تشدید انتقادات از معرفی«چاک هیگل» به عنوان وزیر دفاع آمریکا
این وزیر آمریکایی، طرفدار ایران خواهد بود!
با قوت گرفتن احتمال معرفی «چاک هیگل» برای تصدی وزارت دفاع آمریکا، مخالفتها و موافقتها نیز با وی بالا گرفته است. هیگل تا چند سال پیش، از جمله شخصیتهای سیاسی جمهوریخواه به شمار میرفته و تحت لوای همین حزب نیز وارد سنای آمریکا شده بود.
با قوت گرفتن احتمال معرفی «چاک هیگل » برای تصدی وزارت دفاع آمریکا، مخالفت ها و موافقتها نیز با وی بالا گرفت.
به گزارش «تابناک»، با این که نام «چاک هیگل»، سناتور سابق آمریکایی، هنوز رسما از سوی اوباما برای تأیید سنا اعلام نشده، موجی از مخالفتها علیه وی در میان نمایندگان و سناتورهای محافظهکار آمریکایی به راه افتاده که علت آن نیز، مواضع هیگل در برابر ایران است.
در این باره، شبکه خبری «سی.ان.ان» سخنان روز گذشته «لیندسی گراهام»، سناتور جمهوری خواه را منتشر کرده که گفته: «من گمان نمیکنم وی رأی چندانی از جمهوری خواهان به دست بیاورد. من چاک را دوست دارم، ولی مواضع وی واقعاً دور از جریان اصلی و حتی متفاوت با دیدگاههای رئیس جمهور است».
در همین حال، روزنامه «هافینگتون پست» نیز به نقل از «جوزف لیبرمن»، از دیگر سناتورهای محافظهکار آمریکا مینویسد، هیگل به سبب مواضعش در قبال ایران، احتمالاً روند سختی را برای تأیید شدن در سنا پیش روی خواهد داشت؛ هرچند، این ضرورتاً به معنای حذف نام وی نیست.
«سی.ان.ان» اشاره میکند که این «مواضع متفاوت» شامل مخالفت هیگل با تحریمهای یکجانبه علیه ایران و نیز رأی مخالف وی به گنجاندن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی است. وی همچنین بر این باور است که هر گونه تحریم علیه برنامه هستهای ایران، باید از شورای امنیت سازمان ملل بگذرد.
مخالفان هیگل مواضع وی در قبال رژیم اسرائیل و لابی یهود در آمریکا را نیز نمیپسندند، زیرا وی در سال ۲۰۰۷ در مصاحبهای گفته بود: «لابی یهود، قانونگذاران را ترسانده است».
همین امر باعث شده با جدی شدن مباحث درباره احتمال برگزیدن وی به سمت وزیر دفاع جدید، رهبران و گروههای نفوذی یهودی در آمریکا نیز حملات خود را علیه هیگل آغاز کنند.
گفتنی است، هیگل تا چند سال پیش از جمله شخصیتهای سیاسی جمهوری خواه به شمار میرفته و تحت لوای همین حزب نیز وارد سنای آمریکا شده بود، ولی با حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، هیگل که با این حمله مخالف بود، از حزب جمهوری خواه بیرون رفت؛ وی اینک یک چهره سیاسی مستقل به شمار میرود.
با این حال، به موازات مخالفتها، حمایتها از هیگل نیز روند رو به افزایشی داشته است؛ از جمله میتوان به دو نامه سرگشادهای اشاره کرد که مقامات نظامی و سفرای سابق آمریکا در حمایت از وی منتشر کردند. از جمله حامیان هیگل میتوان به ژنرال «برنت اسکوکرافت»، مشاور اسبق امنیت ملی، «رایان کروکر»، سفیر پیشین آمریکا در عراق و افغانستان و چهار سفیر پیشین آمریکا در سرزمینهای اشغالی اشاره کرد.
اما با وجود مخالفتهای صریح نمایندگان جمهوریخواه سنا، سناتورهای دمکرات تاکنون نظر روشنی درباره هیگل ندادهاند. آنان گفتهاند تنها پس از اعلام رسمی نام هیگل به عنوان کاندیدای وزارت دفاع، حمایت خود را از وی علنی خواهند کرد.
در مجموع، با توجه به این که «جان کری»، کاندیدای معرفی شده از سوی اوباما برای پست وزارت خارجه، دارای مواضعی متعادل، به ویژه در رابطه با موضوع ایران است، برخی ناظران بر این باورند که در پی این انتصابها، احتمال ایجاد تغییراتی در رویکرد سیاست خارجی آمریکا هست.
با این حال، قضاوت نهایی در این زمینه، نخست به تأیید نهایی نام این دو تن به عنوان اعضای جدید دولت اوباما موکول میشود. دوم آن که اظهارنظرهای بعدی آنها در جایگاههای رسمی است تا مشخص شود، آیا آنان همچنان به مواضع سابق خود در مسائل جهانی پایبندند یا خیر.