علاءالدین بروجردی گفت: رهبر انقلاب بارها فرمودهاند، مسئولین اختلافات خود را به سطح جامعه نکشانند و حتی برای این کار، راهکار تدوین نمودند و شورای حل اختلاف تعیین کردند و به این ترتیب، پس از این کارها، نباید این رخدادها روی میداد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که در غرفه تابناک در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها حضور یافته بود، درباره هشدار مقام معظم رهبری با بیان مطلب بالا گفت: راه جبران این کاستیها، واکنش سریع رؤسای قوا بود که به ندای رهبر انقلاب لبیک گفتند و این کار بسیار ارزشمندی بود و انتظار افکار عمومی هم همین بود تا این راهبرد بسیار مهم نظام به انسجام درونی کمک کند.
وی ادامه داد: امروز در برابر ما لشکر آرایی بسیار گستردهای شده و دشمنان در جبهه جنگ اقتصادی، سایبری، اطلاعاتی، روانی و جبهههای متعدد با امکانات گسترده علیه نظام اقدام میکنند و در چنین شرایطی، ایجاد اختلاف در داخل کشور، ظلم به نظام و خون شهدا و ارزشهای نظام است.
بروجردی گفت: وجود اختلاف طبیعی است، اما باید دوستانه و برادرانه اختلافات را حل کرد. نباید به دست خود زمینهای فراهم آوریم که دشمنان سوءاستفاده کنند. این هشدار بسیار بهنگام بود و از شئونات رهبری است که با این صراحت رؤسای قوا را مورد خطاب قرار دهند و گلایه کنند. آنچه مهم است، لبیک به این درخواست است، چه از طرف رؤسای قوا و چه از سوی آحاد مردم. رهبر انقلاب اجازه نخواهد داد که دشمنان از شرایط کشور سوءاستفاده کنند و اختلافات بهانهای برای سوء استفاده باشد.
رییس کمیسیون سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه رهبر انقلاب بارها در مورد مذاکره با آمریکا تذکراتی دادهاند و مواضع خود را شفاف اعلام کردهاند و به تازگی شایعاتی درباره سفر آقای ولایتی با آمریکا شنیده میشود و تکذیبیههایی که آنچنان هم قاطعیت نداشته است، گفت: بیگمان، خط قرمر سیاست خارجی ما در مورد مذاکره با آمریکا به قوت خود باقی است. قاعده این است، اما استثناهایی وجود دارد؛ همان گونه که درباره عراق زمانی بر این قاعده استثنا زدیم و آمریکا را از برج عاج پایین آوردیم.
وی افزود: در آن زمان، آمریکاییها درخواست مذاکره کردند و ما هم گفتیم که باید کتبی درخواست کنند و سفیر سوییس نیز یادداشت رسمی آنها را به وزارت خارجه داد و از ایران رسما درخواست کردند که برای حل مشکل عراق مذاکره مستقیم داشته باشیم و ما نیز گفتیم که بررسی خواهیم کرد و سه اصل عزت، حکمت و مصلحت را جاری و ساری کردیم.
طالبانی، رئیس جمهور عراق، مالکی، نخست وزیر و زیباری، وزیر خارجه عراق نیز درخواست کردند که این کار انجام شود. ما نیز از موضع اقتدار سه دور مذاکره مستقیم با آمریکا در مورد بحران عراق انجام دادیم، ولی آمریکا باز هم علیه ما تحریمها و اقداماتی انجام میدهد و موضعی خصمانه با ما دارد و باز هم درخواست مذاکره دارد. این موضع گرگ و میش است و پذیرفته نیست. نباید از خط قرمز نظام بگذریم. تشخیص استثنا نیز با رهبر انقلاب است و لاغیر.
بروجردی افزود: این خبر، خبری سیاسی، انتخاباتی و تبلیغاتی است. آیا حضور آقای ولایتی در آمریکا، چیزی غیر از یک بمب خبری است؟ آیا ممکن است وی به آمریکا برود و کسی خبردار نشود؟ شخصی در جایگاه مشاورت عالی رهبری در امور بینالملل و وزیر خارجه شانزده ساله نظام، پای خود را از کشور بیرون بگذارد و خبرش در جهان نپیچد؟! این موضوع نیاز به تکذیب ندارد. با توجه به اینکه مهمترین محور تبلیغاتی آمریکا، که در مناظرات انتخاباتیشان نیز به روشنی مشخص بود، موضوع ایران است و برای اینکه بر افکار عمومی تأثیر بگذارند و بتوانند این را اعلام کنند که توانستهاند ایران را به پای میز مذاکره بکشانند، این خبر را ساختهاند.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه شما به تازگی سفری به سوریه داشته و مذاکراتی با رئیس جمهور و سایر مقامات این کشور داشتید. چرا دولت و وزیر خارجه کشورمان آن گونه که باید صحبتی در مورد سوریه نکرده و موضعی در پیش نگرفتهاند، آینده بحران سوریه را چگونه ارزیابی میکنید، گفت: این ایرادی است که هم در صحن مجلس و هم در کمیسیون امنیت ملی با آقای صالحی مطرح کردهایم. وی پس از اجلاس سه جانبه قاهره به سوریه سفر کرد و این طلسم شکسته شد، ولی دولت متناسب با سیاستهای نظام و نظریات رهبر انقلاب در مورد بحران سوریه فعالیت نکرده و باید بیش از این فعال باشد.
وی افزود: سوریه خط مقدم جبهه مقاومت است و نباید اجازه دهیم سیاستهای آمریکا بتواند در منطقه فایق شود. پس از گذشت بیست ماه از بحران سوریه، دولت این کشور و متحدان آن پیروز صحنه بودهاند و عملا آمریکا و هم پیمانانش شکست خوردهاند و به همین دلیل به دنبال راهکار سیاسی هستند.