پزشكان و متخصصان گياهان دارويي در هند موفق به شناسايي يك گياه مفيد با خاصيت ضد پيري درهيماليا شدهاند.
به گزارش ایسنا متخصصان هندي ميگويند اين گياه سبز رنگ كه در ارتفاعات هيماليا پيدا شده، ميتواند آنزيمي ترشح كند كه به عنوان يك فاكتور ضد پيري عمل ميكند.
كارشناسان مركز مطالعاتي بيورسيورس در انستيتو CSIR هند ميگويند، اين گياه تازه كشف شده «پوتنتيلا آتروسانگوئينا» نام دارد و در ارتفاعات هيماليا در نزديكي منطقهاي به نام "كانزوم" ديده شده است. اين گياه آنزيم «سوپراكسيد ديسموتاز» را ترشح ميكند. اين آنزيم براي خنثي كردن مولكولهاي راديكال و مضر سوپراكسيد در سلولهاي گياهي و جانوري مورد نياز است.
پزشكان هندي ميگويند در آينده ميتوان از اين آنزيم در توليد لوازم پزشكي، آرايشي، غذايي و يا حتي در محصولات گياهي استفاده كرد.
دكتر سانجاي كومار مدت يك و نيم دهه است كه روي اين پروژه كار ميكند و در نهايت موفق شده است ژني را در اين آنزيم قرنطينه كرده و آن را تخمير كند. متخصصان هندي اين گياه را تنها در ارتفاعات 4500 متري كوههاي هيماليا پيدا كردهاند و آزمايشات مختلفي روي آن انجام دادهاند تا دريابند كه چطور گياه مزبور ميتواند در برابر سرماي شديد، حرارت زياد و شدت نور زياد، مقاومت كند.
دكتر سانجاي كومار تشريح كرد: آنزيم SOD در بدن تمام موجودات زنده از جمله گياهان، جانوران و حتي انسانها وجود دارد اما نوعي از آن كه در گياه مزبور موجود است يك آنزيم حياتي بوده كه با كنترل فرآيند سمي شدن اكسيژن ناشي از استرس اكسيديته در هر ارگانيزم زنده، مرتبط است.
دكتر سانجاي ميگويد: ما در ابتدا استفاده از اين آنزيم براي تقويت عمر مفيد ميوهها را آزمايش كرده و به نتايج مثبتي دست يافتهايم.
وي معتقد است از اين گياه ميتوان در توليد كرمها، لوسيونها، شامپوها و همچنين در پروسههاي ذخيرهسازي مواد غذايي فرآوري نشده و حفاظت از گياهان در برابر شرايط استرسزا نظير خشكي و گرماي شديد بهره جست.