روایت فضای سیاسی کشور؛ روز سی‌وسوم سال سی و پنجم انقلاب

تازه‌ترین توصیه رهبر انقلاب به اصلاح‌طلبان + فیلم

شاید محمود احمدی نژاد بر خلاف رئیس جمهور پیشین خاتمی، تا کنون این گونه شدید در تریبون نماز جمعه تهران مورد انتقاد قرار نگرفته بود‌ که روز گذشته قرار گرفت/بادامچیان هم گفته آنان فردی را از یک شهرستان آوردند و شهردار کردند. بعد اعلام نمودند که وی مشکل «میم» دارد و ما گفتیم که: میم چیست، که گفتند: یعنی «منقل!
کد خبر: ۳۰۸۸۹۸
|
۲۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۷:۰۰ 16 March 2013
|
115801 بازدید
شاید محمود احمدی نژاد بر خلاف، رئیس جمهور پیشین خاتمی، تا کنون اینگونه شدید در تریبون نماز جمعه تهران مورد انتقاد قرار نگرفته بود، که روز گذشته قرار گرفت. آیت الله احمدی جنتی، دبیر شورای نگهبان که از حامیان پرو پاقرص رئیس جمهور احمدی‌نژاد است، در خطبه‌های نماز جمعه تهران، موضوع پیام احمدی‌نژاد به مناسبت درگذشت هوگو چاوز را پیش کشید و شدید‌ترین انتقادات خود در سال‌های اخیر را نسبت به رئیس‌جمهور‌ این گونه بیان کرد:

اگر دغدغه تکرار چنین مسأله‌ای نبود، من به هیچ عنوان وارد آن نمی‌شدم.‌ ای کاش برخی‌ها که می‌خواستند برخی مسائل را مطرح کنند، چهار تا کتاب می‌خواندند و چهار روز به حوزه علمیه می‌رفتند و بین مسائل نقلی و عقلی تفاوت قائل می‌شدند. رجعت از مسائل نقلی است و با دلیل نقلی ثابت می‌شود و نیاز به حدیث و استناد به قرآن دارد. این درجه دولتی نیست که به سینه هر کس که بخواهد بچسباند. بعد هم علما، مراجع و مسلمین را ناراحت کند، به چه مبنایی این حرف را می‌زند، چه دلیلی دارد که آدم هر چه به دهانش می‌آید، بگوید!

مهمترین سخنان انتخاباتی دبیر شورای نگهبان

اما آیت‌الله جنتی‌ به جز احمدی‌نژاد، هشدارهای انتخاباتی هم به کاندیدا‌ها و البته رسانه ملی هم داد و آنان را از انجام تبلیغات زودهنگام انتخاباتی برحذر داشت، ولی مهمترین نکته انتخاباتی دبیر شورای نگهبان، این بود که اعلام کرد کاندیداهایی که رقبای خود را تخریب کنند، صلاحیت هیچ پستی را ندارند! البته این تخریب رقیب انصافا جا دارد که تعریف شود. مثلا اگر یک کاندیدای انتخابات در مناظره تلویزیونی رقبش را تخریب کند، مشمول این عدم صلاحیت خواهد شد یا ماجرا طور دیگری خواهد بود.

به هر حال آنچه آیت‌الله جنتی درباره انتخابات بیان کرد به شرح زیر است:

من واقعاً جایز نمی‌دانم رسانه ملی از کسانی که در معرض کاندیداتوری هستند مصاحبه کند، چرا که این نوعی تبلیغات است؛‌ تبلیغات زودرس است. وی با اشاره به ضرورت جلوگیری از تخریب شخصیت‌ها گفت: بعضی‌ها از این تخریب‌ها نتایجی گرفته‌اند، تخریب اشخاص خلاف شرع است. خلاف قانون است و خلاف اخلاق است، هر کسی که این کار را انجام دهد، صلاحیت برای هیچ پستی ندارد.

اما فضای انتخاباتی کشور هر روز شکل و رنگ جدی‌تری به خود می‌گیرد و به ویژه اینکه دعوای دیرینه دولت و شهرداری در فضای انتخاباتی «بهارانه» شده است. ماجرا هم از آنجا آغاز شد که چندی پیش رسانه‌های دولتی فاش کردند که شهرداری تهران به عوامل دستور داده ‌پوسترهایی حاوی عنوان بهار را برای عید امسال در سطح شهر پخش نکنند. چرا که «بهار و زنده باد بهار» کلید واژه‌ای است که این روز‌ها رئیس جمهور و همکارانش بیش از حد معمول از آن استفاده می‌کنند و رقبا دولت را متهم می‌کنند که بهار و زنده باد بهار شعار انتخاباتی دولتیان است.

اما ظاهرا این افشاگری دولتی‌ها، شهرداری را آچمز کرده و آنان پاسخی از روی سراسیمگی داده و دلایلی بچگانه‌ای را برای زدودن نام بهار از سطح شهر تهران بیان کرده‌‌ و گفته‌اند: کلمه نوروز نام مرد است و عنوان آن در برنامه‌های کاری شهرداری تهران خالی از اشکال است؛ اما کلمه بهار یکی از نام‌های خانم‌ها به ‌شمار می‌رود و بهتر است عنوان نشود! به نظر می‌رسد، شهرداری این بار از رقیب چندین ساله رو دست خورده است!

‌پیش از آن که از موضوع شهرداری دور شویم، بد نیست خاطره بادامچیان از شورای شهر اول هم اشاره‌ای شود، وی در این خاطره گفته است که در دوره اول، شورای شهر در اختیار اصلاح‌طلبان بود. آنان فردی را از یک شهرستان آوردند و شهردار کردند. بعد اعلام نمودند که وی مشکل «میم» دارد و ما گفتیم که: میم چیست؟ که اعلام کردند: یعنی «منقل!

پرسش از آقای بادامچیان این است، شما که همگان را به حفظ آبروی افراد دعوت می‌کنید حالا چرا حالا آبروی آن فرد را می‌برید؟ شاید به جایی برسیم و بگوییم که کار سیاسی با حفظ دین و تقوا میانه خوبی ندارد.

‌اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع و معادن دولت اصلاحات از جمله گزینه‌های اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری است که چندی پیش کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران نیز در حمایت از کاندیداتوری او سخن به میان آورده بود. او جزء طیف میانه‌رو اصلاح طلبان محسوب می‌شود.

جهانگیری در برنامه «شناسنامه» درخصوص موضوع دیدار اخیر برخی اصلاح‌طلبان با رهبر معظم انقلاب اظهار داشت: به انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ نزدیک می‌شویم و ما کسی را نداریم جز رهبری که دغدغه‌هایمان را مطرح کنیم، کاندیدای احتمالی انتخابات با بیان اینکه این دیدار یک ساعت و نیم به طول انجامید، افزود: البته رهبری نیز صحبت‌های ما را با حوصله شنیدند.

او اضافه کرد: به شوخی به رهبری گفتیم که ما همیشه برای ارائه گزارش خدمت می‌رسیدیم و همواره این گزارش‌ها هم مثبت بود، اما این بار می‌خواهیم صحبت‌های مطرح کنیم، ایشان هم با بزرگواری این صحبت‌ها را گوش کردند. جهانگیری تصریح کرد: ایشان برخی صحبت‌های ما را تصحیح کردند و برخی را نیز مثبت ارزیابی کردند. وی در خصوص مهم‌ترین توصیه رهبری به اصلاح طلبان گفت: تأکید ویژه رهبری به اصلاح طلبان این بود که کسانی را که جمهوری اسلامی را قبول ندارند از خود دور کنید.

اما گذشته از مباحث داخلی باید به رقابت جدید ایران و قطر اشاره کرد؛ رقابتی که نه در عرصه نفت و گاز، بلکه در عرصه فیلم سازی است. اشتباه نکنید. فیلم سازی. درست است که قطر سینما ندارد، اما همچنان که ورزش هم ندارد و پول می‌دهد ورزشکار ملی می‌خرد، حالا به هالیوود پناه آورده است، تا با مجید مجیدی کارگردان ایرانی حول ساخت فیلم سینمایی پیامبر رقابت کند.

شرکت قطری «النور» اعلام کرده که با استخدام «بری آزبورن» (تهیه‌کنندهٔ مجموعهٔ ارباب حلقه‌ها) فیلم زندگی پیامبر را با بودجه‌ای معادل یک بیلیون دلار خواهد ساخت. ناظر محتوایی این پروژه، شیخ یوسف القرضاوی است. اما این مسئله باعث توقف «مجید مجیدی» کارگردان ایرانی از ادامهٔ پروژهٔ سی میلیون دلاری‌اش دربارهٔ زندگی پیامبر نشده است. «فیلیپ راگل» از دانشگاه تولوز که متخصص سینمای ایران است، به هالیوود ریپور‌تر گفته است: «با توجه به اینکه هر کدام از این دو کشور تفسیری متفاوت از قرآن دارند، این پروژه‌ها یک جنگ سیاسی واقعی است.

این نشریه، از هشدار دانشگاه الازهر مصر به ایران برای جلوگیری از نشان دادن پیامبر در فیلم ناتمام مجیدی خبر داده است. گفته می‌شود که مجید مجیدی می‌خواهد، شخصیت پیامبر را در کادر خود بگنجاند، بدون اینکه چهره‌ای از وی نمایش دهد. «لزلی هزلتون» (یکی از پژوهشگران تاریخ اسلام) می‌گوید: «سنی‌ها دربارهٔ مصوّر کردن چهرهٔ پیامبر سخت‌گیر‌تر از شیعه‌ها هستند‌».

پیش از این، «مصطفی عقاد» فیلمی با موضوع زندگی و بعثت پیامبر اسلام با نام «الرسالة» در سال ۱۹۷۷ ساخته بود. پس از آنکه هالیوود سرمایه‌گذاری برای این فیلم را نپذیرفت‌، «معمر قذافی» (حاکم سابق لیبی) حمایت کامل برای اجرای پروژهٔ عقاد را بر عهده گرفت.


دانلود
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟