دلايل پيروزي ليبرالها در انتخابات ليبي

تايم در تحليل خود مي افزايد مناسبات قبيله اي انتخابات پارلماني را تحت الشعاع قرار داد و همچنين ائتلاف گسترده ليبرالها و عدم تجربه کافي مردم ليبي در پيروزي ليبرال بسيار تاثيرگذار بوده است.
کد خبر: ۲۵۹۱۱۶
|
۲۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۴ 19 July 2012
|
9301 بازدید
رويکرد محمود جبريل رهبر ليبرالهاي ليبي بر قانونگذاري بر اساس قوانين اسلام از عمده دلايل پيروزي اين حزب بوده است.

به گزارش خبرگزاري آريا نشريه تايم در گزارشي به بررسي شکست اسلام‌گرايان در انتخابات پارلماني ليبي پرداخته و مي‌نويسد: پس از برگزاري انتخابات پارلماني در کشورهاي مصر و تونس که با پيروزي اسلام گرايان همراه بود اين بار نيز انتظار مي رفت در ليبي نيز اسلامگرايان پيروز انتخابات باشد.

اين در حالي بود که نتايج اوليه انتخابات حاکي ازرويداد ديگري در ليبي بوده و احزاب ليبرال حامي محمود جبريل، نخست‌ وزير منتخب شوراي انتقالي ليبي،  توانستند اکثريت آراء را در مناطقي که گروه اخوان المسلمين در آن نفوذ دارند را به دست آورند.

تحليلگران بر اين باور بوند اسلامگران پيروز انتخابات پارلماني خواهند بود اما شکست اسلامگرايان کارشناسان را به بررسي دلايل اين شکست سوق داد.

تايم در تحليل خود مي افزايد  مناسبات قبيله اي انتخابات پارلماني را تحت الشعاع قرار داد و همچنين ائتلاف گسترده ليبرالها و عدم تجربه کافي مردم ليبي در پيروزي ليبرال بسيار تاثيرگذار بوده است.

تحليلگر تايم همچنين عدم نفوذ و شهرت اسلامگرايان  به رهبري" عبدالحکيم بلحاج" در ميان مردم ليبي را از ديگر دلايل شکست اين گروه مي داند.

از سوي ديگر مخالفت انقلابيون با دخالت بيگانگان در سرنوشت کشورشان و همچنين وجود شايعاتي مبني بر حمايتهاي مالي برخي کشورهاي عربي از جمله قطر و عربستان در شکست اسلامگرايان نقش داشت.بسياري از انقلابيون ليبي بر اين باورند که اخوان المسلمين تحت حمايت اين کشورهاي عربي قرار دارد. به دنبال پيروزي اخوان المسلمين در تونس و مصررهبران اين گروه از " اتحاد منطقه اي " سخن گفت که در ليبي منجر به تضعيف جايگاه اخوان المسلمين و دوري گزيدن مردم از اين گروه شد .

در پايان تايم در تحليل خود مي افزايد : رويکرد اسلامگرايانه محمود جبريل نيز در پيروزي گروههاي ليبرال تاثيرگذار بوده است .محمود جبريل و ديگر رهبران گروههاي ليبرال پس ازپيروزي انقلاب ليبي همواره تاکيد کرده بودند که اسلام مرجع قانون اساسي در ليبي خواهد بود و از اين رو مردم مذهبي ليبي حمايت از محمود جبريل را به حمايت از اسلامگراياني چون عبدالحکيم بلحاج ترجيح دادند.

معمر قذافي در دوران حکومت خود با سرکوب گروههاي مذهبي مانع ازسازماندهي گروههاي اسلامگرا شد و اين يکي از دلايل شکست اسلامگرايان در انتخابات پارلماني به شمار مي آيد  وساختار گروههاي اسلامي در ليبي با کشورهاي مصر و تونس متفاوت است. در دوران قذافي فعاليتي از سوي گروههاي اسلامي مشاهده نشد و بستري براي تقويت جايگاه اسلامگرايان در ليبي در دوران قذافي وجود نداشت.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس آنجلس دارید؟