وال‌‌استریت ژورنال:

به خاورمیانه پساآمریکایی خوش آمدید!

ناکامی دولت آمریکا در رسیدن به اهداف خود در توقف برنامه هسته‌ای ایران، ادامه بحران در سوریه، وضعیت ناآرام کشورهای عراق و افغانستان و تلفات پیاپی نیروهای آمریکایی در این دو کشور، همگی نشانه‌هایی از از میان رفتن نفوذ آمریکا در منطقه خاورمیانه است. «وال استریت ژورنال» در مطلبی به بررسی این موضوع پرداخته است.
کد خبر: ۲۷۳۷۶۵
|
۳۱ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۴ 21 September 2012
|
12711 بازدید
|
۷
ناکامی دولت آمریکا در رسیدن به اهداف خود در توقف برنامه هسته‌ای ایران، ادامه بحران در سوریه، وضعیت ناآرام کشورهای عراق و افغانستان و تلفات پیاپی نیروهای آمریکایی در این دو کشور، همگی نشانه‌هایی از از میان رفتن نفوذ آمریکا در منطقه خاورمیانه است. «وال استریت ژورنال» در مطلبی به بررسی این موضوع پرداخته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال در مطلبی به بهانه طرح اتهام آمریکا علیه ایران مبنی بر انتقال سلاح به سوریه از طریق عراق و خودداری مقامات عراقی از بازرسی هواپیماهای ایران عازم سوریه، این امر را نشانه جدیدی از زوال نفوذ و قدرت آمریکا در خاورمیانه ارزیابی کرده است.

این روزنامه با اشاره به سخنان باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه «امواج جنگ در حال فروکش کردن است»، می‌نویسد: در عالم واقع، تنها چیزی که در حال فروکش کردن است، نفوذ ایالات متحده است.

به نوشته این روزنامه، «جان کری»، سناتور آمریکایی روز چهارشنبه با اشاره به موضوع پروازهای ایرانی بر فراز عراق تهدید کرده، در صورتی که عراق از عبور هواپیماهای ایرانی به سمت سوریه جلوگیری نکند، کمک‌های ایالات متحده به این کشور قطع خواهد شد؛ اما عراق هیچ واکنشی به این سخنان نشان نداده است.

بنا بر این گزارش، کری که رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکاست، این سخنان را در دیدار با «رابرت بیکرافت»، سفیر جدید آمریکا در عراق مطرح کرده است. بیکرافت نیز در پاسخ، ضمن تأیید سخنان کری گفته، وی به روشنی این موضوع را برای طرف عراقی مطرح کرده که آمریکا این مسأله را «ناپذیرفتنی» می‌داند.

وال استریت ژورنال می‌نویسد: «ناپذیرفتنی، واژه‌ای است که دولت درباره رفتارهایی که دوست ندارد، اما کاری هم نمی‌تواند در رابطه با آن‌ها انجام دهد، استفاده می‌کند: برای نمونه، خشونت‌ها در سوریه، وضعیت جنگی در سودان، خشونت علیه سفارتخانه‌های آمریکا و ایران هسته‌ای. اکنون به این لیست دولت عراق را بیفزایید که بر این باور است تقابل با ایران برایش هزینه بیشتری خواهد داشت تا رد درخواست‌های دوستان سابقش در واشنگتن».

به باور تحلیلگر این روزنامه، از موضوع روابط نزدیک شخص مالکی با ایران که بگذریم، باید توجه داشت که عراق همیشه ایران و سوریه را به عنوان کشورهای همسایه در کنار خود خواهد داشت و به این سبب، باید در رفتار خود سنجیده عمل کند؛ افزون بر این که حتی اگر دولت عراق می‌خواست هواپیماهای ایرانی را بازرسی کند، به سبب کمبود امکانات نمی‌توانست کار بسیاری در این باره انجام دهد.

در ضمن، مالکی قطعاً از این امر متعجب است که چرا جان کری (کسی که تا یک سال پیش بهترین دوست بشار اسد، یا دومین دوست نزدیک پس از نانسی پلوسی) به شمار می‌آمد، اکنون با این شور و حرارت، خواستار جلوگیری از پرواز هواپیما‌ها به سوریه است.

وال استریت ژورنال در ادامه به موضوع خروج نیروهای آمریکایی از عراق اشاره کرده و می‌نویسد، این خروج، آن گونه که اوباما درصدد القای آن است، یک پیروزی بی‌هزینه نبوده است. به باور این روزنامه، آنچه باعث شده عراق امروز در مقابل خواست‌های آمریکا در زمینه سوریه مقاومت کند، نبود نیروهای آمریکایی در عراق و افزایش نفوذ ایران در این کشور است.

این روزنامه ادامه می‌دهد: «آنچه امروز در عراق می‌گذرد، در عرصه وسیع‌تر خاورمیانه، از تونس تا افغانستان نیز در جریان است. دولت آمریکا بارها اعلام کرده که در پی کاستن از حجم تعهداتش نسبت به منطقه، به عنوان بخشی از تغییر جهت به سمت آسیاست. اما اکنون دولت متعجب است که چرا درخواست‌های ما در بغداد گوش شنوایی پیدا نمی‌کند».

وال استریت ژورنال در پایان به موضوع کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی و حمله به سفارتخانه‌های این کشور در خاورمیانه اشاره و تأکید می‌کند بر خلاف اظهارات اوباما مبنی بر فروکش کردن جنگ، تنها چیزی که در حال فروکش کردن است، نفوذ آمریکاست. کم شدن نفوذ آمریکا در منطقه، هزینه‌های فزاینده‌ای را برای این کشور به همراه دارد که در آینده افزایش نیز خواهد یافت.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
كمك به شورشيان در اينجا ايرادي ندارد و كمك به دولتي براي سركوب تروريسم نبايد باشد.
مفهوم جديد از مديريت امريكايي
کوروش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
انشالله خاورمیانه اسلامی در پیشه
که رهبر معظم انقلاب از مدتها پیش گفته بودند
برای تعجیل در ظهور امام مهدی(عج) صلوات بفرستید
ب س
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
آن ها مدام غرمي زنند وايران اسلامي به پيش مي رود.
واين هنوز ازنتايج سحراست
باش تا صبح دولتش بدمد
انگارهمين ديروزبود كه امام عزيز فرمودند ما آمريكارازيرپا له ميكنيم.
هيچ قدرتي درمقابل ملتي با روحيه الهي و متكي به قدرت خدا دوام نمي آورد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
هنگامی که عربستان با توپ و تانک برای سرکوب مخالفان غیر مسلح بحرینی وارد آن کشور شد صدای این رسانه های "آزاده" درنیامد اما به تنها برای فرض ثابت نشده حضور و کمک نظامی ایران به سوریه آنهم در سرکوب مخالفانی که توسط تعداد زیادی از کشور ها مسلح شده اند، چه بلوایی به راه انداخته اند...
مهدی ربانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۱
علت کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه از تونس گرفته تا افغانستان به علت کاهش قدرت نظامی و اقتصادی آمریکا نیست بلکه بخاطر افزایش قدرت کشورهای منطقه میباشد.که اگر بواقع این منطقه متحد شوند چیزی کمتر از اتحادیه اروپا نخواهند داشت.ولی ... .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۱
با تشکر از شما سرنوشت آمریکا مشابه شوروی سابق به پیش می رود از هم گسیختگی آن نزدیک است. اطمینان داشته باشید. ...
کورش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۱
مدیریت جهانی امریکا دموکراسی، حقوق بشر، آزادی بیان و... را به گند کشیده اینها براش وسیله ای شده برای کسب درامد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟