۸۳۰ تومان جهت کمک به مرغداری‌ها به یکی از تشکل‌های تولیدی تحویل شده بود، در بازار با قیمت بالای ۱۶۰۰ تومان فروخته شد، فروش آزاد کنجاله‌هایی که با ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی وارد شده بود، ۳۸ میلیارد تومان سود ناسالم عاید فروشندگان کرده است. تشکل دریافت‌کننده کنجاله اسامی مرغدارانی را به عنوان تحویل‌گیرنده به دستگاه ذیربط ارائه داده که طی دو ماه گذشته، حتی یک قطعه جوجه‌ریزی انجام نداده‌اند. دولت به زودی با عرضه مرغ ارزان قیمت وارداتی، بازار را ساماندهی می‌کند».
 
مصاحبه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با سایت شفقنا و پیش کشیدن بحث تشکیل شورای فقهی که چهار سال پیش از سوی ایشان مطرح شده بود، هم به چشم روزنامه‌های اصلاح طلب اعتماد و آرمان جالب آمد و به تیتر یک این دو روزنامه تبدیل شد.

اعتماد در مطلبی به نام «شورای فقهی برای مسائل عمده مدیریتی از ضروریات زمانه است»، نوشت: «هاشمی در این مصاحبه، جایی است که او با تأکید بر اهتمام به فقه مقارن تأکید می‌کند که فقه مقارن از نوآوری‌های ما نیست. می‌دانید که شیخ طوسی و سیدمرتضی فقه مقارن می‌نوشتند. الان کتاب‌های فقه مقارن ما مال آنهاست و ما دنباله‌رو آن‌ها هستیم.

هاشمی‌ رفسنجانی که یک بار دیگر و در سال ۸۷ بحث تشکیل شورای اجتهاد یا شورای فقهی را مطرح کرده بود، بار دیگر در این گفت‌وگو، پیشنهاد پیشین خود را مطرح کرده و می‌گوید: تخصصی شدن اجتهاد، تخصصی شدن تقلید در بعضی مسائل، شورای فقهی برای مسائل عمده مدیریتی کشور و همراهی علمای اهل‌ سنت و شیعه در دانشگاه‌ها، میزگرد‌ها، اجلاس‌ها‌ و همایش‌ها از ضروریات زمانه است. باید در دانشگاه‌ها کلاس‌های مخلوط از دانشجویان شیعه و سنی با استادان شیعه و سنی تشکیل شود که اگر این اقدامات را داشته باشیم، می‌توانیم به وحدت جهان اسلام امید ببندیم».

سوریه و تحولات آن هم امروز به موضوع بسیاری از روزنامه‌ها بدل شده بود. شرق و دنیای اقتصاد، به مصاحبه بشار اسد با یک روزنامه ترکیه‌ای اشاره کرده‌اند و جمهوری اسلامی، هشدار مسکو به غرب درباره اجلاس ضد سوری پاریس را دستمایه گزارش یک خود قرار داده و نوشته است: «به گزارش خبرگزاری «یو.پی.آی» از مسکو، رسانه‌های روسیه افزودند: لاوروف همچنین گفت: پیشنهاد کشورهای غربی برای اعطای پناهندگی سیاسی به «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه توسط مسکو مضحک است. لاوروف ابراز داشت: پیشنهادهای کشورهای غربی، هیچ چیز جدیدی در بر نداشت و سوری‌ها خودشان باید راه‌حلی برای ناآرامی‌های داخلی پیدا کنند».

برگزاری نشست کار‌شناسان در استانبول هم گویا نتایج مثبتی داشته؛ آنچنان که روزنامه‌های صبح امروز با نگاهی مثبت به آینده مذاکرات نگریسته‌اند. تهران امروز نوشت: «توافق دوباره برای ادامه مذاکره هسته‌ای» و گزارش داد: خبر مقامات روسیه و چین از پیشرفت قابل توجه مذاکرات، لبخند هیأت ایرانی و واکنش مثبت غرب».
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۹۲
انتشار یافته: ۱۵
اقاي بينام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
من اين حرفا سرم نميشه فكري به حال گراني كنيد هر روز بيشتر از ديروز داريم له ميشيم.....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
ما دهه شصتی ها چه گناهی کردیم. که شدیم موش آزمایشگاهی.
همه چی روی ما آزمایش شده.
علي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
ايا اطلاع داريد كه مرغ علاوه بر كراني جند روزيست توی شيراز كمياب شده . و براي خريدن يك كيلو مرغ بايد چند ساعت وقت بكذاري . اين مقالات و صحبتها دردي از مردم حل نميكه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
حالاكمتر بخوريم مي ميريم؟ دور شكم مردم رو نگاه كن .چند درصد مردم اضافه وزن دارند؟. يك بخش مهمي از مردم كه اصولا دور شكمشون خيلي قطور شده .
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
من هم از شیرازم و کمیابی مرغ تایید می شه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
این 50000 تن کنجاله معادل 1 درصد نیاز 5 میلیون تنی کشور به کنجاله هست! اول از همه این سوال باید جواب داده بشه که چرا در تولید کنجاله خودکفا نشدیم که با یک نوسان، قیمت مرغ به این صورت بالا و پائین بره! مورد بعدی این که اگر قرار باشه با 1 درصد کاهش کنجاله در بازار قیمت اینطوری بالا بره پس اگر تحریم واقعی بشیم اوضاع به چه صورت خواهد بود؟! حتما قیمت مرغ از طلا هم بیشتر میشه! بهتر واقعیت ها رو ببینیم.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
این مطالب چه ربطی به لبخند هیات ایرانی و واکنش غرب داشت !!!؟؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
اغلب تیترها فقط جذاب انتخاب میشن نه مربوط
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
آقای محترم
ما نمیتونیم مثل کره شمالی زندگی کنیم.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
مقاله جالب اما مطابق معمول ، یکسویه ای است . برای خواننده ای که کمی در جریان اخبار بروز دنیا باشد و خود را در هیاهوهای معمولی و روزمره داخلی و خارجی غرق نکرده باشد کاملا روشن است که با توجه به تجمیع منافع شرق و غرب در تحولات منطقه و مخصوصا سوریه ، این ما نیستیم که وقت می خریم بلکه این دنیای غرب و تامین منافع و انجام داد و بسد های شرق و غرب و روند همراه با تعادل نسبی تحولات سیاسی - اقتصادی - نظامی منطقه ای و جهانی است که نیاز به وقت دارد و در واقع دنیای غرب به دنبال خرید وقت است و ساده لوحانه و خودگول زنی است اگر در مقابل توان و تجربه و تجمیع کشورهای مقابل از یکسو و با توجه به مشکلات و مسائل داخلی از سوی دیگر دائما و در همه مسائل و مقاطع خود را در موضع برتر حس کنیم و تصور کنیم که لبخند مذاکره کنندگان ایرانی واکنش مثبت غرب را بدنبال خواهد داشت چرا که روند تحولات و سیاستها نشان می دهد که غرب دیگر در ایران حتی نیازی به سری که لب داشته باشد ندارد چه رسد به اینکه آن لب لبخند بزند و جواب مثبت هم بگیرد ...
کمال
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
مرغ مرغ مرغ ....... بابا یه خورده تحمل ....
به فکر اینده هم باشین کوتاه بیایم شدیم الان انرژی هسته ای فردا جزایر مون پس فردا خدا می دونه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
ما که دیگه لبخند هم از لبامون جمع شده جواب زن وبچمون تشر و فحشه خوشبحال کسانی که هنوز لبخند دارن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
روزنامه کیهان داره سعی میکنه به خواننده بگه اونور اب خیلی وضعیت خرابه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
امروز بابام رفت 2 تا دونه مرغ لاغر مردنی گرفت 30 هزار تومن....!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟