رییس بنیاد امور بیماران خاص در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل متحد، مشکلات جدی این بیماران را که ناشی از تحریم بانکی علیه ایران است، بر شمرده و خواهان اقدامی کارساز از سوی وی شده است.
به گزارش فرارو مشروح این نامه را که روابط عمومی این بنیاد در اختیار فرارو قرار داده، بخوانید:
جناب آقاي بان كي مون
دبيركل محترم سازمان ملل متحد
باسلام و آرزوي تحقق صلح، آرامش و امنيت جهاني
بنياد امور بيماريهاي خاص سازماني غيردولتي و خيريه است كه ماموريت آموزش، پژوهش، پيشگيري و كمك به درمان و توانمندسازي مبتلايان به بيماريهاي صعبالعلاج مانند تالاسمي، هموفيلي، بيماريهاي كليوي، MS و سرطان و حمايتهاي اجتماعي از آنان را برعهده گرفته است و نه تنها در ايران كه در بعضي كشورهاي همسايه و نيازمند، مانند عراق، افغانستان و ... نيز خدماتي ارائه كرده است و به دليل عملكردش درحوزههاي ياد شده و حضورش در عرصههاي بينالمللي براي تبادل و انتقال تجربيات، به عنوان يك سازمان موفق در منطقه و جهان شناخته ميشود و داراي مقام مشورتي در سازمان ملل متحد است.
همانگونه كه مستحضريد، در يك سال اخير، تحريمهاي اقتصادي عليه كشور جمهوري اسلامي ايران تشديد شده و به ويژه تحريمهاي بانكي، در راه انجام معاملات با طرفهاي خارجي مشكلاتي ايجاد كرده است كه آسيبهاي آن متوجه ملت ايران شده است، ملتي كه به رغم همه فشارها از حقوق خود دست نخواهد كشيد. لذا تحريمها بيش از آن كه يك اقدام حقوقي عليه حاكميتي باشد كه از ديد بعضي قدرتهاي جهاني دچار نافرماني شده است. برخوردي سياسي با شهروندان عادي يك كشور ومايه نقض حقوق بنيادين بشر است.
اينجانب به عنوان رئيس بنيادي كه با 6 ميليون بيمار و به تبع آن، دست كم 30 درصد از جامعه ايران در ارتباط است و آسيبهاي ناشي از تحريمها را بر سرنوشت آنان با تمام وجود لمس ميكند، تصميم گرفتم كه به دور از فضاي سياسي و مجادلات كشورم با ايالات متحده آمريكا و چند كشور اروپايي، اين نامه را براي جناب عالي ارسال كنم.
عاليجناب دبيركل
اگرچه دارو در ليست تحريمهاي اعمال شده قرار نگرفته، اما تبعات تحريم، عدم امكان انتقال وجوه از طريق سيستم بانكي و نيز فضاي رعبآميز ايجاد شده كه باعث دشواريها يا توقف جدي در مبادلات تجاري با ايران شده است، سايه سنگين خود را بر بخش بهداشت و درمان انداخته و در نتيجه، ورود داروهايي كه در ايران توليد نميشوند و نيز مواد اوليه دارو، دچار وقفه شده و ميرود تا علاوه بر كمبود يا ناياب شدن تعدادي از اقلام دارويي، بعضي كارخانههاي داروسازي را نيز تا يكي دو ماه آينده به تعطيل بكشاند.
كمبود دارو و افزايش قيمت آن ناشي از كمبود افزايش نرخ برابري ارزهاي خارجي و آثار تورمي آن است، مستقيما بر جان و سلامت هزاران بيمار اثر ميگذارد. شما احتمالا ميدانيد كه دولت جمهوري اسلامي ايران، براي برخي داروهاي پرهزينه سوبسيد ميپردازد ولي در مورد داروهايي كه مشمول حمايت دولتي نيست، اين مشكل دو چندان ميشود.
آقاي دبيركل
اينجانب به عنوان يك فعال انساني، وجدان بشريت امروز را به اين نكته معطوف ميدارم كه برخلاف ادعاي تحريمكنندگان، فشار تحريمها، آثار زيانبار خود را مستقيما بر سلامت مردم بر جاي ميگذارد.
از جناب عالي به عنوان يك تقاضاي بشردوستانه ميخواهم، از آن جا كه تحريمها ماهيت سياسي دارد و آسيبهاي آن متوجه آحاد مردم و بيماران است، براي دفاع از حقوق بشر، تمام تلاش خود را براي رفع تحريمها به كارگيريد. همچنين پيشنهاد ميكنم، با توجه به ارتباط بانك كشاورزي با سازمان خواربار و كشاورزي جهاني (فائو) و عدم تحريم آن، با هماهنگي سازمان بهداشت جهاني، به اين بانك اجازه داده شود كه گشايش اعتبارات اسنادي مربوط به دارو و تجهيزات پزشكي را انجام دهد.
رجاء واثق دارم كه جناب عالي نقش تاريخي خود را براي جلوگيري از آسيب به جان و سلامت و آرامش خانوادگي همه بيماران دردمند كه نياز به عنايت رهبران انساندوست و خيرانديش جهان دارند، ايفا كنيد.
با بهترين آرزوها براي سلامتي شما و همه انسانها
فاطمه هاشمي رفسنجاني
رئيس بنياد بيماريهاي خاص