«بهار عربی» به ترکیه نیز خواهد رسید؟

سه تهدیدی که دولت اردوغان را زمینگیر می‌کند

دولت اردوغان که در آغاز خود را به عنوان یک دولت اصلاح‌گرای مدرن معرفی کرده بود، کم کم به سمت دیدگاه‌های سلفی متمایل شده و حمایت از گروه‌های تندرو را در دستور کار خود گذارده است، به گونه‌ای که بنا بر گزارش‌های بین‌المللی، در سال‌های اخیر این کشور به مهمترین مأمن اعضای فراری طالبان تبدیل شده است.
کد خبر: ۲۶۴۹۷۰
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۵ 12 August 2012
|
27120 بازدید
|
از زمان آغاز امواج انقلاب‌ها در کشورهای عربی منطقه خاورمیانه، ترکیه تلاش کرد خود را حامی جنبش‌های مردمی در این کشور نشان دهد. با این حال، گذر زمان، تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین نوع سیاست‌های در پیش گرفته شده از سوی دولت آنکارا، خود این کشور را بیش از همه مستعد چنین انقلاب‌هایی کرده است.

به گزارش «تابناک»، در حالی که ترکیه تلاش دارد با در پیش گرفتن موضع سرسختانه حمایت از مخالفان دولت بشار اسد در سوریه، زمینه را برای افزایش نفوذ منطقه‌ای خود فراهم کند، چالش‌های درونی این کشور رو به افزایش است و می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور، مشکلاتی جدی برای این کشور پدید بیاورد.

بنا بر این گزارش، مهمترین عوامل تأثیرگذار بر این چالش‌ها که روز به روز در حال افزایش است، عبارتند از متمایل شدن دولت ترکیه به سیاست‌های تندرو سلفی و ایجاد نارضایتی در میان علویان این کشور، مسأله اقلیت‌های کرد ترکیه و همچنین معطوف شدن بیش از اندازه توجه ترکیه به عرصه خارجی و غافل شدن از مشکلات داخلی این کشور.

در این باره باید گفت که شیعیان علوی چیزی نزدیک ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر از جمعیت ترکیه را تشکیل می‌دهند که از لحاظ نسبت، بالغ بر ۳۰ تا ۴۰ درصد جمعیت این کشور است. در این میان، هرچند روی کار آمدن دولت به اصطلاح اسلامگرای عدالت و توسعه در ترکیه، امید‌ها به بهبود وضعیت جمعیت غالب مسلمان این کشور را زنده کرد، گذر زمان نشان داد که این امید، همه مذاهب اسلامی را در بر نمی‌گیرد.

دولت اردوغان که در آغاز خود را به عنوان یک دولت اصلاح‌گرای مدرن معرفی کرده بود، کم کم به سمت دیدگاه‌های سلفی متمایل شده و حمایت از گروه‌های تندرو سنی مذهب را در دستور کار خود قرار داده است، به گونه‌ای که بنا بر گزارش‌های جهانی، در سال‌های اخیر این کشور به مهمترین مأمن اعضای فراری طالبان تبدیل شده است.

هرچند همین امر به خودی خود پتانسیل ایجاد نارضایتی در میان سایر مذاهب را داراست، دولت اردوغان کاملاً آشکار از اعمال تبعیض‌های مذهبی فروگذار نکرده است؛ برای نمونه، نزدیک یک هفته پیش، اظهارات توهین آمیز اردوغان درباره عبادتگاه‌های علویان، رهبران علوی این کشور را به واکنش واداشت.

افزون بر این، مسأله کرد‌ها نیز در ماه‌های اخیر به بغرنج‌ترین وضعیت خود در ترکیه رسیده است. هرچند اصل این ماجرا چیز تازه‌ای نیست و دولت‌های مختلف در ترکیه همواره با مسأله کرد‌ها دست به گریبان بوده‌اند، ولی سیاست‌های کجدار و مریز دولت اردوغان این مسأله را روز به روز حاد‌تر کرده است.

اوج‌گیری بحران در سوریه و حمایت بی‌قید و شرط ترکیه از مخالفان اسد نیز در این مسأله بی‌تأثیر نبوده است. خودمختاری به دست آمده توسط کردهای سوریه به واسطه سیاست‌های بشار اسد در مقابل ترکیه، به کردهای ترکیه انگیزه بیشتری برای رویارویی با دولت آنکارا بخشیده است.

البته مسأله سوریه در مورد چالش اول، یعنی علویان نیز بی‌تأثیر نیست، زیرا حمایت دولت مرکزی ترکیه از گروه‌هایی که قصد برانداختن دولتی علوی در دمشق را دارند، بی‌تردید امری نیست که مورد میل و رضای هم‌کیشان آنان در ترکیه قرار بگیرد.

در پایان، ذکر این نکته ضروری است که سرمایه‌گذاری بیش از اندازه دولت اردوغان روی مسائل خارجی و تلاش برای کسب جایگاه سلطه‌گر در منطقه، موجب شده فشارهای متعددی از لحاظ اقتصادی و اجتماعی بر مردم این کشور، به ویژه اقلیت‌ها وارد شود و این امر نیز به نوبه خود، زمینه دیگری را برای ناآرامی فراهم کرده است.

به این ترتیب، می‌توان گفت ترکیه به انبار باروتی تبدیل شده که در صورت تغییر شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی به سمتی خلاف نظر دولتمردان این کشور و یا تجمع طولانی مدت تمایلات گروه‌های داخلی، می‌تواند ضمن انفجار، پیامدهای چشمگیری برای این کشور و کل منطقه به همراه داشته باشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۷۱
انتشار یافته: ۲۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
قانون اساسی ترکیه با خواسته ها و عقاید مردم ترکیه همخوانی ندارد و بعید نیست که مردم ترکیه بخواهند خودشون قانون رو تعیین کنند و البته حق هم دارند.
علی 110
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بازی کردن با ترکیه رفتار بسیار خطرناکیه که ایران باید از اون پرهیز کنه داریم کم کم به فضای جنگهای چالدران و ... بین ایران و ثمانی نزدیک میشیم. خوب بازی شروع کردند کشورهای بزرگ غربی و شرقی و ما هم خوب در دامشون افتادیم. کشورهای همسایه که مشترکات فرهنگی بسیار زیادی با هم دارند به جون هم بیفتند و ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
می شه به جای نگرانی درباره فروپاشی ترکیه ، راهکار عملی برای مقابله با عثمانی نوظهور ارائه دهید .
عثمانی ، ترکیه لائیک و ترکیه اردوغان دشمن شماره یک سرزمین ایران بوده و خواهند بود
محمدرضا
|
Germany
|
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
چاه مکن بهر کسی اول خودت دوم کسی
این ترک ها دیگه خیلی پاشونو از گلیم خودشون درازتر کردن
تا الان این همه هزینه کردن برا کودتا در عراق ، تغییر حکومت در سوریه ، اختلاف در ایران و ... هنوز هیچکدوم جواب نداده
ناشناس
|
Germany
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
ترکیه به پاکستانی دیگر تبدیل میشود. این آرزو وخواست غرب است بخصوص خیلی از اروپاییها که روزبه روز از پیشرفت و سربلندی ترکیه کینه شان نسبت به مسلمانها و بخصوص ترکها بیشترو بیشتر می شد. اردغان نباید فراموش کند که ترکیه از آن موقعی سر بلند کرد که از غرب قطع امید کرد وبه هویت اسلامی خویش برگشت. وگرنه همان دریوزگی را هنوز هم دنبال می کرد. این همان است که غرب می خواهد. چه بسا الان هم فاتحه اردوغان را در نقشه های خود خوانده اند. وقتی اوضاع کمی بیشتر حالت نظامی و ناامنی گرفت با یک کودتا یا ترور یا راه دیگر مثلا سقوط هواپیما او و همراهانش را یکشبه بر کنار کرده بعد از سقوط هواپیما سران کشورهای غربی در مراسم شرکت می کنند و از اردوغان بعنوان مردی دمکرات و قابل ستایش یاد می کنند. و پاکستان جدید متولد میشود. راستی چرا ترکها اینقدر زود خوشی زیر دلشون زد؟
زهرا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
تركيه با اجراي سياست هاي اصلاح طلبانه الگوي ساير كشورها شده است.
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
امیدوارم ترکیه نابود بشه
اینا همون عثمانی هستند و خطرشون برای ما بیشتر از اسرائیل تاریخو بخونین دلیل حرفای منو متوجه میشین
امیدوارم ترکیه به دو کشور تبدیل بشه
محمد از اهواز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بالاخره ماه زیر ابر نمیمونه واین منافقینم دستشون رومیشه حالا باز قهر و آشتی و ناز بخر و ناز بفروششان را با اسرائیلیها دارن با آمریکا هم که یکی از اعضاء ناتو هستند اسلام هم که فقط اسلام آمریکائی سعودی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
بیچاره علوی های سوریه که هیچ آینده ای ندارند کاری نکنید علوی های ترکیه نیز به روز آنها دچار بشوند
دوم اینکه آشوب در کشور های همسایه به تدریج به کشور ما سرایت می کند
سوم اینکه در صورت ایجاد آشوب در ترکیه مطمئنا دیگر جهان دست روی دست نخواهد گذاشت
مورد مهم این مورد بدتر وخطرناکتر برای کشور متحد ماست......
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۲
تکه تکه کردن کشورهای منطقه با فعال کردن گسل های مذهبی ، زبانی ، نژادی ... ؛ و با پول خودشان ؛ این چکیده ی برنامه ی اسرائیلی ــ انگلیسی ـ آمریکایی است که در حال اجراست . ترکیه و عربستان گویا متوجه نیستند که به دست خود دارند خود را نابود می کنند . به هر حال نوبت ترکیه هم می رسد ؛ امروز سوریه ، فردا عراق و ... بعد ترکیه و عربستان و مصر .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟