فرماندهی پلیس کابل اعلام کرد که بر اثر حمله انتحاری در نزدیکی محل برگزاری لویه جرگه مشورتی، 15 تن کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، فرماندهی پلیس کابل با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: بر اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده در نزدیکی دانشگاه «شهید برهانالدین ربانی»، 15 نفر کشته و زخمی شدند.
هنوز آمار دقیقی از کشته و زخمیهای این حادثه در دست نیست، اما بر اساس اطلاعیه پلیس کابل در این انفجار علاوه بر نیروهای پلیس، تعدادی از غیرنظامیان نیز کشته و زخمی شدهاند.
آمار متناقض تلفات
«حشمتالله ستانکزی»، سخنگوی پلیس کابل، تعداد کشتههای این حادثه را 10 تن و شمار افراد زخمی را پنج نفر اعلام کرد، اما شاهدان عینی از تلفات بیش از 30 نفر در این حادثه خبر میدهند.
این درحالی است که «صدیق صدیقی»، سخنگوی وزیر کشور افغانستان نیز به رسانه ها گفت: در این حادثه شش نفر از جمله 2 پلیش کشته و 20 نفر دیگر زخمی شدهاند.
برخی رسانهها به نقل از منابع پلیس نیز شمار کشتههای این حادثه را 10 نفر اعلام کردهاند.
هدف حمله کننده و میزان خسارات
ژنرال «ظاهر عظیمی»، سخنگوی وزارت دفاع افغانستان به خبرگزاری دولتی «باختر» در کابل گفت که عامل انتحاری سوار بر خودروی بمبگذاری شده، تعدادی از نیروهای ارتش ملی را هدف قرار داده است.
عظیمی افزود: در این حادثه یک سرباز ارتش کشته و 3 نفر دیگر زخمی شدند.
این درحالی است که سخنگوی وزیر کشور افغانستان اظهار داشت که عامل انتحاری تحت تعقیب نیروهای امنیتی افغان قرار داشته و زمان فرار خودروی بمبگذاری شده را منفجار کرده است.
براساس اعلامیه فرماندهی پلیس کابل در این انفجار به شماری از وسایل نقلیه خسارت وارد شده و شیشههای ساختمانهای اطراف نیز صدمه دیدهاند.
در نزدیکی محل برگزاری لویه جرگه مشورتی 2 دانشگاه مهم دولتی نیز قرار دارند.
تأمین امنیت لویه جرگه
سخنگوی وزارت کشور افغانستان نیز در واکنش به انفجار انتحاری گفته که این حادثه تاثیری در برگزاری جرگه مشورتی ندارد و نیروهای امنیتی این کشور برای تأمین امنیت جرگه مشورتی آمادگی کامل دارند.
قرار است، لویه جرگه مشورتی در مورد بررسی قرارداد امنیتی کابل - واشنگتن، 30 آبان برگزار شود.
در این جرگه افزون بر 2500 تن از نمایندگان مردم، مقامات بلندپایه دولتی، کاندیداهای ریاست جمهوری، سفیران و نمایندگان کشورهای خارجی و دهها مهمان دیگر دعوت شدهاند.
برخی کارشناسان مسائل سیاسی افغانستان بر این باورند که افزایش تهدیدهای امنیتی مخالفان به بهانه عدم برگزاری لویه جرگه مشورتی، موجب می شود تا نمایندگان شرکت کننده در این جرگه بیشتر به امضای پیمان امنیتی کابل-واشنگتن ترغیب شوند.