عضو کمیسیون اجتماعی مجلس٬ با تأکید بر اینکه مسئولان باید بیخطر بودن استفاده از وایتکس را به مردم اثبات کنند٬ گفت: وزارت بهداشت بهعنوان متولی سلامت کشور باید درباره اجرای این طرح هر چه سریعتر اعلام موضع کند.
ایرج عبدی در گفتوگو با خانه ملت٬ در واکنش به اظهارات مسئولان استاندار و آبفای شهر تهران مبنیبر اجرای طرح جایگزینی آب ژاول (وایتکس) به جای کلر و ادعای بیخطر بودن این ماده برای بدن انسان٬ اعلام کرد: در تمام دنیا ضدعفونی کردن آب نوشیدنی با کلر انجام میشود٬ حال معلوم نیست که مسئولان به چه علت و با چه دلیلی اقدام به این کار کردند.
نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی٬ ادامه داد: کلر مادهای است که در تمام دنیا استفاده شده که باید با ویژگی و میزان خاصی به آب اضافه شود. از اینرو مسئولان چگونه میخواهند به جای این ماده که خودش مضر است مادهی خطرناک دیگری را جایگزین کنند؟
وی درباره تبعات استفاده از وایتکس به جای کلر در آب شهر تهران٬ توضیح داد: ماده کلر بهعلت اینکه فرار است و در آب نمیماند آسیب کمتری به بدن انسان میرساند٬ این در حالی است که وایتکس یا همان ژاول خاصیت محلولی دارد و در آب حل میشود.
این نماینده مجلس نهم٬ با تأکید بر اینکه مسئولان باید بیخطر بودن استفاده از وایتکس را به مردم اثبات کنند٬ گفت: این موضوع تنها با ارائه مدارک و مستندات علمی محقق میشود.
عبدی با اشاره بر اجرای طرحهایی که با سلامتی انسان ارتباط دارد ونیازمند تأیید وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش پزشکی است٬ افزود: حال باید معلوم شود که چرا تاکنون مسئولان این وزارتخانه درباره طرح جایگزینی آب ژاول به جای کلر صحبت نکردهاند؛ از اینرو وزارت بهداشت باید هر چه سریعتر اعلام موضع کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس٬ با اعلام اینکه هر چیزی و مادهای را نمیتوان در آب آشامیدنی مردم استفاده کرد٬ بر لزوم اقدامات کارشناسی از سوی مسئولان تأکید داشت.
مدیر نظارت بر بهداشت آبفای تهران از جایگزین کردن «آب ژاول» به جای «کلر» در آب تهران خبر داد؛ این درحالیاست که برخی از کارشناسان صنایع غذایی تأکید کردند که آب ژاول، همان وایتکس بوده که این بار قرار است به جای شیر در آب شرب تهرانیها ریخته شود.
بر اساس اظهارات مسئولان وزارت بهداشت٬ درمان و آموزش پزشکی آلودگی غذا در ایران سالانه جان ۳۵ هزار نفر را میگیرد و میلیاردها تومان خسارت اقتصادی به بار میآورد.
وایتکس (به علت دارا بودن ترکیبات اسیدی در آنها) گاز کلری از آنها متصاعد میشود که در صورت استنشاق این گاز، راههای هوایی بدن شدیدا تحت تأثیر قرار گرفته و در آنها ورم و التهاب ایجاد میشود.
متاسفانه دستگاه تنفسی مخاط به گونهای است که وقتی استنشاق صورت بگیرد گاز کلر یا ماده وایتکس در آن قسمت نفوذ کرده و ما توان شستوشوی این نقاط را با آب نداریم؛ پس بهترین کار مراجعه به مراکز درمانی، استفاده از درمان های دارویی ضدالتهابی و یا اکسیژن و در موارد شدیدتر بستری شدن در بیمارستان است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.