یک عکاس دفاع مقدس با بیان خاطره یکی از عکسهایش گفت: مشاهده شور و اشتیاق مردم به برادران رزمنده و آن احساس مسئولیت نسبت به مسئله جنگ، برایم بسیار جالب بود. خانمها النگوها و حتی گردنبندهای طلای خود را بیهیچ دریغی اهدا میکردند.
به فارس (باشگاه توانا)، دفاع هشت ساله ایران، در کنار رنگ و بوی نظامی که به خود گرفته بود، یک دفاع مردمی نیز بود. مردمی که بسیج شدند و اگر یک نان در سفره داشتند، نیمی از آن را به جبهه میفرستادند. «اباصلت بیات»، عکاس انقلاب و دفاع مقدس، عکسی را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است که جلوه ایثارگری مردم را در حمایت از برادران رزمنده خود به نمایش میگذارد.
زنانی که النگوهایشان را به جبهه کمک کردند
اباصلت بیات در گفتوگو با فارس درباره این عکس میگوید: در دوران جنگ زن و مرد و کودک همه و همه در کمک به جبهه مشارکت داشتند. یکبار که برای عکسبرداری به نمازجمعه رفته بودم، بعد از اقامه نماز از مردم خواسته شد تا به جبهه کمک کنند.
مشاهده آن شور و اشتیاق مردم به برادران رزمنده و آن احساس مسئولیت نسبت به مسئله جنگ، برایم بسیار جالب بود. خانمها النگوها و حتی گردنبندهای طلای خود را بیهیچ دریغی اهدا میکردند.
این عکس که مربوط به سال 1361 در دانشگاه تهران است، خانمهای خانهداری را نشان میدهد که پساندازهای خود را به جبهه اهدا میکنند.
این عکس به اعتقاد من، جلوه هماهنگی و همدلی مردم با امام و رزمندگان و جبههها بود. آنها انگار اتصال معنوی با جبهه داشتند. آنها گاهی این شعار را هم سر میدادند که «حمایت حمایت، از فرزندان خود در جبهههای حق علیه باطل».
من بارها شاهد اینگونه صحنههای همدلی و ایثار مردم در راه آرمانهای انقلاب اسلامی در طول هشت سال دفاع مقدس بودم.