مناقشه بزرگ بر سر خانه سینما با گفتههای امروز حجتالله ایوبی، رئیس جدید سازمان سینمایی کشور وارد فاز پایانی شد و امید به این که در هفتههای پیش روی، «خانه سینما» بازگشایی و از نهادسازی موازی با این حوزه نیز جلوگیری شود، پررنگتر از هر زمان شد تا در هفتههای پیش روی، شاهد جشن بازگشایی سینماگران برای بازگشت به ساختمان اصلی خانهشان و ادامه فعالیت رسمی این نهاد باشیم.
به گزارش «تابناک»، در شرایطی که در روزهای اخیر، حواشی خانه سینما به واسطه برخی گفتوشنودها در حال افزایش دوباره بود، امروز دکتر حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی کشور پس از مراسم معارفهاش، آبی بر آتش ریخت و گفت: «نظر آقای وزیر هم این است که یک نظام جمهوری اسلامی، یک ایران با عظمت و یک خانه سینما و البته خانهای برای همه سلیقهها، برای همه ذوقها و همه سینمای ایران داشته باشیم».
ایوبی درباره ضمن وقوع این اتفاق گفت: «پس از تشکیل اتاق فکری که همه نوع فکری در آن خواهد بود، این بازگشت و تصمیم جدید را اعلام خواهیم کرد... بسیار زود خواهد بود» تا گذاره پذیرش وجود دو خانه سینما به کلی از دستور کار خارج شود و موازی سازی برای خانه سینما با یک پیشوند، پسوند و یا میانوند در کنار نام خانه سینما به شکست بینجامد و خواست اکثریت اهالی سینما که بازگشایی این نهاد است، در دسترستر از هر زمان تلقی شود.
تاکنون وزارت فرهنگ و ارشاد دولت دهم و شورای فرهنگ عمومی بر این انحلال اصرار داشتند که حال با رویکرد دولت یازدهم، زمینه بازگشایی و پیمودن تشریفات قانونی ـ که بهانهای برای تعطیلی موقت این نهاد بود ـ فراهم شده است. ایوبی در نخستین گام نشان داد شناخت خوبی نسبت به حوزه سینما دارد و دریافت با تصمیمات خنثی با هدف تأمین نظر همه، نمیتواند راه همواری پیش روی سینمای ایران متصور شود و باید استراتژی پیش روی سینمای ایران برای چهار سال آتی را شفافتر بیان کرد.
بیگمان در سینمای ایران، نمیتوان به گونهای تصمیم گرفت که هم نظر سلحشور و جریاناتی نظیر او و هم خواسته فرهادی و چهرههای هم طیف او تأمین شود و اساساً تدبیری که در ظرف تصمیمات عملی بگنجد و نظر همه طیفها را تامین کند، ممکن نیست اما معاون سینمایی در رفتاری منطقی، تأکید کرده تصمیماتش در راستای تأمین نظر اکثریت سینماگران کشور برآید و آن گونه که سوابق او نیز نشان میدهد، از موضع بالا و تکیه بر تخت، برای سینماگران تصمیم نخواهد گرفت.
حجتالله ایوبی در مراسم معارفهاش، جملات کلیدی دیگری نیز گفت و یادآور شد: «من از ساعت ۱۰ روز سهشنبه که مسئولیت را تحویل گرفتم، شنیدن را خوب آغاز کردم و طی دو روز اول حدود بیست نفر از سینماگران و مدیران را دیدم و این دیدارها همچنان ادامه خواهد داشت. میدانم سینمای ایران دچار چه التهابی است و در جایگاهی که در شأناش باشد، نیست. قول میدهم با شفافیت، پاسخگویی و تدبیر و استفاده از خرد جمعی، بتوانیم مشکلات این خانواده را حل کنیم»؛ رویکردی که یکی از حلقههای مفقوده دوره مدیریت شمقدری بود و هر نقدی در عوض پذیرا شدنش، با پاسخهای تندی همراه میشد.
ایوبی هرچند احتمالاً پس از تصمیمگیری با حملات برخی روبهرو خواهد شد که این تصمیم را ـ ولو آن که برگرفته از خرد جمعی باشد ـ برنمیتابند، در هر صورت او نشان داد معتدلترین رفتار قابل تصور را در پیش گرفته و نمیخواهد با تصمیمات رادیکال همچون برخی مدیران پیشین، تسویه حساب را در پیش بگیرد و دریافته برای جلوگیری از فروریختن سقف ویرانهای که تحویلش دادهاند، به بازوی اکثریت جامعه سینمایی نیاز دارد و درصدد مدیریت حداقلی نیست؛ رخدادی که هشت سال انتظارش را میکشیدیم.