به گزارش ايسنا، احمد قلعهباني در كنفرانس راهكارهاي تحول نظام توسعه و بهرهبرداري در بخش بالادستي نفت و گاز گفت: از زمان ابلاغ برنامه پنجم توسعه، گروههايي براي اجراي مطلوب اهداف اين برنامه از جمله ازدياد برداشت، راهكارهاي تحول نظام توسعه و بهرهبرداري در بخش بالادستي نفت و گاز و افزايش توليد نفت و گاز تشكيل شد.
وي با اعلام اينكه برنامه جامع ازدياد برداشت توسط هيات مديره شركت ملي نفت تصويب شد، گفت: انعقاد قرارداد با يك كنسرسيوم دانشگاهي در زمينه ازدياد برداشت در راستاي اين برنامه انجام شده است.
رييس كنفرانس راهكارهاي تحول نظام توسعه و بهرهبرداري بالادستي نفت و گاز با اشاره به تحريمهاي صورت گرفته عليه صنعت نفت اظهار كرد: با وجود تمام تنگناها، ايران دستاوردهاي مهمي در شرايط تحريم به دست آورده كه حفظ ظرفيت توليد با وجود رسيدن به نيمه دوم عمر ميدانهاي نفتي، توسعه فعاليتهاي اكتشافي و رساندن ذخاير نفتي ايران به 155 ميليارد بشكه و گاز به 35 تريليون مترمكعب و كشف نفت در درياي خزر از جمله اين موارد است.
وي همچنين با اشاره به خروج شركتهاي نفت بينالمللي و عدم همكاري بانكهاي خارجي گفت: با وجود چنين شرايطي توانستيم بالاترين ارقام سرمايهگذاري را جذب كنيم، همچنين در حال حاضر 17 فاز در پارس جنوبي بدون كمك شركتهاي خارجي در حال توسعه است، ضمن اينكه تامينكننده طرحهاي بالادستي نفت و گاز كشور توسط منابع ايراني صورت گرفته است.
قلعهباني با اعلام اينكه 98 درصد از ميادين مشترك تعيين تكليف شده است، گفت: به زودي تكليف دو درصد باقيمانده نيز مشخص خواهد شد.
معاون وزير نفت با اشاره به اينكه صد سال گذشته با روشهاي متعارف توليد نفت انجام ميشد، اظهار كرد: استمرار اين روشها ممكن نيست و بايد روشهاي جديد جايگزين شوند.
رييس كنفرانس راهكارهاي تحول نظام توسعه و بهرهبرداري بالادستي نفت و گاز منابع نفت و گاز را سرمايه اصلي كشور ندانست و افزود: سهم اصلي دانش، فنآوري و نيروي متخصصي است كه بايد در صنعت نفت ايجاد شود.
مديرعامل شركت ملي نفت ايران افزود: ايران نيز ميتواند مانند برخي از كشورها، شركتهاي متعدد نفتي داشته باشد كه هم در داخل و هم در خارج از كشور فعاليت كند.
به گفته وي براي انجام چنين كاري نيازمند تجربه ساير كشورها مانند كانادا، استراليا، مالزي هستيم.