عباس عراقچي، معاون حقوقي و بينالمللي وزير امور خارجه ايران، روز سهشنبه بيستم آذر ماه، از سفر معاون وزير خارجه مصر به تهران براي مذاکره درباره از سر گيري روابط سياسي دو کشور خبر داده است.
عراقچي گفت: «حسين ضرار، معاون وزير خارجه مصر وارد تهران ميشود و در مدت حضورش در تهران با مقامات وزارت امور خارجه کشورمان درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقهاي و بينالمللي بحث و گفتوگو ميکند».
ايران تا پيش از انقلاب سال ۱۳۵۷، روابط نزديکي با مصر داشت، اما اين روابط به دليل اعطاي پناهندگي به محمد رضا پهلوي، شاه سابق ايران و توافق کمپ ديويد که بين انورسادات، رئيسجمهوري وقت مصر و مناخيم بگين، نخستوزير وقت اسرائيل، به امضا رسيده بود، پس از انقلاب به تيرگي گراييد.
ايران پس از انقلاب و پس از آنکه قاهره، دولت اسرائيل را به رسميت شناخت، روابط خود را با مصر به حالت تعليق در آورد و از آن زمان تاکنون، دو کشور روابط سياسي کاملي با هم نداشته و تنها در موارد مشخصي در نشستهاي بينالمللي با هم ارتباط برقرار کرده و به داشتن دفاتر حافظ منافع در خاک يکديگر قناعت کردند.
به گزارش ايسنا، يک مقام مسئول در وزارت امور خارجه ايران درباره سفر ضرار گفت: «معاون احمد ابوالغيظ، وزير خارجه مصر، آقاي ضرار حامل پيامي به متکي است، اما محتواي پيام هنوز براي ما روشن نيست».
در همين زمينه، وزير امور خارجه مصر، روز دوشنبه اعلام کرده بود که قاهره در روزهاي آينده، هيئتي را براي مذاکره درباره روابط ميان ايران و مصر که از سال ۱۹۸۰ تاکنون روابط کامل ديپلماتيک نداشتهاند به تهران اعزام ميکند.
در ماه سپتامبر سال جاري ميلادي، عراقچي به قاهره سفر کرده بود و در جريان سفر خود با معاونان وزارت خارجه و رئيس دفتر وزير خارجه آن کشور ديدار و درباره از سرگيري روابط سياسي دو کشور مذاکره کرده بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.